Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 74 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

torsdag - 22 juni, 2017

Hei!

Ser mange nå om dagen bleker tennene sine med naturlig kull som de børster tennene med. Har en rotfylt fortann med en fylling utenpå, så lurte egentlig bare på om det at jeg bleker tennene mine med sånn naturlig kull vil ødelegge eller misfarge tannen?

Takker så mye for svar!

Emma!

Kjære Emma! Bleking med kull er en alternativ metode som ikke har noen vitenskaplig dokumentasjon. Det vil ikke skade tannen, men vil heller ikke skape en varig bleking, da blekingseffekten skyldes et synsbedrag pga kontrastfargen til kullet. Rotfylte tenner kan ofte få en misfarging som kommer innenfra og som ikke forsvinner ved kun ytre bleking. Da må tannlegen utføre en intern bleking av tannen. Jeg anbefaler derfor å ta kontakt med en tannlege for å internbleke den rotfylte tannen.

Mvh Sindre

 

torsdag - 22 juni, 2017

Hei.

Jeg har et problem. Tannkjøttet på nedsiden av munnen har begynte å trekke seg ned og tennene på ene siden har blitt lenger(mer synlige) har en tann som har begynt å løsne litt. Hva gjør jeg. Er det mulig og fikse? Vil ikke gå med en tann mindre i munnen som er så synlig


Tony

Kjære Tony!

Det høres ut som du har tannkjøttsykdom. Dette er et problem som må fikses hos en tannlege. Det er nødvendig med en time hos tannlegen for å kunne finne omfanget av ditt problem og gjøre den nødvendige behandlingen.
Når det gjelder å fikse den løse tannen er det selvsagt mulig i alle fall som midlertidig å fikse.
Vennligst bestil time hos din tannlege.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 22 juni, 2017

Hei!

Trekte i forrige uke ut visdomstannen oppe på venstre side. Når jeg kjenner med fingeren bak den siste tannen/området hvor jeg trekte har jeg en skarp kant som går ut mot ytre del/kinnet mitt. Jeg føler den muligens gnisser litt mot kinnet, og det er litt ubehagelig. Det kjennes ut som kanten på en tann, men jeg har jo akkurat trekt visdomstanna her.

Hva er dette? Takk for svar.

Vegard

Kjærer Vegard!

Dette er beinet som stikker ut og det må plasseres på plass igjen. Du må ta kontakt med din tannlege og få den på plass igjen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 22 juni, 2017

Hei!

I 2012 fikk jeg påsatt skallfasetter på 8 tenner i fremste del av overkjeven og 7 tenner i fremste del av underkjeven. Dette pga få og små tenner. Det har vært problemfritt frem til nå. I tanna en plass bak hjørnetanna i overkjeven er det smertefullt når jeg trykker i glippen på den "ekte" delen av tanna som er mellom skallfasetten og tannkjøttet. Oppdaget det tilfeldigvis for et par dager siden. Er dette tegn på en tannrotsbetennelse? Eller kan det være noe forbigående? Det plager meg ikke pirker på den. Og hvordan er det å borre/rotfylle når man har på skallfasetter? De sitter liksom som lokk oppå hele tanna, dvs både foran og bak. Glippe på kanskje en mm ned til tannkjøttet rundt hele tanna. Kan jeg isåfall få gjort dette hos en vanlig tannlege, eller må jeg til spesialist?

Becks

Kjære Becks

Det høres ut som en betennelse i roten på en av tennene. Den tannen trenger en rotfylling i så fall og en tannlege  kan gjøre jobben. Du trenger ikke å gå til en spesialist.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart