× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

onsdag - 29 august, 2018

Hei!

Hva kan man gjøre når man har vondt i en tann uten at tannlegen finner noe? Det er ingen fyllinger i tannen, ingen traumer, reagerer normalt på kulde, ingen smerter ved dunking/banking på tann (likt sammenlignet med andre tenner), ingen ømhet i tannen eller tannkjøtt. Røntgenbilde ser helt normalt ut. Det er forsøkt å bruke fluor og desensitizer, men smertene er mer konstante enn ising. Erosjonsskader, men ingen uttalt ising. Det var gingivitt ved undersøkelse, men dette ble behandlet med dyp rens. Kan det komme av andre forhold enn selve tannen? Alle andre tenner er også undersøkt for sikkerhets skyld, men ingen funn og ingen dype fyllinger. Dette er en tann i front så bihulebetennelse virker lite sannsynlig. Kan man velge å se det an så det ikke blir mange unødvendige besøk til tannlegen når det ikke er noen funn og dempe smertene med smertestillende? Kan smertene gå over av seg selv?

Anonym


Kjære Anonym!

Tannlegen må sjekke tannen for vitalitet. Han/hun kan gjøre det ved bruk av elektrisk støt og eller kulde og varme. Hvis tannen viser vitalitet kan man sjekke antagnoisten. Av og til kan det skje at smerten kommer fra motstatt kjeve. Jeg har selv hatt to pasienter som insisterte på at smerten kom fra overkjeven men det viste seg at det var heller underkjeven. Denne muligheten er også tilstede.
Dersom de ikke finner på motsatt kjeve må du undersøkes for andre tilstander som kan gi smerte som trigeminusnevralgi eller temporal arteritt.
Lykke til med undersøkelsen hos tannlegen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

mandag - 27 august, 2018

Hei.

Jeg har litt problemer med tannsten eller begynnende tannsten..?
kan se selv i speilet att det er litt sort mellom tennene noen steder. Jeg bruker tanntråd og børster, men har gjerne litt lite mellomrom mellom noen tenner, så det bygger seg opp litt etter litt ser det ut som. Jeg er litt plaget med tør munn, så merker veldig godt vond lukt/smak av bakterier som bygger seg opp utover dagen. Jeg kan ikke godt pusse tennene 14 ganger om dagen heller.. . har vært hos diverse tannleger gjentatte ganger, men føles ikke helt om de synest det er noe problem. Jeg har bedt om ekstra rens hver gang, og så pusser de litt over og sier alt er bra osv.. men kan tydelig selv se att det er fortsatt sort mellom noen tenner. mistenker det sitter noe litt nedi tankjøtt også. For noen år siden fikk jeg "sandblåst" alt skikkelig, og det fungerte veldig bra en periode, men over tid kommer det jo sakte tilbake.. Jeg har spurt om de kan gjenta behandlingen, men nei det skal ikke være nødvenig sier de..
må det være sånn?

Arne

Kjære Arne!

Nei, det skal ikke være slik. Du skal få en god tannrens som sikter på å fjerne all plakk og tannstein.
Du må snakke med din tannlege og peke på hva du tror det er tannstein. Dersom det er misfargning kan de ikke fjernes men om de er tannstein skal det gå an å fjerne dem ved hjelp av scaler.
Hvis du bor i Bergen kan du komme til oss og vi vil klare å hjelpe deg.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

lørdag - 25 august, 2018

Hei!

Jeg har drukket svært mye brus i mange år. Har nå stoppet helt fordi jeg har mistanke om at jeg har mye syreskader. Et par tenner på en side har blitt løse av seg selv og falt ut. Vokser de ut igjen? Jeg sluttet med brus nå nylig fordi jeg har kjent ising og litt tannverk. Så har innsett at jeg må begynne å ta vare på tennene nå. Det jeg lurer på er om zendium tannkrem for beskyttelse av emaljen samt fluorskyll kan behandle skadene eller om kun en tannlege kan behandle noe sånt? Jeg er ikke så redd for smerte og tannlegen i seg selv, men redd for å høre at dette er virkelig ille og at det blir altfor dyrt for meg.

Til slutt lurer jeg på om jeg også må slutte med alt av juice og frukt? Og om det finnes noe snacks som ikke skader tennene, f.eks. nøtter.

Anonym

Kjære Pasient!

Syreskade kan være lett eller omfattende. Dersom du har mistet mye av emaljen vil tannkrem ikke være i stand til å gjennoppbygge emaljen. De forskjellige produkter på markedet hjelper vanligvis når det er lite skade på emaljen eller helst når det er litt deminiralisering på overflaten av tenner. De kan ikke gjennoppbygge skadet tann.
Hvis du har omfattende skade på tenner må du dessverre ha krone på dem.
Fluor munnskyll og andre produkter kan stanse problemet og de kan også stanse sensitivitet men ikke noe mer enn dette.
Jeg har aldri hørt at noen har mistet en tann pga syreskade. Dette må ha en annen årsak. Kanskje dette er en melketann?
Dersom du har omfattende skade på tenner får du noe refusjon gjennom folketrygden for din behandling. Ta kontakt med din tannlege og han/hun vil fortelle deg hva behandling du trenger og hvor mye dette vil koste.
Behandling på tenner kan være ubehagelig men ikke smertefult. Tannleger bruker godt med bedøvelse og pasienten vil ikke merke behandlingen.

Å bytte brus og juice med vann eller melk er alltid noe bra å gjøre.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 23 august, 2018

Hei!

Finnes det noen måte å ta avtrykk til en bittskinne uten den "massen" som man bruker i munnen? Jeg får så panikk når den brukes.

Anonym

Ja, det finnes en måte. Noen tannklinikk har digital avtrykksmaskin. Du kan ringe og høre om hvilke klinikker i ditt området har digital avtrykksmaskin. Vi har en slik avtrykksmaskin her i Åsane. Du er velkommen hos oss. 

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...