Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 74 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

fredag - 12 mai, 2017

Hei

Fikk tannverk i går og våknet opp i natt med forferdelig verk i høyre fortann. Tok blanding av paracet og ibux for å få sove. Er på sjøen og har diverse pensilin ombord, hvilken pensilin anbefaler dere?

Ørjan

Kjære Ørjan!

Disse antibiotikaene er gode mot orale infeksjoner: Flagyl eller metronidazol, apocillin, amoxicillin, ery-max, erytromycin, clindamyscin.

Har du noen av dem kan du bruke dem og du kan slå opp doseringen på felleskatalogen.no
Bruk det etter anvisningen på brosjyren på pakningen og lykke til. Hvis du ikke har noen allergi mot disse medisinene kan du tyrgt bruke dem så lenge de ikke har gått ut på dato.

Når jeg har sagt det er det ikke sikkert at du har en infeksjon fordi tannverk kan komme av betennelse også og da vil ikke antibiotika hjelpe med smerten. Du trenger egentlig en time hos en tannlege så snart som mulig.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 12 mai, 2017

Hei!

Kontaktet tannlege da jeg oppdaget et hull i den ene underkjeven. Tannlegen konstaterte at det var en "cupping" forårsaket av syreskade, men gjorde ingenting med dette. Har i ettertid jeg blitt veldig bevist på tannhelse, med tannpuss, tanntråd og fluortabletter. I tillegg holder jeg meg unna mat og drikke med sterk syre. I de få tilfellene skylder jeg med vann i etterkant. Uansett ser det ut som det største hullet bare blir større. Er dette vanlig? Hvis ja, så må jeg etter hvert oppsøke en tannlege igjen, men hvorfor behandlet ikke tannlegen dette da jeg var der? Et siste spørsmål, selv om flourtabletter som er tilsatt smak inneholder syre, skal ikke dette være nok til å forverre allerede skader?

Ola

Kjære Ola!

Hull som oppstår pga syreskade kan fylles men dersom det er for lite kan man la det være å fylle det. Av og til kan et slikt hull bli større og da kan pasienten få en fylling.
Når syreskaden går til dentin som er under emaljen kan skaden bli større mye fortere.
Syre finnes i mange matvarer og drikker. Selv kaffe inneholder syre. Dette er ikke skadelige så lenge det er moderasjon i inntak av enkelte matvarer og drikke. Fluor vil alltid ha en bra effekt på syreskade selv om mediumet som brukes for å gi fluor kan være noe syrlig.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 12 mai, 2017

Hei.

Jeg er en gravid kvinne som lider av sterk tannlegeskrekk. Pga dette har jeg unngått tannlege i mange år (dumt - jeg vet). 1.mai fikk jeg svi for dette i form av tannlegevakt og en midlertidig fylling (tolvårsjeksel, oppe til venstre). Denne tannlegen var flink til å ta hensyn.
En liten uke etter begynte samme tann å gjøre vondt, og 8.mai måtte jeg igjen til tannlegevakt - denne gang et annet tannlegesenter og tannlege som kunne utføre rotfylling akutt. Dette ble én av to behandlingsdeler hvor han skulle rense, fylle med bakteriedrepende og fylle midlertidig.
Denne tannlegen var ikke flink til å ta hensyn til skrekk, men det er én ting.
Mannen brukte ikke gummiduk rundt tanna eller mikroskop. Han brukte de samme hanskene under hele oppholdet, til alt av tannbehandling, pc-trykking og å klø seg i øynene. Han hadde ikke orden på brettet sitt og stakk meg flere ganger i tunge og leppe med instrumentene. Klønete type med andre ord.
Nå, to dager etter har jeg fortsatt vondt. Den er verre enn før akuttimen og har spredd seg til kjeven.

Jeg får kun til å spise most/flytende mat og sover dårlig. Skal det være sånn? Er livredd for å reise tilbake. Er det vanlig å ikke bruke duk eller mikroskop? Som gravid er det ikke bra med for mye smertestillende, men det kan ikke være bra med betennelse heller? Hvor lenge kan sånt ta?

Mvh Maria

Kjære Maria!

Jeg kan på generelt grunnlag svare deg.
En mikroskope er ikke et krav når det gjelder rotfylling. Det er bra å ha en mikroskope men det betyr ikke at tannlegen gjør en dårlig jobb hvis de ikke har en.
Gummiduk må brukes men i sjeldne tilfeller hvor man får ikke den på plass får tannlegen lov å la det være å bruke dette. Dette sikrer god kvalitet.
Når det gjelder hanskebruk er det tillatt å bruke en og samme hansker så lenge man forholder seg til pasienten og ting som er rent i nærheten, skuff og instrumenter i skap. Videre er det klarer regler for bruk av hansker og tannlegen må skifte hansker dersom de er kontaminert eller om de forlater rommet.
Det er en god rutine å legge frem alt før man begynner behandlingen av pasienten da slipper tannlegen å hente ting frem mens behandlingen pågår. Men tannlegen bryter ikke noen regler dersom han henter ting underveis.

Jeg kan ikke si noe konkret om denne tannlegen fordi jeg har ingen autoritet til å dømme en annen tannlege ut fra en beskrivelse på nettet av ham/henne. Hvis du mener at tannlegen holder ikke en god hygienestandard kan du klage hos dem.

En tann som er rofylt kan verke i noen dager etter behandlingen. Dette er ikke unormalt.

Håper alt ordner seg og du vil bli smertefri.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 12 mai, 2017

Hei.

Jeg har store fortenner og har hatt og har dårlig selvtillit mye pga dette. Viser aldri tennene når jeg smiler. Jeg lurer på om man kan slipe dem ned og hvor mye sånt koster ca?

Thomas

Kjære Thomas

Du må ha en undersøkelse før man kan bestemme hva skal en gjøre for å utbedre utseende på dine tenner.
Dersom det lar seg behandle med krone i fronten vil dette koste 6200,- kr for hver krone som må lages.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart