Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Tannlege Bergen El-bil

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.6 out of 5 (based on 65 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

søndag - 12 mars, 2017

Hei.

Jeg har vært sikkelig forkjølet i to dager nå, og i dag når jeg våknet så jeg at alle tennene mine er gule øverst og hvite nederst på tanna. Har til vanlig veldig hvite tenner, Så skjønner ingenting. Hva kan dette komme av?

Bell

Kjære Bell!

Forkjølelse gir ikke gule tenner. Du kan ha fått munntørrhet og et belegg kan ha lagt seg på tannoverflater.

Bare børst veldig nøye og det vil gå vekk.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...
mandag - 6 mars, 2017

Hei!


Jeg har tannlegeskrekk og har ikke vært hos tannlegen på nesten 10 år. Jeg har til tider hatt manglende engenomsorg pgv. sykdom og dette har påvirket tennene mine, har spiserørsbrokk som gjør at jeg har hatt mye sure oppstøt slik at det har skadet tennene mine. redd for å gå til tannlegen, hva må jeg gjøre?

Mvh Kurdi


Kjære Kurdi!

Dersom du har tannlegeskrekk må det kunne bekreftes hos en psykolog. Du må henvises til en psykolog for å utrede din tannlegeangst. Hvis det viser seg at du har hatt tannlegeskrekk og dette har ført til manglende omsorg hos deg kan det hjelpe deg når det gjelder din tannbehandling.
Hvis du har hatt sur oppstøtt kan det medføre syreskader på dine tenner. Dersom syreskaden er omfattende og dype ...

 
Les mer...
mandag - 6 mars, 2017

Hei!

Jeg mangler anlegg for en tann. Trakk melketennen da jeg var 18 år fordi tannlegen mente at melketannen kunne ødelegge for de andre tennene hvis den ble værende der. Jeg fikk aldri noen tann ny der. Nå har jeg hørt at jeg kan få dekket fra NAV det det koster å få satt inn en kunstig tann der. Stemmer det?

Marianne

Kjære Marianne!

Det kommer an på hvilken tann er det du mangler. Dersom det er en fronttann vil du få dekket behandlingen gjennom folketrygden. Men dersom det er en små jeksel vil du ikke få dette dekket. Du må i så fall mangle minst tre tenner for å få det dekket.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...
fredag - 3 mars, 2017

Hei

Anbefaler dere Listerinne Total Care? Og hvorfor får jeg så mye tannstein?

ALF

Kjære Alf!

Tannstein kommer fra lite tannbørsting. Hvis man har god teknikk på tannbørsting og tar seg god tid for å børste alle tenner og alle flater vil ikke tannstein danne seg som et belegg på tennene. Enkelte plasser er det vanskelig å komme til og børste vekk plakk. Men til gjengjeld må man ta seg god tid og børste litt ekstra for å bli kvitt plakk. Hvis plakk forblir på tannoverflaten vil den omdannes til tannstein som er vanskelig å fjerne. Da må du til tannlegen for å rense tennene.
Alle munnskyllevæsker kan være behjelpelig men det som hjelper mest er tannkosten. Husk å børste veldig bra rundt alle tenner og tannstein kan ikke danne seg. ...

 
Les mer...


Svar fra tannlegen





TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Onsdager til 20.00 info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart