× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

tirsdag - 12 desember, 2017

Hei!


Jeg er overbitt og skjærer tenne. Biter kun ned på ene siden, burde hatt tannregulering som ung. Men fikk ikke for tannlegen så ikke skjevheten, nå er tennene så slitte at det gjør vondt å tygge. Er dette noe man har krav på å få dekket?

Lille My

Kjære Lille My

Du har krav på tannregulering når du er barn. Dette gjelder ikke lenger etter at du fyller 18 år.

Du kan ta kontakt med en kjeveortoped angående dine tenner og be dem hjelpe deg men jeg er rimelig sikkert at du får ikke noe dekket gjennom folketrygden.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 12 desember, 2017

Hei!

Sønnen min på seks år har mistet begge fortennene opp. Den ene vokste ut etter 5 mnd, men nå har det gått 9 måneder siden han mistet den andre og den permanente tanna har fremdeles ikke vokst ut. Skoletannlegen sier at dette er normalt, men kan ta det opptil ett år eller lenger før en permanent tann vokser ut? (Det har ikke vært noe tannskade inne i bildet i forbindelse med dette).

Anniken

Kjære Anniken

Det er normalt at tenner blir sene etter at melketenner er felt kan det ta litt tid før permanente tenner erstatter dem.

Når dere er hos tannlegen neste gang kan de ta et bilde av tannen for å se på den permanente tannen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 6 desember, 2017

Hei

Hvis man ser på nettet så kan man se at flere og glere lager tannkrem selv med natron og bakepulver. Hvordan påvirking har egentlig natron og pakepuler på tennene våre?

Lise

Kjære Lise!

Mekanisk rens av tenner er den viktigste delen av tannbørstingen. Jeg hadde problem å bruke tannkrem i to år men klarte meg helt fint så lenge jeg børstet veldig godt rundt tennene mine.
Natron og bakepulver kan virke som slipemiddel og derfor kan folk bruke dem av og til i steden for tannkrem.
Tannkrem inneholder fluor og dette veldig viktig for å forhindre hull i tenner. Derfor må du alltid ha noe tannkrem i din daglige tannhygiene ellers må du tilføye fluor med fluor tabletter eller skyllemiddel.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 6 desember, 2017

Hei

Jeg har akkurat tatt av meg regulering både oppe og nede og jeg har fått en stang bak oppe og nede, fikk beskjed om p bruke gom hver kveld, men blir så kvalm av det. Får den spy følelsen siden jeg føler det er så mye jeg har i munn.. hva skjer hvis jeg ikke bruker gommen men fortsatt har det stengene bak tenna?

Jente22

Kjærea Jente22

I 50% av tilfeller vil tennene falle tilbake til sin opprinnelige plass før de var behandlet. For å holde tennene rett på plass må du dessverre gå med retainer.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...