× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

onsdag - 27 september, 2017

Hei!

Min sønn på 5 år har en fortann (melketann) som er blitt blågrå. Jeg antar at det er etter et dunk mot tannen, men usikker på når/hva som har skjedd... Vi bor for tiden i utlandet, så det er litt vanskeligere å oppsøke tannlege enn det hadde vært hjemme, så spørsmålet er: bør en tannlege se på tannen hans eller er dette vanlig og ufarlig?

Miriam

Kjære Miriam

Du må ta din sønn til en tannlege for å sjekke tannen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 24 september, 2017

Hei

Rotfylte en tann i underkjeven nylig hvor spissen av instrumentet sitter igjen i kanalen. Tannlegen satte i midlertidig fylling , som ikke ellers hadde vært nødvendig, for å se det ann og mente jeg muligens måtte ha kirurgi hos spesialist for å få fjernet den. Dette er skummelt i seg selv, men tenker også kostnader. Skal jeg måtte betale mye ekstra for en feil som tannlegen har gjort?

Takk for svar

Emilie

Kjære Emilie!

Du kan be om å få journalen utlevert og du kan klage hos pasientskadeerstatning.
Dersom tannlegen har følgt den normale prosedyren er han ikke skyldig i uaktsomt behandling. Fordi instrumentseparering i nervekanaler er noe vanlig og kan skje av og til.
Pasientskadeerstatning vil gå gjennom journalen og hvis de avdekker uaktsom behandlingsprosedyrer vil du tilkjennes erstatning ellers vil du få beskjed at dette er vanlig og tannlegen kan ikke lastes for ulykken.
Dessverre vil dette innebære ekstra kostnad hos spesialisten. Men du kan alltid be tannlegen om prisreduksjon. Dette kan tannlegen gjøre selv om han får medholdt i denne saken.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

mandag - 18 september, 2017

Hei!

Kan man behandles hos en annen offentlig tannlege enn sin egen uten å bytte tannlege?

Sully

Kjære Sully

Hvis du skal bli behandlet hos en annen tannlege da per definisjon har du byttet tannlege.
Med mindre du ønsker å beholde den første tannlegen men gå til en annen for behandling. Dette er fult mulig men da spørs det hvorfor beholder du kontakten med den første tannlegen?

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 13 september, 2017

Hei!

Jeg opplever sterke smerter rundt visdomstannen min på høyre side. Smertene stråler til øre og hals. På begynnelsen trodde jeg det kunne være betennelse i tannkjøttet, men fargen på tannkjøttet er fin, bortsett fra den er hoven. Det er vondt spise og vondt å svelge. Visdomstannen har ikke vokst ut. Men jeg regner med den må opereres ut. Jeg har startet på penicillin kur, det begynte jeg på lørdag men jeg har ikke merket så betydelig endring, kanskje litt bedre, tannlegen anbefaler med å vente med å operere visdomstannen ut, etter at betennelsen har går bort. Jeg er bare engstelig på at den vil ikke gå bort, fordi jeg har ikke merket betydelig endringer. Det er fortsatt betent og vond. Hvor lang tid vil det ta for penicillinen til funke?

Sarah

Kjære Sarah

Penicillin er ikke akkurat den beste mot en slik infeksjon men den vil virke etter noen dager. Et bedre alternativ er flagyl. Den beste behandlingen er å trekke tannen.

Med vennlig hilsen

Prestestien Tannlegepraksis

 

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...