Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

tirsdag - 19 desember, 2017

Hei!


Jeg har i høst operert ut visdomstennene i underkjeven. Den ene seks uker før den andre. Første gang var det nærmest smertefritt fra dag 2, men siste gang hadde jeg mye smerter. Måtte ta Ibux 600mg og 1g paracetamol hver 6. time hele døgnet i 9-10 dager. Var hos tannlege for kontroll etter en uke, og hun mente jeg hadde «dry socket». Hun kunne tilby å legge smertestillende i «gapet» etter tannen de tre neste dagene. Jeg ønsket å se an fordi dette var vanskelig å få til praktisk de dagene. Nå har det gått 4,5 uker siden siste operasjon, og jeg plages med smerter fortsatt.

Ikke så vondt at jeg må ta smertestillende, og ikke hele tiden, men flere ganger om dagen. Det verste er når jeg drikker noe kaldt. Da får jeg en intens, isende smerte som kjennes ut som kommer fra kjevebenet der tannen satt. Opplever også smerter når jeg fjerner matrester fra gapet - nesten som om matrestene «beskytter» for såret nedi hullet. Det virker nemlig som om det gror svært sent. Kanskje ikke uvanlig, men på andre siden hadde det nesten grodd helt sammen etter 4-5 uker - og nå etter 10 uker er det nesten ikke mulig å kjenne/se at det har vært noen tann der. Var jeg bare ekstremt heldig med den første tannen, og at jeg må regne med smerter fortsatt pga den andre operasjonen? Og hvis ikke det er vanlig - hva kan være grunnen? Og krever det ev behandling?

Emilie

Kjære Emilie!

Såret er muligens noe større når de har tatt ut denne visdomstannen i forhold til den forrige tannen. I slike tilfeller kan det være nødvendig med å sy sammen såret for at den skal tilheles bedre. Du kan ta kontakt med tannlegen og ha en undersøkelse av såret. Som sagt muligens må dette syes sammen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 13 desember, 2017

Hei!

Jeg måtte rotfylle en tann som hadde fått skade og blitt porøs for ett år siden. Nå virker det som at tannen har smuldret opp under tannen(rundt fyllingen). Dette er ikke vondt. Hvor lenge kan jeg gå med dette? Kan jeg få betennelse av å gå for lenge med det?

Kine Reiten


Kjære Kine!

En rotfylt tann må restaureres hvis den skal fungere som en tann. Denne porøse tannen må ha krone. Ellers risikerer du å miste tannen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 13 desember, 2017

Hei!

Jeg har hatt hull i tennen 2 ganger tidligere. De har blitt oppdaget tilfeldig og begge har vært så dype at tannlegen var skeptisk om det var noe galt med de, siden jeg ikke fikk vondt verken av borringen eller når de drev å pirket nede i tannen. Nå ser det ut som jeg har fått en stor sprekk i den ene tanna, men det er absolutt ikke vondt. Er det slik at enkelte bare har mindre følelse i tennene og burde burde jeg sjekke den sprekken nå, eller bare vente til den blir vond?

Silja

Kjære Silja!

Denne tannen bør sjekkes. En stor sprekk i en tann bør gi smerte. Dersom du ikke har smerte må tannen sjekkes for vitalitet. Denne tannen kan være nervedød. Ta kontakt med tannlegen og be om en undersøkelse.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

onsdag - 13 desember, 2017

Hei!


Jeg har fått et lite hull midt på tannen som er vedsiden av fortanna. Er dette lett å behandle ettersom det er midt på en tann foran? Er det vanskelig å få det til å se naturlig ut? Jeg har også stor angst for tannleger, og har lest meg litt opp om hjelp mot det, og fant en klinikk som sier jeg kan sove igjennom behandlingen.

Er det noe krav for å ta narkose?

Lisa

Kjære Lisa!

Det er ikke vanskelig for en god tannlege å legge en fylling som ser bra ut. Du kan få sedering ved tannlegekontorer. Jeg vet ikke om noen tannklinikk som tilbyr full narkose. Sedering er bra nok for tannbehandling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart