× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

onsdag - 29 november, 2017

Hei!

Jeg har et spørsmål jeg ikke finner noe særlig svar på, på nettet. Jeg har submukøse (?) skjult ganespalte. Og HELFO sitt punkt 2. Under hvem som har krav på støtte / dekket tannlege er under gane kategorien. Jeg bør da falle under denne? Eller hvorfor har jeg eventuelt aldri fått dette tilbudet? Hele ganen min er skåret og kuttet i, tennene mine nede er utrolig ujevne, og jeg har ikke råd til fiks, men er dette noe som dekkes vurdere jeg det sterkt, når jeg sliter med tannstein osv..

Mvh Vetle

Kjære Vetle!

For å få støtte for tannbehandling frå HELFO under innslagspunkt 2 må tannbehandlingen ha direkte relasjon til leppe-kjeve-ganespalte. Du beskriver problemet som ujevne tenner i underkjeven. Dette har ikkje direkte relasjon til leppe-kjeve-ganespalte og du vil derfor ikkje få refusjon innenfor dette punktet. HELFO seier også at eventuell behandling som har direkte relasjon til
leppe-kjeve-ganespalte må vere henvist frå sentraliserte leppe-kjeve-gane-team for at denne skal kunne gjeres utenfor sjukehus (altså hos ein vanlig tannlege). Dersom du tidligere har fått behandling rekner eg med at du har vert hos eit slikt leppe-kjeve-ganespalte-team. Du bør derfor ta kontakt der, dersom du føler du har fått mindre støtte enn kva du meiner du har hatt krav på.

Mvh tannlege Sindre

 

søndag - 26 november, 2017

Hei!

Jeg har akkurat fått en krone på en jeksel og betalte 6200.- Problemet er at det iser veldig når jeg drikker kaldt drikke. Var hos tannlegen og han penslet noe på den å sa at vi måtte gi den en uke, hvis den ikke var bedre da så måtte han borre ned å fylle på noe som drepte nerven,(Jeg spurte ikke om prsien på dette). Slik at den hvertfall var sånn ok i jula. Så mente han at jeg måtte ta en rotfyllinging som ville komme på rundt 4000.-. Det blir mye penger å ut med pga en jeksel. Kan jeg klage på dette?

Mvh Kj. H

Kjære Kjell

Hvis du har bare ising i tannen vil jeg være litt avventende med en rotfylling.
Jeg vet ikke hva var årsaken at du fikk en krone på tannen. Jeg regner med at tannen trengte en restaurering og tannen ble preparert og satt en krone på.
En krone beskytter tannen og derfor lurer på hvordan kan denne tannen ise? Hvis tannen har en betennelse er det riktig å gjøre en rotfylling.
En tannlege må undersøke denne tannen og finne ut hva er diagnosen. Dersom tannen har betennelse må den rotfylles.
Dersom tannlegen hadde en grunn for å sette en krone på tannen; for eksempel tannen var nedkariert eller hadde fraktur, da har han ikke gjort noe galt i å behandle tannen. Om tannen senere utvikler betennelse og trenger en rotfylling er ikke noe han kan lastes for.
Når en tannlege behandler en tann er det alltid fare for betennelse i tannen. Tannbehandling er ganske traumatisk for nerven og den kan bli betent. Dessverre i slike tilfeller må tannen rotfylles.


Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 26 november, 2017

Hei

Er det normalt at fortennene skal føles litt løse? Fortennene mine føles løse når jeg dytter på de med undertennene

Fra en bekymret jente Mille

Kjære Mille

Du må kontakte din tannlege angående dette problemet.
Du er veldig ung så kan jeg ikke forvente noen form for tannkjøttsykdom hos deg. Muligens gnisser du tenner om natten. Bestill time hos en tannlege og få dette undersøkt.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa  Kavian

 

søndag - 26 november, 2017

Hei

Jeg har vært gjennom en rotfylling i 2 seanser, 12 årsjeksel. Fylt 3 rotkanaler. Fikk beskjed av tannlegen at jeg kunne få litt heftige smerter etter 3 - 4 dager, noe som stemte. Nå har jeg hatt smerter på tredje døgnet, lite effekt av ibux/ paracet. Ingen hevelse eller smak av puss i munnen. Afebril. Føles som nervesmerter. Har time hos tannlegen om en uke, bør jeg ta kontakt før det?

På forhånd takk for svar.

Tannfeen

Kjære Tannfe!

Det kan skje at en pasient skal ha smerte etter en rotfylling. Det er litt vanskelig å si noe om hvor nøyaktig vil en slik smerte inntrer.
Denne smerten bør helst forsvinne så fort som mulig ellers må du ta kontakt med din tannlege. Du kan gjerne vente til din time neste uke.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...