Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

torsdag - 10 mai, 2018

Hei!

Jeg har en ødelagt tann som må opereres ut. Skal derfor sette inn en bro. Har tatt avtrykk og filt til tenner ved siden av. Om 10 dager skal jeg få operert ut tannen og sette på den nye broen. Det høres skummelt ut. Kan jeg virkelig sette på en ny bro rett etter en kirurgisk tannuttrekking? Trenger ikke tannkjøttet tid til å gro først? Hva med evt. komplikasjoner?

Mariann

Kjære Mariann!

Det går an å sette en bro på plass etter at man har trukket en tann. Det gjøres ved at man preparer tenner på begge sider av den trekte tannen og tar avstøpning og etter ca to uker vil en bro kunne sementeres på plass.
Ideelt er det kjekt om man venter i noen uker før man tar avstøpning fordi såret kan tilhele seg og avstøpningen kan bli mer presis. Du kan alltid be tannlegen å avvente med avtrykkstakingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 10 mai, 2018

Hei!

Har mistet en tann på baksiden og lurer på når den tanna kommer frem igjen. Vis jeg smiler, så syns det veldig godt at jeg har mistet en tann. hadde problemer med den tanna og dro til tannlegen for å få sjekka den opp før den falt ut, og dette førte til at legen der gjorde en feil. etter at de borret tanna mi så puttet de på hvit krem greie på tanna, slik at man ikke kunne se eller kjenne at det var blitt borret der. Etter noen mnd gikk den kremen av og jeg kunne kjenne et hull imellom tanna. dette førte etterhvert til at jeg mistet først den halve tanna, også mistet jeg den andre halve tanna idag. når jeg ser meg i speilet ser jeg at det er noe der oppe som prøver å komme ned, som mest sannsynlig kan være en ny tann. Men hvor lang tid tar det før den vokser helt frem?

Sara

Kjære Sara!

Det høres ut som  denne tannen kan ha hatt et hull derfor har de borret i den og lagt på midlertidig fylling. Den kremen som du henviser til er midlertidig fylling. 
En slik tann må behandles med rotfylling og etterpå må den ha en krone. Det forutsetter at roten av tannen er sterk nok til å kunne ha en rotfylling og krone.
Denne tannen vil nok ikke vokse ut igjen.

Snakk med tannnlegen og be om informasjon om denne tannen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 10 mai, 2018

Hei!

Jeg har fått værk i en tann i overkjeven etter en fylling i tanna 13 april. Det begynte med svake smerter, men nå 3 uker etter ble det enorme smerter som gikk opp i kjeven,nese, øye osv. Jeg var hos tannlegen igjen på fredag, og vi var litt uenige om hvilken tann det var, så det endte opp med penicilin kur i stedet. Den tok i starten litt av smertene og jeg kunne i dag enkelt lokalisere hvilken tann det var, som naturligvis var tanna som nylig var borret i. Spørsmålet mitt er, bør jeg ta dette helst i dag da smertene er nesten u utholdelige, selv med penicilin og smertestillende?

Roy

Kjære Roy!

Dessverre er dette ikke en bemannet nettside som svarer på dagen. Vi svarer spørsmålene når en tannlege har ledig tid.
Hvis du lokaliserer smerten til den tannen som er behandlet er det mest sannsynlig at tannen har enten betennelse eller kan være nervedød. Tannen må undersøkes på nytt og eventuelt behandling kan være rotfyllling.

Med vennlig hilsen

Prestestien Tannlegepraksis 

mandag - 30 april, 2018

Hei!

Har man rett på trygd hvis man har hatt spiseforstyrrelse før, og store skader da pga oppkast?

Tina

Kjære Tina!

Spiseforstyrrelse gir ikke noen rettighet i folketrygden. Men dersom spiseforstyrrelse forårsaker tannslitasje i form av erosjon av tennene kan du få dekket noen av dine kostnader gjennom HELFO.
I så fall må erosjonskader på dine tenner/tann være omfattende og tannlegen skal kunne dokumentere at du har erosjonskader pga oppkast.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart