× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

onsdag - 10 januar, 2018

Hei!

Jeg har vondt i de midterste tennene i underkjeven, det kjennes ut som at det ikke er plass, og at de presses mot hverandre. Hva kan dette være? Har forøvrig en betennelse i visdomstannen bak nede, men den har ikke vokst ut enda.

Pernille

Kjære Pernille!

Man må gjøre en klinisk undersøkelse av deg for å finne årsaken bak din smerte. Ikke lett å si hva dette kan være.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 9 januar, 2018

Hei!

Den siste uka har jeg hatt en konstant smerte/ømhet mellom de midterste tennene i nedre skjeve. Det føles nesten som om det kiler. Er ikke direkte vondt, men utrolig plagsomt og irriteende. Har tidligere fått dette ved forskjølelse, men da har det bare vart noen dager. Nå har det altså gått en uke. Dette går veldig ut over søvn. Har god munnhygiene, men føles verre når jeg bruker tanntråd. Gjelder kun mellom de to aktuelle tennene. Hva kan dette være, og ikke minst, hvordan blir jeg kvitt det?!

Helene

Kjære Helene!

Dette kan være en liten betennelse i tannkjøttet. Du kan ta turen til din tannlege og de kan undersøke deg.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 9 januar, 2018

Hei!

Rotfylt 12 års jeksel for ca. 2 mnd siden. Smerter etter ca. 4 uker. Tannlegen fant ikke noe galt på røntgen og undersøkelse. Mente det kunne være fra tannen foran med gammel fylling. Denne har nå midlertidig rotfylling ( en uke siden ) og er ikke vond. Har vært gjennom en antibiotikakur på 7 dager + fått paralgin forte og ibux uten effekt. Hva kan være årsaken til at 12 års jekslene ikke blir smertefri? Skal evt henvises til kjeveortoped.

Tannfeen

Kjære Tannfeen!

Dette er litt vanskelig å svare på uten å se røntgenbilde. Men dersom nabotenner er uten hull eller skader, kan det vere at den rotfylte tannen har ein kanal ekstra som ikke er blitt rotfylt og derfor fortsatt gir smerter. 

Mvh Prestestien Tannlegepraksis

 

søndag - 7 januar, 2018

Hei!

Jeg har en gutt på 8 år som har hull i en tann. Tannlegen mente vi kunne se an hullet, men nå i kveld fikk han akutte smerter der. Kan barn også oppsøke dere og er det de samme satsene som for voksne?

Anna

Kjære Anna!

Barn har rett til tannbehandling i den offentlige tannhelsetjenesten. Vår klinikk er privat og vi kan ikke yte gratis service til barn under 18 år.
Du kan alltid gå til en privat klinikk men da må dere betale for behandlingen. Dersom ditt barn har akutt problem må du ta kontakt med den offentlige i første instans. Dersom de er stengt kan du ta kontakt med den private og da vil du kunne kreve pengene tilbake fra fylkeskommunen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...