Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Tannlege Bergen El-bil

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 67 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

fredag - 24 november, 2017

Hei

Jeg vet ikke hvor jeg skal spørre, men jeg spiste ananas og så på ananasen at den ble litt rød, altså jeg begynte å blø et eller annet sted i munn! Hva vil dette si og er det farlig?

Ani

Kjære Ani

Du har tannkjøttbetennelse eller gingivitt. Ta kontakt med en tannlege og få behandling. Hvis gingivitt blir ubehandlet kan det føre til periodontitt eller tannkjøttsykdom.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...
onsdag - 22 november, 2017

Hei.

Prøve å gjøre dette kortest mulig:

-Overbitt (Hadde regulering på, men avsluttet halveis pga drev med aktiv boksing. angrer ja!)

-Snuser -Aldri hatt hull i tennene. I det siste har jeg hørt noen "knekkelyder" helt til venstresiden på kjeven når jeg tygger.
Nå hører jeg det mindre igjen. Men jeg inbiller meg at overbittet er blitt verre. Når jeg hviler med munnen igjen så er det kun nedre fortennene mine som hviler under øvre fortenner. Må presse ganske godt til for at indre tennene skal møte hverandre.
Følte jeg var ganske glatt og øm på insiden av øvre høyre tannkjøtt og tenner (nummer 3,4 telt fra høyre og mot midten).
Prøvde å lyse opp der mens jeg så i speilet og så jeg var rød der, ca ...

 
Les mer...
søndag - 19 november, 2017

Hei!

Jeg har fått beskjed av tannlegen min at jeg har et hull ned mot tannkjøttet mellom to tenner. Hun sier hun ikke vil få en fylling til å sitte med en slik plasser, og hun vil sette en krone på tanna. Jeg synes dette høres så drastisk ut. Er dette vanlig framgangsmåte?

På forhånd takk for svar!

Tine

Kjære Tine!

Når en tannlege legger en fylling må de bruke en forskaling som heter matrise. Matrise er et metal bånd som settes rundt tannen for å avgrense fyllingen. Hvis et hull er for langt ned mot tannhalsen vil av og til være umulig å sette på et slikt bånd rundt tannen og forbi hullet. En slik fylling vil helt sikkert feile på sikt. I slike tilfeller anbefales å sette på en krone for å kunne restaurere tannen ...

 
Les mer...
mandag - 13 november, 2017

Hei.

Jeg la nettopp merke til at tankjøtte på den bakerste jekselen min er blitt løst. Det løse tankjøtte er kun en liten flik på rundt 2 mm lokalisert helt bakerst på tannen. Det se ut som denne fliken egentlig skulle vært delvis oppå tannen. Kan du/dere svare på om at jeg må til tannlege med dette? Evt at jeg må gå ASAP?

MVH Tor

Kjære Tor!

Når en visdomstann bryter gjennom tannkjøttet vil den skyve tannkjøttet til side og noe av tannkjøttet vil henge som en flik opp på tannen. Dette er ikke noe farlig men kan av og til være irriterende. Du kan alltid bestille en time hos en tannlege for å sjekke dine tenner.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Onsdager til 20.00 info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart