× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

fredag - 27 oktober, 2017

Hei

Babyen min på 10mnd får jern tilskud til han blir 12mnd..og lurer på kan jern gi misfarging i tenner? Sønnen min har 2 tenner og begge er grå og han skadet ikke seg..

M

Kjære M!

Det er ikke kjent at jerntilskudd skulle gi misfarging i tenner.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 26 oktober, 2017

Hei

De to fortennene mine oppe har hatt en rar følelse av dunking... selv ser jeg ikke tegn til hull, men er livredd for at det skal være noe alvorlig...??

Milla

Kjære Milla

Du er ung og tennene dine er ganske sensitive i forhold til oral miljøet. Hvis du blant annet drikker veldig mye brus kan dette føre til dunking av dine tenner. Nå vet jeg ikke om du gjør det. Men dette var bare et eksempel på selv noe som å drikke brus ofte kan føre til en slik følelse hos en ung pasient.
Du kan alltid bestille en time hos en tannlege og de kan se nærmere på saken.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

torsdag - 26 oktober, 2017

Hei

Jeg er uføretrygdet etter kreftsykdom, har i flere år brukt skinne pga av at jeg biter tennene sammen for hardt under søvn, mulig pga seksuelt misbruk i barne + tenårene , har jeg da krav på dekning fra det offentlige når tennene løsner og må trekkes ? Har trukket en tann , men har tre til som er løse.

Siveline

Kjære Siveline

Gnissing av tenner vil ikke føre til løsning av dem. Vanligvis er det tannkjøttsykdom som løsner tenner.
Hvis du har gnisset tenner da må du ha sliteskader på tannfasetter. Dersom tenner trekkes pga tannslitasje kan du få dekket halv parten av behandlingen under folketrygden. Men da må tannlegen kunne dokumentere at du har store slitasjer på dine tenner.
Dersom du har hatt tannkjøttsykdom og har mistet tenner av den grunn kan du få dekket utgifter gjennom folketrygden også.
Det beste er å gå til en tannlege og finne ut om du har noen rettigheter. Jeg kan ikke diagnostisere ditt problem og kan ikke si noe konkret om din sak.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 25 oktober, 2017

Hei!

For to år siden fikk jeg to plasttenner oppå de originale tennene mine fordi de var så små, og jeg hadde rett og slett en supersnill skoletannlege som spurte om jeg ville ha det. De to tennene jeg snakker om er de som er på hver side av fortennene, så jeg har en plasttann på hver side. Det jeg lurer på er om disse kan falle av (om limet kan bli dårlig slik at de ikke sitter fast), eller om jeg bør bytte dem ut om noen år e.l.? Jeg er fryktelig nervøs for dette, for jeg elsker det nye smilet mitt og vil ikke risikere å miste det.

Takk på forhånd!

Jente 20

Kjære Jente 20

Det er ikke noe du skal være redd for. Dersom de faller av vil du få raskt en ny time hos en annen tannlege og de kan festes på plass i løpet av en uke. Du har forresten rett til trygd når du skal behandle disse to tennene.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...