× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

tirsdag - 7 november, 2017

Heisann.

Lurer på om jeg kan ha rett til og få dekket Tannlegeregningen? Har gått på smertestillendes medisiner nå i 7/8år pga cprs. Medisinene jeg har gått og går på er Oxycontine som gjør at jeg konstant er tørr i munnen og at til tider når jeg spiser tygger jeg biter av tennene. I tillegg til cprs har jeg også ad/hd og går på ritalin for dette som jeg også har gått på nå i flere år som gjør munntørrheten verre samt jeg veldig ofte har vont i flere tenner på likt som varer over flere dager. Også når jeg pusser tennene må jeg gjøre dette i lunkent vann ,da kaldt vann verker noe extremt. (pusser tennene to ganger daglig i tillegg til jeg tar fluortablett daglig) Gikk til en tannlege tidligere som kanstanterte dette med munn tørrhet og sa jeg skulle få dekket dette som aldri skjedde og etter jeg hadde passert 10/15000kr ble det for dyrt. Den tannlegen bygget også opp framtennene mine som var veldig nedslitte men dette varte bare noen mnd før deler av dette falt av. Tror dere det er mulighet til og få dette dekket og evt hvor? Sliter også veldig med tannlege skrekk så må nok i tillegg evt dopes ned .

Mvh Nervøs pasient;)


Kjære Nervøs Pasient.

Hvis du har brukt medisin og dette har forårsaket skade på tenner kan du ikke få refusjon til din tannbehandling. Men dersom du bruker medisin nå og dette gir deg munntørrhet kan du få behandling med refusjon fra HELFO.
Du nevner at du er veldig nervøs og du kan ha tannlegeangst. Dersom din tannlegeangst har forårsaket skade på tenner hvor du har unngått å gå til tannlegen selv om du har hatt hull eller karies på tenner kan dette også gi grunnlag for å tilby deg behandling med refusjon fra HELFO. Men din tannlegeangst må bekreftes av en psykolog og dine tenner må ha fått skade som følge av din manglende even til egen omsorg. Din tannlege må først undersøke deg og finne ut om eventuelt din angst har bidratt til din tannhelsestatus for så dersom tannlegen finner en korrelasjon mellom dine tenners tilstand og din angst kan tannlegen henvise deg til en psykolog og da kan tannlegen hjelpe deg med din behandling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 3 november, 2017

Hei

Eg har piercinger. Tŕekk en tann?


Svar fra tannlegen krever litt beskrivelse av problemstillingen.

Mvh Prestestien Tannlegepraksis

 

fredag - 3 november, 2017

Hei!

Jeg merket nylig at tannkjøttet mitt mellom de to centralene i underkjeven er løst. Jeg kan liksom flytte på tuppen av det. Det er også litt rødt litt mer ned i tannkjøttet. Kan jeg da ha for eksempel gingivitt eller noe annet? Er det noe jeg kan gjøre for at det fester seg igjen, eller kan jeg risikere at det blir verre?

Maria

Kjære Maria

Tannkjøttet kan være litt hovent akkurat der eller kan det løsnet fra tannoverflaten. Du må gå til en tannlege for å finne ut årsaken bak dette problemet. Du kan ha tannstein under tannkjøttet som kan ha forårsaket betennelse i tannkjøttet. Vanligvis folk som røyker får tannkjøttbetennelse. Hvis man har god hygiene og bruker hverdag tanntråd eller tannstikker vil man unngå tannkjøttbetennelse eller gingivitt.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 2 november, 2017

Hei!

Fredag 27.10 var jeg hos tannlegen for å trekke en visdomstann. Tannet sprakk/knuste, og kun deler av den + røttene satt igjen - noe som resulterte i at tannlegen skulle ringe til kirurg for meg for at jeg skulle få tatt ut selve roten og det som var igjen av tannen. Jeg ringer de på mandag 30.10, på formiddagen og får beskjed om at jeg har fått time dagen etter (31.10) hos en oralkirurg. Jeg møter opp på timen og får trekt tannen. Jeg spurte tannhelsesekretæren på mandag hva dette kom til å koste, og hun tippet rundt 1000-2000 kroner. Når jeg skal betale får jeg beskjed om at jeg må betale 3820,- , etter tannhelserefusjonen på 1660 kroner.. Jeg måtte riktig nok ikke betale noe hos tannlegen når jeg var der på fredag, men er dette riktig?
I den prisen ligger også "undersøkelse hos spesialist" på 1650 kroner.. Jeg snakket ikke med andre enn tannlegen, og tok et bilde.. Hva skal jeg gjøre nå? Å betale 4000 kroner for noe som er gjort på 30 minutter var ikke akkurat min plan.. Jeg fikk heller ikke presentert noen valgmuligheter i forhold til hvor jeg kunne tenke meg å trekke tannen (mtp pris).. Har du noen gode råd? Jeg lurer også på hvor vanlig det er med en hul visdomstann? Tannlegen jeg var hos på fredag var ekstremt facinert og visste ikke hva det var for noe - for hun hadde aldri sett dette før.. En tannlege jeg har snakket med i ettertid sier dette er veldig vanlig, og er overrasket over at den første tannlegen ikke så det på bilde hun tok..

Mvh Lene

Kjære Lene

Å trekke visdomstenner eller for såvidt alle tenner er forbundet med en viss risiko. Det betyr selv om tannlegen begir seg på å gjøre en behandling er det alltid fare for komplikasjoner. Spesielt visdomstenner er vanskelige og kan ende opp med å knekke dem.
Når du har først begynt å trekke denne visdomstannen regner jeg med at denne tannen hadde en diagnose og derfor måtte den trekkes. At en visdomstann ender opp med komplikasjon og det blir nødvendig med en henvisning til en oral kirurg er ikke noe uvanlig.
Når det gjelder valgmuligheter er det i virkeligheten veldig få valgmuligheter når det gjelder behandling av visdomstenner. Hvis det var en annen tann kunne tannlegen prøve å redde den ved å gjøre en fylling eller en rotfylling. Men anbefalingen er å trekke visdomstenner når de først har karies eller er betente.
Dessverre en oral  kirurgi koster mye mer enn en vanlig tanntrekking. Jeg tar selv ca 5000 kroner for å trekke en rotrest. Da regner jeg ikke med refusjon for å trekke en slik tann.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...