Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

onsdag - 18 oktober, 2017

Hei

Min sønn på seks har fått fire nye tenner nede foran og de to fortennene oppe. Jeg synes de er gulaktige. Vi pusser godt og bruker fluorrablett og tanntråd. Har lest på noen forum at dette er litt "vanlig", og at tennene blir hvitere etter hvert. Stemmer dette? Under ett år siden de nye tennene begynte å vokse frem. Det er selvsagt snakk om det permanente settet.

Takk for svar.

Roger

Kjære Roger

Permanente tenner er gulere enn melketenner. Dette er helt vanlig og du trenger ikke å bekymre deg for din sønns tenner. Dette er dentin som skinner gjennom emaljen som gir en slik gulaktig utseende.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 18 oktober, 2017

Hei!

Vi er en ungdoms bedrift fra Nøtterøy videregående skole. Vi i gruppa har kommet med en ide'. Vi skal lage en tannbørste som er festet med tanntråd i den andre enden. Vi har bestemt oss for at målgruppen med produktet er til barn og ungdom, med en slags spillfunksjon som vil gjøre tannpussen morsommere og samtidig gi et godt resultat. Denne spillfunksjonen går ut på at hver ende av tannbørsten har et grønt og rødt lys. Før barnet starter å pusse tennene vil lyset være rødt, når barnet da har pusset tennene lenge nok vil lyset bli grønt. Dette vil skje på den andre siden også når de bruker tanntråden. Det vi tenker er at når barnet har fullført tannpussen og lyset har blitt grønt, vil de også få motivasjonen til å gjøre den andre siden grønn. Tror du dette er en god ide? Tror du dette kan gjøre at flere barn og unge blir flinkere til å bruke tanntråd når den er festet i den andre enden av tannbørsten?

Med vennlig hilsen


Kjære Ungdom fra nøtterøy!

Det spørs om denne tanntråden som dere skal feste til tannbørsten kan byttes etter hver bruk elller ikke.
Tanntråd må byttes og må ikke være fast montert. Å utstyre en tannkost med lys er en god ide og kan være en morsom måte å motivere barn og ungdom å bruke tannkost oftere.
Lykke til med prosjektet.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 18 oktober, 2017

 

Hei!

Jeg leste en gang ett eller annet om munn og nese som gjør at man snorker..

Jeg har kryssbit og lurer på om at om mine tenner kommer på plass (regulering) vil jeg slutte å snorke?

Anonym

Kjære Anonym

Snorking har flere årsaker blant annet overvekt og ellers alder, men kryssbitt er ikke årsaken bak snorking.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 5 oktober, 2017

Hei

Jeg har nylig rotfylt to fortenner som har krone (Kronene er fra 10 år tilbake i tid). Tannlegen er usikker på prognosene på begge tenner, i såfall må jeg gjøre et kirurgisk inngrep for å bli kvitt infeksjonen. I følge tannlegen er det da en risiko for at tannkjøttet vil trekke seg oppover noe som ikke er så heldig pga kronene... Kan et alternativ være implantat isteden med tanke på det estetiske?

Anita

Kjære Anita!

Dersom en infeksjon persisterer selv etter en rotfylling vil da være mulig å gjøre en rotspissamputasjon. En oral kirurg kan kutte enden av røttene på tannen. Du kan alternativ gå til en endodontist for å gjøre rotfyllingen på nytt. Verken av disse behandlingene førere til forandring i tannkjøttlinjen.
Jeg kan ikke forstå hva er begrunnelsen for at tannkjøttet skal trekke seg ned ved en oral kirurgi. Lapp kirurgi som utføres i slike tilfeller vil sjelden føre til forandring av gingival linjen.
Du bør snakke med en oral kirurg angående konsekvensene av en oral kirurgi. De vet bedre hva vil skje med tannkjøttet etter kirurgi.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart