Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

søndag - 12 november, 2017

Hei!

Angående tannregulering, så lurer jeg på hvor mye lengre tid det tar å få tennene bene med tannfargede klosser vs. vanlige metall klosser? Jeg har satt på tannfargede klosser, men tannlegen min sa ingenting om at disse klossene bruker lengre tid for å få tennene bene, dette fant jeg ut i ettertid. Håper dere kan gi meg et ca svar!

Anonym

Kjære Anonym

Jeg er ikke kjeveortoped og jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med dette spørsmålet. På generelt grunnlag vil jeg si at det skulle ikke være noe forskjell mellom fargede og vanlige metall klosser, men det er best at en kjeveortoped svarer deg.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 10 november, 2017

Hei !

Jeg lurer på hva det kan være når jeg får ising i hele tanna når jeg drikker varm kaffe og når jeg tar tungen borti tanna mens kaffen er i munnen og den er øm når jeg tar borti med tungen, men når kaffen er borte kjenner jeg ikke noe med tanna når jeg da tar tungen borti. Har vært hos tannlegen to ganger nå og tatt røntgen bilde, ingen hull. Ingen betennelse og tette fyllinger(banket på tanna for å sjekke) Har ikke hatt så mye ising før på den tanna. Begynte nå på Torsdagen.

Takk

Kathrine

Kjære Kathrine

Når tenner blir demineraliserte kan små mikroskopiske porer på tannoverflaten bli større og dette forårsaker smerte ved kulde/varme. I andre tilfeller det kan være eksponerte tannhalser. I begge tilfeller er det produkter som tannleger har og kan smøre på for å stanse isingen.

Ta kontakt med en tannlege og be dem smøre på noe som kan stanse denne isingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 10 november, 2017

Hei!

Jeg har hatt tannlegeskrekk/angst store deler av livet. de siste månedene har jeg knekt deler av visdomstennene nede bak i munnen på begge sider, senest i natt knak jeg nye deler av en tann og våknet med ekstremt tannverk. det mangler 3-4 halve tenner som er knekt inn til nerven, har veldig mye tannverk, men sliter også med angst for å gå til tannlege, har dere forslag til eventuelt behandling, smertestillende? kan eventuelt komme til en time for at dere kan se men ikke noe trekking, boring. eventuelt lage en plan for å reparere tenner.

Jan Olav

Kjære Jan Olav!

Den beste hjelpen er å ha behandling og bli kvitt disse visdomstennene.
Vi bruker midazolam som er en drikke. Pas får en dose med denne drikken hos oss og pasietnen blir veldig avslappet og kan gjennomføre behanldingen uten å huske noe etterpå.
Vi har hatt flere pasienter med ekstreme tannlegeskrekk som har klart å komme over denne angst barrieren.
Jeg regner med at de fleste tannlegekontorer bruker enten midazolam eller lystgass for å dempe angst hos sine pasienter.
Hvis du er interessert i mer informasjon kan du ta kontakt med oss og få en uforpliktende konsultasjon.
Vår nummer er: 55 18 28 33

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 7 november, 2017

Hei

Jeg fikk en gulltann/rotfylling på en jeksel ca. i 1993. Nå har tannen revnet og tannkjøttet har dratt seg ned til kjevebenet, ca 2 cm under kronen. Jeg har tannskrekk. Jeg våkner også opp med masse blod i munnen, i form av slim.
Er dette farlig?

Einar

Kjære Einar!

Jeg vil ikke anbefale å utsette behandlingen. Dette kan gjøre jobben vanskeligere for tannlegen.
Du må ta kontakt med en tannlege og behandle tannen. Jo fortere går du til en tannlege jo letter blir behandlingen for deg.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart