× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

søndag - 29 juli, 2018

Hei!

Kan en rotfylling gjøres på nytt? Jeg har fått smerter i en fortann som er rotfylt for noen år siden. Var på Tannlegevakt og fikk antibiotika og smertestillende, hadde et litt sort utydelig felt rundt ved roten på røntgen som kunne tyde på infeksjon. Han kunne ikke se hva grunnen var.

Kjære Deg

Ja det går an å gjøre en rotfylling på nytt. Men da må helst en rotfylling spesialist eller endodontist gjøre jobben.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 20 juli, 2018

Hei.

Min datter har fått en misfarging på ene fortannen sin. Den skiller seg tydelig ut fra de andre tennene, ved at den er blitt mye mørkere. Nesten brun. Hun melder ikke om noen smerter. Hun er aktiv og deretter mye fall og knall. Min første tanke var at hun har slått tannen i et fall eller noe sånt? Vi er nå på ferie i utlandet. Og jeg lurer på om jeg skal oppsøke tannlege her, eller om det kan vente til vi kommer hjem.

Med vennlig hilsen en bekymret mamma.

Kjære Bekymret mamma!

Så lenge ungen din ikke har smerte kan du vente men denne tannen må sjekkes når dere er tilbake i Norge.
Mulig denne tannen er ikke vital og eventuelt må trekkes.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 20 juli, 2018

Hei.

Jeg har ett spørsmål, jeg er tanngnisser, trolig vært det i lang tid før jeg fikk en skinne å bruke og tannlegen kunne se tydelig se at noen jeksler er litt slitte, spesielt en 12 års jeksel i underkjeven som jeg har gått av og på smerter i i 2-3 år nå, prøvd både hard og myk skinne over tid, tatt vanlig tannlege bilde ( ikke Opg) prøvd både fysioterapeut og kiropraktor, det er fint en liten stund så kommer smertene tilbake i denne 12 års jekselen... og bare jeg kommer borti med tungen så blir den øm og vond. Det har også vært forsøkt nedsliping på tannen men smertene kommer alltid tilbake. Mitt spørsmål er - kan man ha en betennelse rundt denne tannen uten at det vises på bilder ? Jeg ønsker egentlig å trekke denne her for blir små gal av å gå rundt å kjenne på dette når det er på det verste.

Irene

Kjære Irene

Det kan hende at nerven på denne tannen er død og derfor har du smerte. Hvis dette er tilfelle må du rotfylle tannen.
Snakk med tannlegen og han/hun kan teste tannen for vitalitet.
Håper smerten har gitt seg nå.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

onsdag - 11 juli, 2018

Hei!

Hvordan pensler tannlegen på fluor pensling på tennene? Med maskin? Borr?

Sara

Kjære Sara!

Fluor er vanligvis leveres i tuber og er geleaktig i konsistens. Man trenger å tørrlegge tannoverflaten og pensle med en børste på tennene. Ingen maskin eller borr er nødvendig.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...