Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

søndag - 26 november, 2017

Hei

Jeg har vært gjennom en rotfylling i 2 seanser, 12 årsjeksel. Fylt 3 rotkanaler. Fikk beskjed av tannlegen at jeg kunne få litt heftige smerter etter 3 - 4 dager, noe som stemte. Nå har jeg hatt smerter på tredje døgnet, lite effekt av ibux/ paracet. Ingen hevelse eller smak av puss i munnen. Afebril. Føles som nervesmerter. Har time hos tannlegen om en uke, bør jeg ta kontakt før det?

På forhånd takk for svar.

Tannfeen

Kjære Tannfe!

Det kan skje at en pasient skal ha smerte etter en rotfylling. Det er litt vanskelig å si noe om hvor nøyaktig vil en slik smerte inntrer.
Denne smerten bør helst forsvinne så fort som mulig ellers må du ta kontakt med din tannlege. Du kan gjerne vente til din time neste uke.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 24 november, 2017

Hei

Jeg vet ikke hvor jeg skal spørre, men jeg spiste ananas og så på ananasen at den ble litt rød, altså jeg begynte å blø et eller annet sted i munn! Hva vil dette si og er det farlig?

Ani

Kjære Ani

Du har tannkjøttbetennelse eller gingivitt. Ta kontakt med en tannlege og få behandling. Hvis gingivitt blir ubehandlet kan det føre til periodontitt eller tannkjøttsykdom.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 22 november, 2017

Hei.

Prøve å gjøre dette kortest mulig:

-Overbitt (Hadde regulering på, men avsluttet halveis pga drev med aktiv boksing. angrer ja!)

-Snuser -Aldri hatt hull i tennene. I det siste har jeg hørt noen "knekkelyder" helt til venstresiden på kjeven når jeg tygger.
Nå hører jeg det mindre igjen. Men jeg inbiller meg at overbittet er blitt verre. Når jeg hviler med munnen igjen så er det kun nedre fortennene mine som hviler under øvre fortenner. Må presse ganske godt til for at indre tennene skal møte hverandre.
Følte jeg var ganske glatt og øm på insiden av øvre høyre tannkjøtt og tenner (nummer 3,4 telt fra høyre og mot midten).
Prøvde å lyse opp der mens jeg så i speilet og så jeg var rød der, ca rett under en tannlengde opp akkurat på disse plassene. Så spørsmålene mine er hva alt dette betyr og hva kan jeg gjøre? Føler jeg ikke får "hvilet tennene" Det er vel veldig dyrt med tannregulering og ingen støtte for meg når jeg er 28 år regner jeg med.

Chris

Kjære Chris

Takker for en bra beskrivelse men en klinisk undersøkelse må man alltid gjøre for å kunne sette diagnose på tenner eller tannkjøtt.
Tannleger bruker ofte røntgen bilder og uten dem blir vedlig vanskelig å si noe konkret om en pasient. Jeg besvarer i de fleste tilfeller på generelt grunnlag.

Hvis du har overbitt kan dette bare ordnes med tannregulering. Du kan også få bittskinne som kan gi deg noe lettelse og hvile kjevemuskulatur og kjeveledd.

Men først må du bestille en time hos en tannlege og finne ut hva må gjøres for deg.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

søndag - 19 november, 2017

Hei!

Jeg har fått beskjed av tannlegen min at jeg har et hull ned mot tannkjøttet mellom to tenner. Hun sier hun ikke vil få en fylling til å sitte med en slik plasser, og hun vil sette en krone på tanna. Jeg synes dette høres så drastisk ut. Er dette vanlig framgangsmåte?

På forhånd takk for svar!

Tine

Kjære Tine!

Når en tannlege legger en fylling må de bruke en forskaling som heter matrise. Matrise er et metal bånd som settes rundt tannen for å avgrense fyllingen. Hvis et hull er for langt ned mot tannhalsen vil av og til være umulig å sette på et slikt bånd rundt tannen og forbi hullet. En slik fylling vil helt sikkert feile på sikt. I slike tilfeller anbefales å sette på en krone for å kunne restaurere tannen skikkelig.
Nå har jeg ikke sett på denne tannen og jeg kan ikke uttale meg om dene saken. Men jeg regner med at din tannlege har en god grunn å anbefale å bruke en krone. Man kan alltid fylle en tann men det er ikke sikkert at kvaliteten blir like bra.
Dessverre kan en krone være mye mer kostand for en pasient men av og til kan man ikke gjøre noe annet. Dersom denne tannen får en bra krone på plass kan tannen være sikret resten av livet.
Be om en god krone med bra kvalitet. Du vil antakelig spare mye penger på sikt.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart