Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Tannlege Bergen El-bil

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 70 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

onsdag - 7 juni, 2017

Hei!


Har lenge slitt med tennene, på grunn av dårlig emalje når de kom opp, fikk for eksempel en helt uten emalje som jeg når har fått krone på. Men sliter nå med skader etter mye skjæring og hakking av tenner spesielt de 2 fortennene oppe, lurer på hvordan dette eventuelt er mulig og fikse. Og eventuelt hvor mye det vil koste

Ida


Kjære Ida!

Hvis du har skjært tenner og det har ført til skade på dine tenner kan det hende at du har krav på noe refusjon fra folketrygden. Ta kontakt med din tannlege og finn ut om du har rett til støtte eller ikke. Hvis du får støtte kan du betale ca 50% av regningen noe betyr en krone eller fasett vil koste ca 3000 kroner for deg.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...
lørdag - 3 juni, 2017

Hei.

Jeg har alltid hatt problemer med tennene, mistet de fleste jeksler (har 8 tenner igjen i overkjeven, alle foran) og 10 nede, alle foran. Har også veldig smalt overbitt, ca 12 mm, og fikk ikke regulering som liten. Dette sliter veldig på selvtillitten. er alltid veldig tørr i munnen, og er munnpuster. røyker ikke. har tannlegeskrekk så jeg har unngått å dra dit fordi jeg er så flau over hvordan det ser ut. I overkjeven er det røtter som står igjen etter de knekkte tenna, men det gjør ikke vond. spørsmålet mitt er, er dette noe jeg ev kan få dekket av nav? jeg har lyst på usynlig regulering for å ikke ha problemer med bittet, og ev få satt inn nye tenner så det ikke synest når jeg smiler.

Krepsen 78

Kjøre 78!

Det høres ut som du har ...

 
Les mer...
fredag - 26 mai, 2017

Hei!

Jeg har fra barndommen av skeive tenner ( de går liksom på skrått , slik at i den ene enden dekker fortenner mer tenner i underkjeve en på andre siden). Dette er en skeivhet som kun er på fortenner. Det er vanskelig å forklare uten å sende bilde. Lurer på om skallfasetter på fortenner kan klare korrigere skeivhet, eller er det tannregulering, evt kjeveoperasjon som må til?

Oksana

Kjære Oksana!

Beste behanldingen er å ha regulering av dine tenner. Skallfasetter er noe som kan skade tennene dersom tennene er sunne og har ingen fylling fra før.

Ta kontakt med en kjeveortoped eller din tannlege. Det finnes nemlig en behandling som heter invisalign. Dette kan tannleger også tilby sine pasienter.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa ...

 
Les mer...
fredag - 26 mai, 2017

Hei.

Ene fortanna oppe er rotspissamputert for mange år tilbake. En fylling i tanna er nå falt ut. Kan man Borre i denne tanna igjen som sikkert er svekket.? Og kan denne mista fyllingen utvikle karies?

Vekten69

Kjære Vekten69!

En rotspissamputert tann er svekket som du vet. Men det går an å borre i den og det er mulig å legge fylling i den også.
Hvis en fylling detter av en tann kan karies angripe tannen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Onsdager til 20.00 info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart