× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

torsdag - 2 november, 2017

Hei

Jeg fikk for 2 dager siden ett fyllingen i tannen min og er det fortsatt en rar smak når jeg kommer borti med tunga? Er dette normalt?

Treidee

Kjære Treidee

Det kommer an på hva type fylling du har fått. Vanligvis temporære fyllinger kan smake noe noen dager etter at de er lagt inn. Men selv permanente fyllinger kan avgi sporstoff som pasienten kan kjenne smaken av. Dette går av seg selv etter noen dager.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 1 november, 2017

Hei!

Eg har to hjørnetenner oppe som begge er vridd, slik at sidene på tennene vender ut. Då eg var ca 12-13 år fekk eg tilbud om regulering, men ville ikkje ha det då. Spørsmålet mitt er om det er mulig å få ei regulering som bare regulerer hjørnetennene?

Ane

Kjære Ane

Dersom hjørnetennene har god plass for å rotere dem kan det gå an å bare rotere disse to tennene.
Det finnes en annen type behandling som heter invisalign som er usynlige reguleringer.
Hvis du ikke vil å ha regulering kan du vurdere invisalign.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

tirsdag - 31 oktober, 2017

Hei

Jeg var hos tannlegen i dag og fikk fikset et hull... jeg er alltid skeptisk til å spise noe etter jeg har bordet og fått en fylling... kan fyllingen falle ut? Eller knekke av?

Sarah

Kjære Sarah

En fylling veldig sjelden vil falle av eller knekke rett etter at den er fikset hos tannlegen. De aller fleste tannleger gjør en veldig god jobb når de legger en fylling.
Du kan trygt spise og drikke nå.

Med vennlig hilsen

Kawa Kavian

 

mandag - 30 oktober, 2017

Hei.

Jeg spør sikkert for sent, men forsøker allikevel. Jeg skal rotfylle i morgen og pga at jeg måtte rotfylle en tann og tannlegen nektet meg bedøvelse, har jeg fått ekstrem tannlegeskrekk. Kunne du være så snill og fortelle litt om prosedyren?

Er nesten på gråten her jeg sitter

Trine

Hei Trine!

I de aller fleste tilfeller må en tannlege gi bedøvelse når man rotfyller en tann. I enkelte tilfeller hvor nerven er død og pasienten er ikke så glad i bedøvelse kan man la det være å gi bedøvelse fordi nerven er død og tannen føler ingenting uansett.
Prosedyren er: Du får en bedøvelse, deretter lager tannlegen en liten kavitet der nerven er for å få tilgang til nervekanalen. Så setter tannlegen på en plastisk duk over tannen. Dette er for å gjøre arbeidsområdet rent og samtidig beskytter pasienten.
De fleste tannleger bruker maskinell rotfylling nå for tiden. Da vil tannlegen bruke noe som roterer i kanalen og renser kanalen ofte med et skyllemiddel. Tilslutt vil tannlegen tørrlegge i kanalen og legge på antiotika i den.
Dette vil ta ca 20 til 30 minutter.
I de aller fleste tilfeller vil du ikke merke noe gjennom hele behandlingen. Du kan alltid be om en beroligende medisin fra tannlegen din.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...