Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

tirsdag - 7 november, 2017

Trekke tann.

Jeg må trekke en tann og er i den forbindelse livredd bedøvelsen. Hvilke type bedøvelse brukes da? Ser feks at hjertestopp står under bivirkninger på en rekke bedøvelser. Kan dette skje? Må legge til at jeg har trukket mange tenner i mine barneår, men vet ikke hvilken bedøvelse som ble brukt. Men kan ikke huske noen spesielle reaksjoner på dette.

mvh bekymret og tannlegeskrekk

Hildestj


Kjære Hildestj

Bedøvelsen hos en tannlege vil ikke gi hjertestans. Fordi bedøvelsen gies lokalt og det er veldig lite mengde med bedøvelse som administreres.
Jeg har aldri hørt om hjertestans på et tannlegekontor pga bedøvelsen.
Hvis du skal få hjertestans må du være vedlig gammel og ha hjertesykdom. Men i slike tilfeller vil tannlegen unngå å gi adrenalin.
Jeg kan betrygge deg og forteller deg at bedøvelse vil aldri gi deg hjertestans.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 7 november, 2017

Heisann.

Lurer på om jeg kan ha rett til og få dekket Tannlegeregningen? Har gått på smertestillendes medisiner nå i 7/8år pga cprs. Medisinene jeg har gått og går på er Oxycontine som gjør at jeg konstant er tørr i munnen og at til tider når jeg spiser tygger jeg biter av tennene. I tillegg til cprs har jeg også ad/hd og går på ritalin for dette som jeg også har gått på nå i flere år som gjør munntørrheten verre samt jeg veldig ofte har vont i flere tenner på likt som varer over flere dager. Også når jeg pusser tennene må jeg gjøre dette i lunkent vann ,da kaldt vann verker noe extremt. (pusser tennene to ganger daglig i tillegg til jeg tar fluortablett daglig) Gikk til en tannlege tidligere som kanstanterte dette med munn tørrhet og sa jeg skulle få dekket dette som aldri skjedde og etter jeg hadde passert 10/15000kr ble det for dyrt. Den tannlegen bygget også opp framtennene mine som var veldig nedslitte men dette varte bare noen mnd før deler av dette falt av. Tror dere det er mulighet til og få dette dekket og evt hvor? Sliter også veldig med tannlege skrekk så må nok i tillegg evt dopes ned .

Mvh Nervøs pasient;)


Kjære Nervøs Pasient.

Hvis du har brukt medisin og dette har forårsaket skade på tenner kan du ikke få refusjon til din tannbehandling. Men dersom du bruker medisin nå og dette gir deg munntørrhet kan du få behandling med refusjon fra HELFO.
Du nevner at du er veldig nervøs og du kan ha tannlegeangst. Dersom din tannlegeangst har forårsaket skade på tenner hvor du har unngått å gå til tannlegen selv om du har hatt hull eller karies på tenner kan dette også gi grunnlag for å tilby deg behandling med refusjon fra HELFO. Men din tannlegeangst må bekreftes av en psykolog og dine tenner må ha fått skade som følge av din manglende even til egen omsorg. Din tannlege må først undersøke deg og finne ut om eventuelt din angst har bidratt til din tannhelsestatus for så dersom tannlegen finner en korrelasjon mellom dine tenners tilstand og din angst kan tannlegen henvise deg til en psykolog og da kan tannlegen hjelpe deg med din behandling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 3 november, 2017

Hei

Eg har piercinger. Tŕekk en tann?


Svar fra tannlegen krever litt beskrivelse av problemstillingen.

Mvh Prestestien Tannlegepraksis

 

fredag - 3 november, 2017

Hei!

Jeg merket nylig at tannkjøttet mitt mellom de to centralene i underkjeven er løst. Jeg kan liksom flytte på tuppen av det. Det er også litt rødt litt mer ned i tannkjøttet. Kan jeg da ha for eksempel gingivitt eller noe annet? Er det noe jeg kan gjøre for at det fester seg igjen, eller kan jeg risikere at det blir verre?

Maria

Kjære Maria

Tannkjøttet kan være litt hovent akkurat der eller kan det løsnet fra tannoverflaten. Du må gå til en tannlege for å finne ut årsaken bak dette problemet. Du kan ha tannstein under tannkjøttet som kan ha forårsaket betennelse i tannkjøttet. Vanligvis folk som røyker får tannkjøttbetennelse. Hvis man har god hygiene og bruker hverdag tanntråd eller tannstikker vil man unngå tannkjøttbetennelse eller gingivitt.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart