× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

søndag - 12 november, 2017

Hei

Kan en løs tann med 12mm lomme reddes? (Har periodentitt)

May

Kjære May!

All lommer over 6 mm er vanskelige å behandle. Pasienten må samarbeide og forbedre hygienen og slutte å røyke dersom de skal ha et godt resultat. Når det gjelder denne tannen vil jeg si tannen har dårlig prognose og må trekkes.
En lomme på 12 mm er ikke mulig å få kontroll over.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 12 november, 2017

Hei

Jeg lurer på hva det kan være når det er ising i ei tann oppe og helt i høyre side i beinet på en måte og så går det helt til øret når man drikker varm kaffe. Og kommer å går ubehag når man tygger vanlig, vært i ca.2 uker nå. Ikke smerter men ubehag. Vært hos tannlegen, ingen hull eller betennelse. Den tannen er byttet fylling på før noen år siden (var amalgan da og ble byttet til hvit fylling) Ingen hull på rønkenbilde sier tannlegen og blir det verre måtte man ringe. Ikke blitt verre men er ubehagelig, aldri vært plaget med det før. Kan det være nå skade på nervene? Og hva bør man gjøre/ta opp fyllingen igjen? Eller går det over til slutt?

Tusen takk for svar.

Anneli

Kjære Anneli

Det er veldig vanlig å ha ising i noen tenner. Du kan henvende deg til din tannlege og han/hun kan smøre på noe som stanser isingen. Tannleger har forskjellige produkter som de kan smøre på og stanse ising på tenner.
Jeg tror ikke at du har noen skade på nerve. Det kan dreie seg om eksponert tannhals eller mikrodemineralisering på tannoverflaten.

Med vennlig hilsen

 

søndag - 12 november, 2017

Hei

Jeg har skrevet til deg for litt siden hvor jeg spurte om du trodde jeg kunne ha periodontitt. Jeg skal nå inn til kjeveortoped for ny vurdering for regulering og han har tidligere sagt at jeg hadde beintap på fortennene oppe og nede. Ikke mye men litt. Jeg har som jeg skrev sjekket lommer osv hos to tannleger og har lommer på maks 3,7 mm. Du sa du ikke mente det var periodontitt. Men jeg sliter med å forstå beintapet. Kan man ha beintap uten periodontitt. En tannlege fortalte meg at beintapet mitt nok ikke kom av periodontitt da det var helt symmetrisk og kun i front og at det mest sannsynlig kom av kraftig reguleringsbruk i barndommen. Hadde kraftig overbitt og kryssbitt. Mens en annen sa til meg at reguleringsbruk ikke ga beintap. Jeg blir forvirret. Har jeg periodontitt eller er det reguleringsbruk som har gjort dette?
Har forøvrig ellers fine tenner med veldig få hull i løpet av livet..

Siri

Kjære Siri!

Hvis du har hatt kraftig overbitt og har hatt regulering på tennene for å korrigere dette problemet kan dette vare årsaken bak det beintapet som du ser. Fordi når tennene reguleres blir tennene i overkjeven skjøvet inn og dette kan skape trykk på beinet og ikke la det gro langt nok.
Når det gjelder periodontitt er det en gylden regel som sier at en lomme må være på 6mm eller mer og ha blødning for å regnes som periodontitt. Du har ikke periodontitt.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 12 november, 2017

Hei!

Angående tannregulering, så lurer jeg på hvor mye lengre tid det tar å få tennene bene med tannfargede klosser vs. vanlige metall klosser? Jeg har satt på tannfargede klosser, men tannlegen min sa ingenting om at disse klossene bruker lengre tid for å få tennene bene, dette fant jeg ut i ettertid. Håper dere kan gi meg et ca svar!

Anonym

Kjære Anonym

Jeg er ikke kjeveortoped og jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med dette spørsmålet. På generelt grunnlag vil jeg si at det skulle ikke være noe forskjell mellom fargede og vanlige metall klosser, men det er best at en kjeveortoped svarer deg.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...