× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

mandag - 23 oktober, 2017

Hei!

Jeg trakk ut visdomstannen min før ca 2 uker siden. På torsdagen som gikk så begynte jeg å føle smerter i området der de trakk tannen. Da jeg så etter i speilet så jeg at tannkjøttet har hovnet opp, har blitt ganske rød og den har trukket seg oppover. I tillegg er den løs og sitter ikke fast til tannen lenger. Jeg har brukt Corsodyl gele to ganger daglig fra fredagen, men føler ikke at det har hjulpet noe særlig. Hva kan være grunnen for det? Bør jeg dra til tannlegen for å undersøke det eller vil det gå over av seg selv?

Hadil

Kjære Hadil!

Å hovne etter å ha trukket en tann er vanlig. Dette skjer ikke ofte men er ikke uvanlig heller. Du kan vente i noen dager og hvis det ikke forbedrer seg kan du ta kontakt med din tannlege.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 18 oktober, 2017

Hei

Min sønn på seks har fått fire nye tenner nede foran og de to fortennene oppe. Jeg synes de er gulaktige. Vi pusser godt og bruker fluorrablett og tanntråd. Har lest på noen forum at dette er litt "vanlig", og at tennene blir hvitere etter hvert. Stemmer dette? Under ett år siden de nye tennene begynte å vokse frem. Det er selvsagt snakk om det permanente settet.

Takk for svar.

Roger

Kjære Roger

Permanente tenner er gulere enn melketenner. Dette er helt vanlig og du trenger ikke å bekymre deg for din sønns tenner. Dette er dentin som skinner gjennom emaljen som gir en slik gulaktig utseende.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 18 oktober, 2017

Hei!

Vi er en ungdoms bedrift fra Nøtterøy videregående skole. Vi i gruppa har kommet med en ide'. Vi skal lage en tannbørste som er festet med tanntråd i den andre enden. Vi har bestemt oss for at målgruppen med produktet er til barn og ungdom, med en slags spillfunksjon som vil gjøre tannpussen morsommere og samtidig gi et godt resultat. Denne spillfunksjonen går ut på at hver ende av tannbørsten har et grønt og rødt lys. Før barnet starter å pusse tennene vil lyset være rødt, når barnet da har pusset tennene lenge nok vil lyset bli grønt. Dette vil skje på den andre siden også når de bruker tanntråden. Det vi tenker er at når barnet har fullført tannpussen og lyset har blitt grønt, vil de også få motivasjonen til å gjøre den andre siden grønn. Tror du dette er en god ide? Tror du dette kan gjøre at flere barn og unge blir flinkere til å bruke tanntråd når den er festet i den andre enden av tannbørsten?

Med vennlig hilsen


Kjære Ungdom fra nøtterøy!

Det spørs om denne tanntråden som dere skal feste til tannbørsten kan byttes etter hver bruk elller ikke.
Tanntråd må byttes og må ikke være fast montert. Å utstyre en tannkost med lys er en god ide og kan være en morsom måte å motivere barn og ungdom å bruke tannkost oftere.
Lykke til med prosjektet.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 18 oktober, 2017

 

Hei!

Jeg leste en gang ett eller annet om munn og nese som gjør at man snorker..

Jeg har kryssbit og lurer på om at om mine tenner kommer på plass (regulering) vil jeg slutte å snorke?

Anonym

Kjære Anonym

Snorking har flere årsaker blant annet overvekt og ellers alder, men kryssbitt er ikke årsaken bak snorking.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...