Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

tirsdag - 29 august, 2017

Hei!

De siste månedene har jeg iblant fått vondt på venstre side av munnen der visdomstennene skal komme. Jekslene mine har tatt all plass bak der, så er egentlig ikke plass til noen flere tenner. Kan dette være at de vokser ut og burde jeg dra til tannlege for å få sjekket det?

Anonym

Kjære Anonym

Jeg tror det er best at du bestiller time hos en tannlege og sjekker dette klinisk. Det blir litt vanskelig for meg å bestemme hva problemet kan være.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 29 august, 2017

Hei!

Jeg lurer på om man har rett på skriftlig informasjon om diagnostisering og forslag til behandling etter undersøkelse hos tannlege. Jeg har vært til omfattende undersøkelse. Snakket med en ekspert på telefonen i ettertid, og fikk høre at rotfylling var en mulighet, men at det godt kunne utsettes, og muligens gå over av seg selv. Senere fikk jeg en mail der det sto at de hadde diagnostisert tannen min som behandlingstrengende, men at jeg hadde valgt å ikke behandle da jeg ikke hadde smerter. Jeg føler de to forklaringene spriker, og har bedt om å få svar på noen konkrete spørsmål, skriftlig. Men de bare ringer opp igjen. Jeg tar ikke tlf og skriver en ny mail og ber de svare på de enkle spørsmålene skriftlig, men det vil de ikke. Har de lov til å nekte å svare på ting skriftlig? (spørsmålene var om diagnose og nødvendighet av behandling, veldig konkrete spørsmål)

Lola

Kjære Lola!


Tannlegen er ikkje pålagt å gi skriftlig forklaring på all diagnostisering og behandling. Men skal ha informert samtykke av pasient før behandling utføres. Dette vil sei at tannlegen er pliktig å forklare pasient om diagnose og nødvendighet av behandling før denne inngangsettes. Derimot har pasient rett til innsyn i eigen journal om pasienten krever dette, og i journalen er tannlegen pålagt å føre diagnoser og indikasjon for behandling.

Mvh Tannlege Sindre Jørgensen

 

tirsdag - 29 august, 2017

Hei!

Jeg opererte vekk en visdomstann i overkjeven i mars. Tannen som er foran har i disse dager begynt å flytte seg ut av sin normale plass og skyver seg inntil tanna foran der igjen. Det gjør veldig vondt, og jeg føler den beveger seg mer og mer ut av der den var tidligere. Har du noe svar på om dette er normal? Eller om jeg bør oppsøke en tannlege? Har normalt en veldig smal munn med store tenner, så er generelt vandt med å ha dårlig plass.

Ingrid

Kjære Ingrid

Du må bestille time for en undersøkelse. Denne tannen normalt vil ikke flytte på seg etter en tanntrekking. Det kan hende at tannen har alltid hatt denne posisjonen men du er blitt oppmerksom på dette etter at du trakk visdomstannen.

Med vennlig  hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 29 august, 2017

Hei!

Jeg har en datter på 3 år som hadde hull i bakerste tann i høst. Denne var vi hos tannlegen og fikset. Det var mye styr for å fikse den siden hun er så liten, så hun fikk en form for beroligende medisin. Men dette hjalp ikke særlig og hun var meget urolig under behandlingen. Beit seg i tungen etc. Siden den gang har hun hatt en klump i tannkjøttet ved siden av den tannen. Hun virker ikke å ha vondt, men det ser rett og slett ut som en del av tannkjøttet har vokst ut i en klump. Kan tannlegen ha vært borti tannkjøttet og forårsaket dette? Eller hva kan d være? Tror ikke det er en byll m betennelse da hun ikke har vondt og den er ikke misfarget og det kommer ikke puss eller noe slikt ut.

Mamma

Kjære Mamma

Dette kan være en tann som skal komme ut av tannkjøttet. Jeg ville ikke være bekymret.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart