Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

mandag - 13 november, 2017

Hei.

Jeg la nettopp merke til at tankjøtte på den bakerste jekselen min er blitt løst. Det løse tankjøtte er kun en liten flik på rundt 2 mm lokalisert helt bakerst på tannen. Det se ut som denne fliken egentlig skulle vært delvis oppå tannen. Kan du/dere svare på om at jeg må til tannlege med dette? Evt at jeg må gå ASAP?

MVH Tor

Kjære Tor!

Når en visdomstann bryter gjennom tannkjøttet vil den skyve tannkjøttet til side og noe av tannkjøttet vil henge som en flik opp på tannen. Dette er ikke noe farlig men kan av og til være irriterende. Du kan alltid bestille en time hos en tannlege for å sjekke dine tenner.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 12 november, 2017

Hei

Kan en løs tann med 12mm lomme reddes? (Har periodentitt)

May

Kjære May!

All lommer over 6 mm er vanskelige å behandle. Pasienten må samarbeide og forbedre hygienen og slutte å røyke dersom de skal ha et godt resultat. Når det gjelder denne tannen vil jeg si tannen har dårlig prognose og må trekkes.
En lomme på 12 mm er ikke mulig å få kontroll over.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 12 november, 2017

Hei

Jeg lurer på hva det kan være når det er ising i ei tann oppe og helt i høyre side i beinet på en måte og så går det helt til øret når man drikker varm kaffe. Og kommer å går ubehag når man tygger vanlig, vært i ca.2 uker nå. Ikke smerter men ubehag. Vært hos tannlegen, ingen hull eller betennelse. Den tannen er byttet fylling på før noen år siden (var amalgan da og ble byttet til hvit fylling) Ingen hull på rønkenbilde sier tannlegen og blir det verre måtte man ringe. Ikke blitt verre men er ubehagelig, aldri vært plaget med det før. Kan det være nå skade på nervene? Og hva bør man gjøre/ta opp fyllingen igjen? Eller går det over til slutt?

Tusen takk for svar.

Anneli

Kjære Anneli

Det er veldig vanlig å ha ising i noen tenner. Du kan henvende deg til din tannlege og han/hun kan smøre på noe som stanser isingen. Tannleger har forskjellige produkter som de kan smøre på og stanse ising på tenner.
Jeg tror ikke at du har noen skade på nerve. Det kan dreie seg om eksponert tannhals eller mikrodemineralisering på tannoverflaten.

Med vennlig hilsen

 

søndag - 12 november, 2017

Hei

Jeg har skrevet til deg for litt siden hvor jeg spurte om du trodde jeg kunne ha periodontitt. Jeg skal nå inn til kjeveortoped for ny vurdering for regulering og han har tidligere sagt at jeg hadde beintap på fortennene oppe og nede. Ikke mye men litt. Jeg har som jeg skrev sjekket lommer osv hos to tannleger og har lommer på maks 3,7 mm. Du sa du ikke mente det var periodontitt. Men jeg sliter med å forstå beintapet. Kan man ha beintap uten periodontitt. En tannlege fortalte meg at beintapet mitt nok ikke kom av periodontitt da det var helt symmetrisk og kun i front og at det mest sannsynlig kom av kraftig reguleringsbruk i barndommen. Hadde kraftig overbitt og kryssbitt. Mens en annen sa til meg at reguleringsbruk ikke ga beintap. Jeg blir forvirret. Har jeg periodontitt eller er det reguleringsbruk som har gjort dette?
Har forøvrig ellers fine tenner med veldig få hull i løpet av livet..

Siri

Kjære Siri!

Hvis du har hatt kraftig overbitt og har hatt regulering på tennene for å korrigere dette problemet kan dette vare årsaken bak det beintapet som du ser. Fordi når tennene reguleres blir tennene i overkjeven skjøvet inn og dette kan skape trykk på beinet og ikke la det gro langt nok.
Når det gjelder periodontitt er det en gylden regel som sier at en lomme må være på 6mm eller mer og ha blødning for å regnes som periodontitt. Du har ikke periodontitt.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart