Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 74 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

fredag - 26 mai, 2017

Hei!

Jeg har diagnosen Sjøgrens Syndrom og derfor munntørrhet. Min tannlege søker ikke HELFO for refusjon når jeg må reparere tenner med tidligere karies. Jeg har flere jeksler med krone som det har vært betennelse i før rotfylling. Nå har den ene kronen delt seg og falt av, har jeg krav på refusjon?

Liv

Kjære Liv!

Sjøgrensyndrom forårsaker munntørrhet men om en slik munntørrhet har ført til økt karies aktivitet eller ikke må den behandlende tannlegen svar på.
Generelt er det et krav om at spyttproduksjonen må ha gått ned til en viss mengde som er angitt i folketrygdboken. Hvis din spyttmengde ligger under den angitte mengden kan du ha krav på refusjon for din tannbehandling.
Om behanding på dine tenner kan omfattes av denne bestemmelsen eller ikke er det noe din tannlege må ta stilling til.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 26 mai, 2017

Hei!

Var igjennom en rotfylling i dag. Tannlegen slet veldig med å få det til, og jeg merket at han ble frustrert. Etter 1 1/2 time er han ferdig. Han forklarer at jeg var ett vanskelig tilfelle og at han ikke hadde greid å rotfylle den ene kanalen ordentlig. Har etter at bedøvelsen gikk ut hatt mye smerter, vanskelig å åpne munn og tiltakende hevelse på kinn/kjeve og nedover halsen. Lett temperaturøkning på 38 grader. Er også vondt å svelge. Er dette noe som pleier å følge med en rotfylling? Eller bør jeg få sjekket det på nytt? Han har også glemt å file ned fyllingen så den er alt for høy, kan det være skadelig å gå med det til neste time om 10 dager?

Hege

Kjære Hege!

Dette er dessverre ganske normalt når en tannlege gjør rotfylling. Av og til kan en tann være veldig vanskelig og ikke lar seg rotfylle. I slike tilfeller kan pasieten oppleve smerte eller ubehag etter behandlingen.
Smerten og kjevesperren som du opplever kan komme av at du har holdt munnen åpen veldig lenge. Du får betennelse i kjevemuskler og det tar litt tid før denne betennelsen går over.
Når det gjelder den høye fyllingen vil jeg anbefale at du tar kontakt med din tannlege og filer den ned ellers kan dette forårsake smerte i tann og kjeve.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

lørdag - 20 mai, 2017

Hei!

Jeg fikk satt inn bro for snart 2 uker siden, da jeg måtte trekke en rotfylt tann med betennelse i roten. Jeg hadde store smerter når broen ble sementert fast på de beslipte tennene, og bedøvelsen fungerte nesten ikke på meg. Jeg hadde også store konstante smerter i etterkant, og kan fortsatt våkne på natt av smerter. I etterkant er det fortsatt vondt og ømhet når jeg tygger, samt ising hvis jeg får kald eller varm væske på disse tennene. Er dette normalt? Hvor lenge vil det være ømt? Det er slik at jeg ikke klarer å tygge på denne siden, da det gjør vondt. Hva er normalt i etterkant? Skal tilbake på kontroll i slutten av mnd, men lurer på om tannlegen kan ha filt ned tennene for mye eller noe, noe som har ført til nerveskader. Og hvilke rettigheter vil jeg da ha?

Mvh Meg

Kjære Deg!

Det er ikke unormalt at tenner vil verke etter at man har slipt dem ned men denne smerten må forsivnne etterhvert.
Ising kan tyde på at tannhalser kan være eksponert. Hvis dette er tilfellet kan tannlegen pensle med noe som kan dempe isingen.
Hvis denne smerten som du opplever ved tygging vedvarer eller blir verre kan dette tyde på en nerveskade. Hvorvid kan tannlegen lastes for feilbehandling må da avgjøres på grunnlag av din journal. At det har oppstått smerte etter behandling kan ikke være nok grunnlag. Fordi selv når en tannlege gjør alt riktig kan det oppstå smerte etter en behandling og i verste fall kan tannen/tennene ende opp med rotfylling.
Hvis du er veldig misfornøyd med behandlingen kan du ta det opp med din tannlege og du vil få en forklaring på saken. De er i bedre posison å hjelpe deg fordi de har journalen din og kan forklare ting bedre.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 19 mai, 2017

Hei!

Jeg trakk ei visdomstann for fire uker siden. Tanna var grodd fast i beinet og var dermed litt vanskelig å få ut, men tannlegen brukte litt rå makt og fikk det til. Jeg måtte sy to sting i etterkant. Det har ikke vært noen smerter i tiden etterpå, men kjenner at det er litt hovent rundt selve området der tanna var. Jeg kjenner nå med tunga at det er noe med skarp kant nedi der, kan også kjenne det med fingeren. Antar at det ikke er fra tanna, men fra beinet. Bør jeg la det være slik og satse på at det gror igjen over beinet til slutt?

Martha


Kjære Martha!

Du må ta kontakt med behandlende tannlege og be dem å file ned dette beinet som stikker ut. Den vil ikke forsvinne av seg selv ellers.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart