Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

onsdag - 28 juni, 2017

Hei!

Jeg spiste godteri, så ble tannen løs og falt ut 2 min senere. Det klør skikkelig burde jeg gå til tannlegen. Og jeg har også noen tenner som vokser over de andre.

Setter pris på et raskt svar Takk

Sebastian

Kjære Sebastian!

Dette er ikke en akutthjelp nettside. Tannlegen svarer på spørsmål når han har tid derfor kan vi dessverre ikke svare på spørsmål så raskt som du ønsker.
Den tannen du har mistet er mest sannsynlig en melketann og ville falle ut uansett. Det er ikke farlig.
Du kan ta kontakt med en tannlege for å sjekke dine tenner.

Med vennlig hilsen

Prestestien Tannlegepraksis

 

fredag - 23 juni, 2017

Hei!

Jeg er ei 24 år gammel jente, som nettopp har vært hos tannlegen med unormalt mange hull i tennene. Må denne gangen ut med 12000 kr, hos en av de billigste tannlegene. Hull i tennene er noe jeg alltid har slitt med, selv om jeg passer godt på tennene. Tannlegen sa at det er unormalt for en 24 åring å ha så mye hull. Å jeg nevnte derfor dette for han: Jeg har nylig fått vite av mamma at jeg hadde søvnapne da jeg var lita, og gikk på nett for å sjekke dette. Kjæresten klager stadig på at jeg snorker og slutter å puste om natten. Alt av symptomer stemmer, og spesielt dette med munntørrhet noe jeg sliter med på dagtid også. Er ikke dette i seg selv skadelig for tennene? eller har jeg bare svak emalje? Jeg nevnte dette for tannlegen jeg var hos, og spurte om dette kunne være grunnen til at jeg sliter med hull, men han mente at det ikke hadde noe å si, jeg måtte slutte å småspise. noe jeg ikke kjenner meg igjen i, da jeg har for det meste har 4 faste måltider til dagen og drikker vann og en kopp kaffe for dagen. Jeg lurer derfor på om dere kan bekrefte eller avkrefte disse dilemmaene?

Tannlegen jeg var hos jobber privat, ikke at det har noe å si forutenom at det er billigere.

Rådvill Student


Kjære Rådville Student!

Det er nødvendig med tre faktorer for å få karies. De er sukker, plakk og tid.
De fleste matvarer inneholder sukker. Ting vi ikke tenker over kan inneholde sukker. Blant annet øl, ketchup og de fleset sauser eller konserverte matvarer. Tilgang til sukker i munnhulen for bakterier er derfor veldig lett og de kan skaffe seg sukker ved å bryte ned andre matvarer. Brød og andre karbohydrater er også gode kandidater for å omsettes til sukker av bakterier i munnhulen. 
Men sukker alene kan ikke skape hull eller karies i tenner. Det må være et medium av bakterier eller plakk på tannoverflater for å kunne danne karies. De fleste av oss nøyer oss med børsting tenner og bruker ikke tid å rense mellom tenner med tannstikker eller tanntråd eller interdental børste som er best. Å rense mellom tenne er vel så viktig som børsting av tenner. Det er der bakterier trives best og hull oppstår som vanlig mellom tenner.
Jeg skjønner at du er veldig skuffet over at du har fått så mye karies.
Som du ser hvis du skal være helt sikkert på at du ikke får karies må du ha en bra hygiene som innkluderer tanntråd daglig med fluor tilskudd og prøve å unngå søte matvarer for mye eller for ofte.


Jeg kan bekrefte at din tannlege har gitt deg riktig informasjon. Mange folk kan snorke og dette vil ikke skape hull. Du kan få noe tørr munn hvis du snorker for mye men en munntørrhet må være realt og ha vært der lenge for å kunne være skadelig for tenner. Hvis pasienten har under 0.2ml spyttproduksjon i løpet av et minutt kan dette defineres som munntørrhet.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 23 juni, 2017

Hei.

Jeg borret tanna for ca 1 mnd siden og har kanskje ikke vært så flink til å pusse tennene mine. Og har spist masse søtsaker som har vært rundt i huset og i bursdager Hehe. Jeg har skikkelig vondt i bare de tenna jeg har borret (ca2-3 stk) og tror jeg har fått hull der igjen. Er det mulig å få hull på samme sted så fort? Føler jeg fikk hull der bare noen uker etter at jeg borret de. Kan jeg dekke de selv hjemme ved å pusse tenna ekstra godt eller må keg borre på nytt? Syntes det er så flaut å gå tilbake og borre de samme tennene etter 1/1,5 mnd

Nika


Kjære Nika!

Du kan ikke få hull i løpet av så kort tid. Det tar vanligvis lenger tid. Dette kan være et problem som har oppstått etter fyllingen. Antakelig er fyllingen for nær nerven og derfor har du fått smerte i tannen.
Det er alltid bra å ha god hygiene og jeg anbefaler at du begynner å pusse tennene to ganger daglig ellers risikerer du mange hull på sikt.
Ta kontakt med din tannlege og be om en vurdering av din tann.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 23 juni, 2017

Hei!

Måtte fjerne en gammel fylling og en tyggeknute på en jeksel idag, fordi det var mye ising. Ble da avdekket en lang sprekk. Tannlegen vil vente med permanent fylling, for å gi tannen tid til å roe seg, og la på en midlertidig fylling. Den er helt ru og klumpete, som 'sement' (helt hvit), og da jeg spurte om den skulle være sånn, var svaret ja. Flere kolleger og min mann har (hatt) midlertidige fyllinger i påvente av bl annet rotfylling. De har vært glatte som vanlige fyllinger. Må jeg virkelig gå med denne rufsete,ruglete, ru fyllingen i hele sommer (tannlegen har 5 uker ferie), eller kan den pusses glattere? eller er dette en spesiell type midlertidig fylling?

Elisabeth

Kjære Elisabeth!

Tannlegen har gjort en riktig vurdering i forhold til behandlingen av tannen. Når man oppdager sprekk i en tann må man se om det blir nødvendig med en rotfylling eller ikke.
Midlertidige fyllinger er dessverre både ruglete og ru i overflaten. De kan pusses noe men ikke overlig mye. Du kan ta kontakt med dem og be om å pusse litt fyllingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart