Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

onsdag - 6 desember, 2017

Hei

Jeg har akkurat tatt av meg regulering både oppe og nede og jeg har fått en stang bak oppe og nede, fikk beskjed om p bruke gom hver kveld, men blir så kvalm av det. Får den spy følelsen siden jeg føler det er så mye jeg har i munn.. hva skjer hvis jeg ikke bruker gommen men fortsatt har det stengene bak tenna?

Jente22

Kjærea Jente22

I 50% av tilfeller vil tennene falle tilbake til sin opprinnelige plass før de var behandlet. For å holde tennene rett på plass må du dessverre gå med retainer.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 29 november, 2017

Hei!

Jeg har et spørsmål jeg ikke finner noe særlig svar på, på nettet. Jeg har submukøse (?) skjult ganespalte. Og HELFO sitt punkt 2. Under hvem som har krav på støtte / dekket tannlege er under gane kategorien. Jeg bør da falle under denne? Eller hvorfor har jeg eventuelt aldri fått dette tilbudet? Hele ganen min er skåret og kuttet i, tennene mine nede er utrolig ujevne, og jeg har ikke råd til fiks, men er dette noe som dekkes vurdere jeg det sterkt, når jeg sliter med tannstein osv..

Mvh Vetle

Kjære Vetle!

For å få støtte for tannbehandling frå HELFO under innslagspunkt 2 må tannbehandlingen ha direkte relasjon til leppe-kjeve-ganespalte. Du beskriver problemet som ujevne tenner i underkjeven. Dette har ikkje direkte relasjon til leppe-kjeve-ganespalte og du vil derfor ikkje få refusjon innenfor dette punktet. HELFO seier også at eventuell behandling som har direkte relasjon til
leppe-kjeve-ganespalte må vere henvist frå sentraliserte leppe-kjeve-gane-team for at denne skal kunne gjeres utenfor sjukehus (altså hos ein vanlig tannlege). Dersom du tidligere har fått behandling rekner eg med at du har vert hos eit slikt leppe-kjeve-ganespalte-team. Du bør derfor ta kontakt der, dersom du føler du har fått mindre støtte enn kva du meiner du har hatt krav på.

Mvh tannlege Sindre

 

søndag - 26 november, 2017

Hei!

Jeg har akkurat fått en krone på en jeksel og betalte 6200.- Problemet er at det iser veldig når jeg drikker kaldt drikke. Var hos tannlegen og han penslet noe på den å sa at vi måtte gi den en uke, hvis den ikke var bedre da så måtte han borre ned å fylle på noe som drepte nerven,(Jeg spurte ikke om prsien på dette). Slik at den hvertfall var sånn ok i jula. Så mente han at jeg måtte ta en rotfyllinging som ville komme på rundt 4000.-. Det blir mye penger å ut med pga en jeksel. Kan jeg klage på dette?

Mvh Kj. H

Kjære Kjell

Hvis du har bare ising i tannen vil jeg være litt avventende med en rotfylling.
Jeg vet ikke hva var årsaken at du fikk en krone på tannen. Jeg regner med at tannen trengte en restaurering og tannen ble preparert og satt en krone på.
En krone beskytter tannen og derfor lurer på hvordan kan denne tannen ise? Hvis tannen har en betennelse er det riktig å gjøre en rotfylling.
En tannlege må undersøke denne tannen og finne ut hva er diagnosen. Dersom tannen har betennelse må den rotfylles.
Dersom tannlegen hadde en grunn for å sette en krone på tannen; for eksempel tannen var nedkariert eller hadde fraktur, da har han ikke gjort noe galt i å behandle tannen. Om tannen senere utvikler betennelse og trenger en rotfylling er ikke noe han kan lastes for.
Når en tannlege behandler en tann er det alltid fare for betennelse i tannen. Tannbehandling er ganske traumatisk for nerven og den kan bli betent. Dessverre i slike tilfeller må tannen rotfylles.


Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 26 november, 2017

Hei

Er det normalt at fortennene skal føles litt løse? Fortennene mine føles løse når jeg dytter på de med undertennene

Fra en bekymret jente Mille

Kjære Mille

Du må kontakte din tannlege angående dette problemet.
Du er veldig ung så kan jeg ikke forvente noen form for tannkjøttsykdom hos deg. Muligens gnisser du tenner om natten. Bestill time hos en tannlege og få dette undersøkt.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa  Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart