× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

fredag - 5 januar, 2018

Hei!

Jeg hadde vår 2017 et hull i en jeksel som var veldig nærme nerven. Tannlegen ville forsøke å Berge tannen og la en fylling. Tannen har til tider vært litt øm spesielt om jeg tygger på noe hardt rett i fyllingen. Det kan det forsåvidt være om jeg tygger feil på andre tenner også. Men den er til tider litt øm og anderledes enn andre tenner også. Nå i det siste har jeg fått en vond smak i munnen. Får ganske fort dårlig ånde etter å ha pusset tenner. Er flink med renhold og pusser og bruker tanntråd to ganger daglig. Og munnskyllevann. Ingen slurving. Lurer på om det bare er behov for vanlig tannrens eller om det kan være noe betennelse på gang i den tannen med fyllingen. Vil det lukte av en slik betennelse?

Melina

Kjære Melina!

Årsakene bak dårlig ånde er: 1. Røyking 2. Dårlig hygiene 3. Tannkjøttbetennesle og/eller sykdom 4. Munntørrhet 5. Bakterier på tungeryggen 6. Bakterier fra mage/tarm.
En tann kan ikke forårsake dårlig ånde. Du må ta kontakt med en tannpleier og/eller tannlege og få veiledning vedrørende din dårlige ånde.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 5 januar, 2018

Heisann!

Jeg har hatt et veldig dypt hull. Tannlegen gjorde vanlig borring i 2016, men de siste månedene har jeg merket vondt i samme tanna. Var hos tannlegen og hun fant ingen hull, men antydet at det må rotfylling som må til for å bli kvitt problemet. Hun sa også at jeg kan bestemme meg for å dra tilbake til henne i mellomtiden for å borre og legge inn smertestillende. Hva slags krem er det? Jeg er egentlig ganske fortvilet fordi jeg i 2015 fikk en kjeve forstrekkelse som har ført til en dårlig gape evne. Av den grunn har jeg blitt henvist videre. Men jeg bare lurer på hvordan er prosessen for en som har dårlig gape evne og må rotfylles? Blir det hevelse etter rotfylling? Vil det påvirke studiene mine? Er ganske fortvilet..

Mange takk på forhånd

SM

Kjære SM!

Det høres ut som denne tannen trenger en rotfylling. Tannlegen din har helt sikkert diagnostisert tannen riktig når hun mener at du trenger en rotfylling. Du kan be henne å bruke en bittkloss for at du skal kunne bite sammen på klossen når hun gjøre rotfyllingen. Dette kan redusere stress på kjeveledd.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 5 januar, 2018

Hei!

Byttet nylig en karies 2 fylling på en molar. Forsto det slik at hullet var primært på tyggeflate, men også noe hull mot nærliggende molar. Det ble brukt matrisebånd som ble "skrudd fast" rundt tannen mens fyllingen ble herdet. Behandlingen har tilsynelatende vært vellykket og tannlegen er flink, men jeg kjenner i ettertid at tannen føles "rugglete" ut på baksiden med tungen. Denne ugjevnheten i overflaten kan også tydelig kjennes med en finger. Trodde kanskje det kunne være rester av fyllingmatriale som hadde kommet på avveie og tok dette opp med tannlegen, men tannlegen sa at dette ikke kan pusses da denne ugjevnheten ikke er fyllingsmateriale med faktisk er emaljen. Tannlegen mener også at dette ikke er relatert til behandlingen da fyllingen ligger på tyggeflaten (altså andre siden av tannen). Det er nå over 1 mnd siden behandlingen og overflaten kjennes fortsatt like ugjevn / ruglete ut. Etter et lite litteratursøk på nettet (f.eks Niazi et al. September 2015) virker det som emaljeskader etter slike behandlinger ikke er uvanlig. Jeg finner det derfor noe sannsynlig at denne ugjevnheten er en form for iatrogen skade, muligens i forbindelse med uforsiktig stramming eller fjerning av matrisebånd (husker tannlegen slet veldig med dette båndet da det er trangt mellom disse molarene). Mine spørsmål er da:

1) Er slike skader på emaljen typisk reversible?

2) Hvis nei, hva er typiske langtidskonsekvenser av slik skade?

3) Er det noen behandling jeg kan få utført for å reparere skadene? Eventuelt noe jeg selv kan gjøre (fluorbehandling eller lignende slik at skaden remineraliseres)?

På forhånd mange takk for svar.

Petter

Kjære Petter!

Dette er ikke noe alvorlig. En tannlege kan alltid gjøre noe med en slik ujevnhet uansett årsak. Selv om emaljen skulle være skadet kan en tannlege reparere dette uten store inngrep og dette vil beskytte tannen godt.

Matrisebånd er ikke i stand til å lage skade på emaljen. Dette er mest sannsynlig fyllingrester som har klistret seg på tannoverflaten og trenger litt puss og polering.

Tannlegen din kan alltid hjelpe deg så lenge de er litt tålmodige.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 5 januar, 2018

Hei.

Jeg har lurt litt på hvorfor tennene mine er litt gjennomsiktige nederst. Hva er dette? Har jeg eventuelt fått noe syreskader?

Daniel

Kjære  Daniel!

Det er sannsynlig at du har syreskader på dine tenner. Du kan bestille time hos skoletannlegen og få en undersøkelse av dine tenner og veiledning for å unngå videre skade på dine tenner og kosthold.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...