Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

torsdag - 2 november, 2017

Hei!

Fredag 27.10 var jeg hos tannlegen for å trekke en visdomstann. Tannet sprakk/knuste, og kun deler av den + røttene satt igjen - noe som resulterte i at tannlegen skulle ringe til kirurg for meg for at jeg skulle få tatt ut selve roten og det som var igjen av tannen. Jeg ringer de på mandag 30.10, på formiddagen og får beskjed om at jeg har fått time dagen etter (31.10) hos en oralkirurg. Jeg møter opp på timen og får trekt tannen. Jeg spurte tannhelsesekretæren på mandag hva dette kom til å koste, og hun tippet rundt 1000-2000 kroner. Når jeg skal betale får jeg beskjed om at jeg må betale 3820,- , etter tannhelserefusjonen på 1660 kroner.. Jeg måtte riktig nok ikke betale noe hos tannlegen når jeg var der på fredag, men er dette riktig?
I den prisen ligger også "undersøkelse hos spesialist" på 1650 kroner.. Jeg snakket ikke med andre enn tannlegen, og tok et bilde.. Hva skal jeg gjøre nå? Å betale 4000 kroner for noe som er gjort på 30 minutter var ikke akkurat min plan.. Jeg fikk heller ikke presentert noen valgmuligheter i forhold til hvor jeg kunne tenke meg å trekke tannen (mtp pris).. Har du noen gode råd? Jeg lurer også på hvor vanlig det er med en hul visdomstann? Tannlegen jeg var hos på fredag var ekstremt facinert og visste ikke hva det var for noe - for hun hadde aldri sett dette før.. En tannlege jeg har snakket med i ettertid sier dette er veldig vanlig, og er overrasket over at den første tannlegen ikke så det på bilde hun tok..

Mvh Lene

Kjære Lene

Å trekke visdomstenner eller for såvidt alle tenner er forbundet med en viss risiko. Det betyr selv om tannlegen begir seg på å gjøre en behandling er det alltid fare for komplikasjoner. Spesielt visdomstenner er vanskelige og kan ende opp med å knekke dem.
Når du har først begynt å trekke denne visdomstannen regner jeg med at denne tannen hadde en diagnose og derfor måtte den trekkes. At en visdomstann ender opp med komplikasjon og det blir nødvendig med en henvisning til en oral kirurg er ikke noe uvanlig.
Når det gjelder valgmuligheter er det i virkeligheten veldig få valgmuligheter når det gjelder behandling av visdomstenner. Hvis det var en annen tann kunne tannlegen prøve å redde den ved å gjøre en fylling eller en rotfylling. Men anbefalingen er å trekke visdomstenner når de først har karies eller er betente.
Dessverre en oral  kirurgi koster mye mer enn en vanlig tanntrekking. Jeg tar selv ca 5000 kroner for å trekke en rotrest. Da regner jeg ikke med refusjon for å trekke en slik tann.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 2 november, 2017

Hei

Jeg fikk for 2 dager siden ett fyllingen i tannen min og er det fortsatt en rar smak når jeg kommer borti med tunga? Er dette normalt?

Treidee

Kjære Treidee

Det kommer an på hva type fylling du har fått. Vanligvis temporære fyllinger kan smake noe noen dager etter at de er lagt inn. Men selv permanente fyllinger kan avgi sporstoff som pasienten kan kjenne smaken av. Dette går av seg selv etter noen dager.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 1 november, 2017

Hei!

Eg har to hjørnetenner oppe som begge er vridd, slik at sidene på tennene vender ut. Då eg var ca 12-13 år fekk eg tilbud om regulering, men ville ikkje ha det då. Spørsmålet mitt er om det er mulig å få ei regulering som bare regulerer hjørnetennene?

Ane

Kjære Ane

Dersom hjørnetennene har god plass for å rotere dem kan det gå an å bare rotere disse to tennene.
Det finnes en annen type behandling som heter invisalign som er usynlige reguleringer.
Hvis du ikke vil å ha regulering kan du vurdere invisalign.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 31 oktober, 2017

Hei

Jeg var hos tannlegen i dag og fikk fikset et hull... jeg er alltid skeptisk til å spise noe etter jeg har bordet og fått en fylling... kan fyllingen falle ut? Eller knekke av?

Sarah

Kjære Sarah

En fylling veldig sjelden vil falle av eller knekke rett etter at den er fikset hos tannlegen. De aller fleste tannleger gjør en veldig god jobb når de legger en fylling.
Du kan trygt spise og drikke nå.

Med vennlig hilsen

Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart