Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Tannlege Bergen El-bil

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 70 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

fredag - 19 mai, 2017

Hei.

Jeg lurer på en ting, har max tannlegeskrekk, pusser tennene 2-3 ganger pr dag, spiser nesten ikke godteri, men selv da får jeg hull, mister tenner og skjemmes så forfærdli, ikke tørr jeg gå til tannlege heller, da det er så dyrt og pga skamme, men drikker ganske mye light brus.
Har hørt at det er muli og få dekket det hvist tennene har syreskader, ikke tørr jeg smile, ett sosial liv har jeg ikke utenom jobben, men heldigvis går jeg mye natt, slik at jeg slipper og bli sett så mye.

Mvh en veldi frustrert og skamfull nordlenning

Kjære Skamfulle nordlenning!

Du må gå til en tannlege og de vil finne ut om syreskaden er såpass stor at du kan få dekket noe av din behandling på dette grunnlaget. Videre hvis du har så pass mye tannlegeskrekk at dine ...

 
Les mer...
tirsdag - 16 mai, 2017

Tusen takk for svar, jeg er nå henvist spesialist i rotfylling. Har oppstått et problem motsatt side! Våknet med en hvit stripe ( ser ut som fortykket hud ) innside kinn. Starter i nivå med visdomstann nede og munner ut i underleppe. En liten rund blålig kul innside leppe. Har bro i underkjeve. Kan det være bivirkning av dalacin/metronidazol ? Virus ?

Tanntroll

Kjære Tanntroll

Det kan være pga tenner som har klart å digge seg i kinn. Du kan ha bitt kinn lenge siden og et fibrøst vev kan danne seg langs kinn i nivå med tennenes overflate.
Jeg anbefaler at du tar det opp med spesialisten. De kan bedre svare deg fordi de kan se på det klinisk.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...
mandag - 15 mai, 2017

Hei

Jeg trakk 3 jeksler 19/5. hvor lang tid tar det før sårene har lukket seg?

K.K

Kjære K.K

Dette er helt individuelt og er avhengig av inngrep. Hvis det er omfattende inngrep hos en pasient med dårlig tilhelingsevne kan det ta lang tid. Er dette  hos en ung individ kan det ta ei uke.
Det mange ting som spiller rolle når det gjelder tilheling av et sår i munnen eller kroppen for øvrig. Her er noen faktorer jeg kan nevne: Alder, helsetilstand, diet, røyking, omfang av inngrep og eller medisinbruk.

Det kan variere fra en uke til to måneder. Jeg håper i ditt tilfelle vil det ta ei uke.

Med vennlig  hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...
søndag - 14 mai, 2017

Hei

Smerter i tann som ble rotfylt for 3 mnd siden. Rtg bilde negativt funn. Tannen åpnet og rotkanal renset, ikke puss. Satt på Dalacin 150 mg x 4 + Metronidazol 500 mg hver 8. time. Ingen bedring etter 5 døgn, nesten uutholdelige smerter. Ibux 800 mg X 3 tar smertetoppene.

Tanntroll

Kjære Tanntroll!

Husk at en klinisk undersøkelse må til for å kunne diagnostisere problemet riktig. Men ut fra det du beskriver høres ut som rotfyllingen er ikke vellykket. Det kan være flere årsaker. 
Det kan være en sprekk langs roten som ikke vises på røntgen. Hvis dette er tilfellet må du dessverre trekke tannen. Slike sprekk kan oppstå dersom tannen har hatt blant annet en amalgam fylling. 
Andre årsak kan være en ekstra kanal som er vanskelig å finne. ...

 
Les mer...


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Onsdager til 20.00 info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart