Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

lørdag - 15 juli, 2017

Hei

Jeg har en visdomstann som er knust i flere biter helt inn til rota, og krona er helt oppsmuldret. tror det var en nerve i klem mellom også om jeg husker rett. (Skrekkelige svake, og jeg pleide å skjære tenner, som førte til at biter hele rider knakk av visdomstanna.
Munnhygienen er god, og jeg liker ikke godsaker og brus...).

Tannlegen anså fjerningen som for risikabel, og henviste meg til sykehus, men de ville ikke ta imot meg grunnet nye regler. Jeg må ha en alvorlig sykdom eller kritisk tannlegeskrekk (her faller jeg innenfor, men jeg får ikke gjennomslag). Jeg har ikke klart tanken på å operere i munnen uten narkose, for jeg er redd en panikk vil kunne skape problemer.. Men sett bort i fra dette...

Nå har jeg gått med midlertidig fylling i ett år som holder tanna i sjakk slik at den Ikke gnisser og klemmer på nerven. Om den faller ut, er smertene så store at Jeg er på randen til å svime av, og jeg vil ikke kunne fungere. Jeg krøp på alle fire ut døra klokken 2-3 på natta sist og fikk Tramadol hos legevakt.

Nå er jeg gravid i uke 25, og jeg kjenner intense smerter i tanna, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Tannkjøttet har hovnet opp en del, og jeg har kjent det under hele svangerskapet, noe som kan tyde på at hevelsen er hormonell. Jeg tåler å gå med disse smertene en stund, men jeg er livredd det skal bli verre, for smertene som kom sist var uholdbare og det kjentes utrolig nok i hele hodet og strålte utover kroppen. Det var på det tidspunktet ikke betennelse, og det tror jeg ikke deg er nå heller, men jeg er ikke lege, og skal ikke si noe for sikkert. Det virker bare som tanna har flyttet seg en anelse i posisjon, og store nerven har havnet i permanent klem i en annen stilling. Hva gjør jeg? Det er helg og sykehuset ville tidligere ikke ta imot meg, tannlegen sa jeg måtte til spesialist, og jeg er gravid og vet ikke om jeg bør ta noe annet enn Paracet og muligens lokalbedøvelse?
Tåler jeg andre bedøvelser? Bør jeg bare legge inn en ny midlertidig fylling over den gamle? Tør ikke fjerne den gamle, for om smertene kommer tilbake i stolen, så er jeg redd jeg kan påføre skade både her og der, for de er umenneskelige...

Gravid

Kjære Gravid!

Du kan søke på nettet en oral kirurg og ta kontakt med dem. Du kan få en time i løpet av en uke og en oral kirurg kan trekke en slik tann i løpet av 5 minutter med lokal bedøvelse.
Du gjør deg selv en bjørnetjeneste ved å utsette din behandling så mye. Dessverre tannverk er noe av det verste og de kommer ofte veldig ubeleilig.
Min anbefaling er at du tar telefonen og finner den nærmeste oral kirurgen og ber dem om en hastetime.
Jeg lover deg at du blir overrasket over hvor lett kan en oral kirurg fjerne en rotrest. Du kan få beroligende og få saken ut av verden i løpet av en uke.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian
 

lørdag - 15 juli, 2017

Hei!

Jeg skal korrigere tannkjøttet (fortennene) 26/07 og skal lage kroner til fortennene 10/08. Er det en grunn til at man må vente i 2 uker før dette kan gjøres eller kan man lage kroner før det har gått to uker? Jeg bleker per i dag tennene, kan man fortsette med å bleke tennene til man bestemmer farge på kronene og får satt de på?

Hilsen Pernille

Kjære Pernille!

Jeg vet ikke hva type korreksjonskirurgi du skal ha og derfor kan jeg ikke si noe om du kan vente i to uker eller ikke.
Når det gjelder bleiking av dine tenner kan du alltid bleike tenner men problemet er at din tannlege vil bestemme fargen på kronene og skrive dette til tanntekniker og dersom fargeuttaket skjer nå og du fortsetter å bleike tennene i to uker til kan det hende at kronene er noe mørkere enn resten av tannsettet. I så fall må du gå en uke før kronene lages og tannlegen må se på dine tenner en gang til og bestemme fargen på nytt.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 12 juli, 2017

Hei.

Jeg har hatt en veldig rød farge over noen sidetenner på tannkjøttet. Jeg er litt bekymeret på hva det er. Også en annen ting er at den høyre fortanna mi beveges på seg når jeg presser litt på den. Jeg er bekymeret på hva det er?

Dj

Kjære Dj!

Det tyder på at du har betennelse i tannkjøttet. Du må ta kontakt med din skoletannlege og be om tannrens og du må selv begyenne og børste veldig nøye to ganger daglig.


Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 11 juli, 2017

Hei!

Kan infeksjon i feks en visdomstann smitte fra person til person?

Kaja

Kjære Kaja!

Hvis du tenker at bakterier som har forårsaket en infeskjon rundt en visdomstann kan gå til en annen persom svaret er ja, men om dette kan skape en infeksjon hos den andre personen rundt visdomstenner er svaret nei.


La oss tenke at hvis en kjærestepar hvor den ene har infeskjon rundt visdomstann kysser da vil bakterier overføres mellom dem men dette skaper ikke infeksjon hos den andre personen.

Forholdene for en infeksjon rundt en visdomstann må være til stedet for at infeksjonen skal kunne slå til. Alle har bakterier i munnen og disse bakteriene er i stand til å skape infeksjon i munnen eller rundt visdomstenner. Dette skjer ikke fordi vi har immunforsvar og/eller forholdene er ikke rette for at bakterier skal kunne gro i overtall.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart