Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Tannlege Bergen El-bil

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 67 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

fredag - 7 april, 2017

Hei

Har ikke brukt tanntråd på lenge, så tenkte Jeg sko virkelig bruke d i går. Først brukte jeg en liten børste mellom hver tann, så tanntråd, og d blødde en del. Og i dag er jeg hoven noen plasserer i tannkjøttet, er d normalt?

Grete

Kjære Grete!

Du har tannkjøttbetennelse og du må oppsøke behandling hos en tannlege eller tannpleier. Det er mulig at du har tannstein mellom tenner som må renses vekk.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...
fredag - 7 april, 2017

Hei.

Jeg var hos tannlegen for en uke siden og fikk en fylling i en jeksel bakerst i munnen. Det gikk fint de første dagene, men nå di siste dagene iser det når jeg drikker noe kaldt og jeg kjenner en stikkende smerte når jeg tygger mat. Det er ikke en uutholdelig smerte, men den er såpass ubehagelig at jeg ikke spiser på den siden. Jeg kjenner ingen smerter ellers. Jeg har også prøvd å "slå" på utsiden av tanna med tannbørsten og føler ingen smerte. Er dette normalt og bør jeg kontakte tannlegen?

Sussane

Kjære Sussane!

Dette er normalt og det vil gå over. Dersom dette ikke gir seg etter en måned da kan du ta kontakt med din tannlege og han/hun kan hjelpe deg med problemet.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa ...

 
Les mer...
fredag - 7 april, 2017

Hei!

Jeg har et spørsmål angående emalje. Emaljen på baksiden på en av fortennene mine i underkjeven kjennes ru, kornete og ubehagelig. Er ikke plaget med ising og har nylig fjernet tannstein, så det er ikke det som plager meg. Har fått beskjed om at tannen bare "er sånn" av en tannlege, men jeg opplever at den har forandret seg. Dette irriterer meg veldig da jeg kommer borti den med tungen hele tiden. Kan den lakkeres eller behandles på en eller annen måte så den blir glatt igjen?

Mvh Ida

Kjære Ida!

Det er mulig at noe av emaljen er knekt og derfor føler du den rue overflaten. Dette kan skje hvis det har skjedd noe demineralisering av emaljen og tannen renses med scaler. Du kan få penslet på litt flytende kompositt og det vil ordne den rue overflaten.

Med vennlig ...

 
Les mer...
mandag - 3 april, 2017

Hei!

Kjenner at det kiler i tennene innimellom. Er litt sløv med tannpussen. Bare lurer på hva dette kan være? Takk.
Mvh Mathea Louise 14 år

Hei Mathea Louise!

Dersom du er litt sløv med tannpussen, KAN dette oppleves som "kiling" i tennene. Dette kommer av at tannkjøttet er betent. Dersom det blør fra tannkjøttet under pussing er det tegn på betennelse. Anbefaler deg å pusse tennene grundig to ganger daglig og bruke tanntråd mellom tennene. Rengjøringen mellom tennene er minst like viktig som tannpussen. Da bør kilingen gi seg etter noen uker.  Hvis "problemet" vedvarer bør du kontakte tannlegen din.

Mvh Prestetstien Tannlegepraksis

 
Les mer...


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Onsdager til 20.00 info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart