Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Tannlege Bergen El-bil

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 67 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

søndag - 12 mars, 2017

Hei.

Jeg har trukket mange tenner i forbindelse med regulering i ung alder. Nå har jeg kun to jeksler på hver side. På venstre side er bakerste jeksel i dårlig forfatning, da den knakk på grunn av stor fylling. Tannlegen sier beholde deler av ødelagt tann og lage en liten bro, eller trekke tannen. Jeg vil egentlig trekke, men er redd for at det blir vanskelig å tygge med en nedre jeksel? vil tennene begynne å flytte på seg igjen?

Mvh Kristine

Kjære Kristine!

Tenner flytter på seg men sjelden eller aldri til en ønsket posisjon. De vil stå enten skjev eller i feilstilling. Ofte bøyer de seg mot det tomme rommet på kjevekammen.

Hvis du skal ha en bra behandling må tannlegen din se om det går an å beholde den jekselen eller ikke. Dersom tannen kan ...

 
Les mer...
søndag - 12 mars, 2017

Hei!

Jeg var hos tannlegen og fikk bleket tennene for noen dager siden (40% brukte han). Har selv hjemmebleking (tror det er 9%) hvor lenge må jeg vente for å bruke dette? Kan jeg begynne nå for å prøve å få enda hvitere resultat?

Takk:)


RVJ

Kjære RVJ!

Jeg har aldri bleiket tenner for mine pasienter på kontoret. Jeg har alltid brukt hjemmebleiking.
Hvis du ønsker å kombinere disse to må du ta det på eget ansvar.
Når det er sagt vil jeg tro at det gar an å bruke din hjemmebleiking i noen få dager. Men helst bare noen timer om dagen og bruk flour munnskyll etter bruk.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...
søndag - 12 mars, 2017

Hei.

Jeg har vært sikkelig forkjølet i to dager nå, og i dag når jeg våknet så jeg at alle tennene mine er gule øverst og hvite nederst på tanna. Har til vanlig veldig hvite tenner, Så skjønner ingenting. Hva kan dette komme av?

Bell

Kjære Bell!

Forkjølelse gir ikke gule tenner. Du kan ha fått munntørrhet og et belegg kan ha lagt seg på tannoverflater.

Bare børst veldig nøye og det vil gå vekk.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...
mandag - 6 mars, 2017

Hei!


Jeg har tannlegeskrekk og har ikke vært hos tannlegen på nesten 10 år. Jeg har til tider hatt manglende engenomsorg pgv. sykdom og dette har påvirket tennene mine, har spiserørsbrokk som gjør at jeg har hatt mye sure oppstøt slik at det har skadet tennene mine. redd for å gå til tannlegen, hva må jeg gjøre?

Mvh Kurdi


Kjære Kurdi!

Dersom du har tannlegeskrekk må det kunne bekreftes hos en psykolog. Du må henvises til en psykolog for å utrede din tannlegeangst. Hvis det viser seg at du har hatt tannlegeskrekk og dette har ført til manglende omsorg hos deg kan det hjelpe deg når det gjelder din tannbehandling.
Hvis du har hatt sur oppstøtt kan det medføre syreskader på dine tenner. Dersom syreskaden er omfattende og dype ...

 
Les mer...


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Onsdager til 20.00 info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart