Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Tannlege Bergen El-bil

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.6 out of 5 (based on 65 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

søndag - 15 januar, 2017

Hei!

Jeg var hos tannlegen for å trekke en visdomstann i går. Det er tann i nedre kjeve. Tannlegen fikk den ikke ut, men klarte å knekke kronen. Hun smurte deretter noe leirete på hullet og henviste meg til kjeveortoped. Det hun smørte på ble hardt etterhvert og 5 timer etterpå falt det av. Det var da hardt som stein. Mitt spørsmål er om det er meningen at dette skal falle av? Eller skal det sitte på helt til kjeveortopeden tar den av?

Laila

Kjære Laila!

Dette er en midlertidig fylling som tannlegen din har lagt på plass. Dette for å unngå eventuelle smerte som kan oppstå i slike tilfeller. Ideelt burde denne fyllingen ikke falle av. Men dersom du ikke har noe smerte kan du vente inntil du kommer til kjeveortopeden og trekker tannen.

Med vennlig hilsen

 
Les mer...
søndag - 15 januar, 2017

Heisann!


Jeg lurer på om jeg bør komme meg til tannlegen. Alle tennene mine utenom fortennene ned og oppe, og "hoggtennene" er helt flate. De taggene som er på jekslene ser ut til å være brutt ned? Tennene er flate, men liksom ikke på level med tannkjøttet. Tror ikke det er kjemisk nedbrutt fordi jeg holder meg unna syrer.
Det gjør ikke vondt og jeg har ingen ising i tennene. Har heller ikke problemer med å skjære tenner elller smerte i kjeven. De har ingen misfarging som man pleier å få når man har hull. Er det nødvendig å dra til tannlegen og eventuelt få krone, eller går det an å leve uten de 3-4 spissene som er på jekslene?

Birger.

Kjære Birger!

Du kan få time hos en tannlege. Det høres ut som du gisser tennene dine. Du ...

 
Les mer...
lørdag - 14 januar, 2017

Hei!

Kan man reagere på en vanlig hvit fylling? Hva er i så fall symptomene? Finnes det forskjellige fyllingsmaterialer? Det iser mye i en liten fylling som ble lagt for en måned siden og tannlegen nevnte at det kanskje var fyllingsmaterialet som gjorde det, men at eg måtte se det an.

31

Kjære 31!

Ja det vanlig med ising og sensitivitet når man får en hvit fylling. Det er litt avhengig av hvor nær nerven er fyllingen.
Det finnes forskjellige fyllingsmaterialer. Man kan bruke noe som heter GIC. Den gir minst sensitivitet men er noe svakere enn kompositt. Kompositt er best med tanke på både styrke og utseende. Du kan også bestille fylling i porselen eller gull.

Den sensitiviteten du opplever vil gå over i løpet av to måneder. Hvis dette ikke blir bedre må du ta ...

 
Les mer...
fredag - 13 januar, 2017

Hei.


Jeg sliter med tannlegeskrekk og har ikke gått til tannlegen med mindre jeg må(pga smerter). dette har endt opp med at jeg har trekt 4 jeksler og mangler 2 halve jeksler. jeg sliter med å spise mat som må tygges godt, og jeg liker absolutt ikke å smile da det mangler tenner, for jeg sjemmes så mye over det. også er det ganske så dyrt å få satt inn nye jeksler og få reparert de andre tennene. så jeg lurte på om det finnes noen slags hjelp økonomisk, sånn at jeg kan få en bedre hverdag?

Anonym

Kjære Anonym!

Først må du undersøkes av en tannlege. Tannlegen må kunne konstatere at du har tannlegeskrekk og dette må ha forårsaket omfattende tannskader pga manglende evne til egen omsorg. Deretter må du henvises til en ...

 
Les mer...


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Onsdager til 20.00 info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart