Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

lørdag - 24 mars, 2018

Hei!

Min sønn på 12 år har regulering og oppdaget plutselig idag at høyre fortann var blågrå. Har ikke slått den som han husker og pusser ekstremt nøye. Han spiste forøvrig mye blått godteri på kino igår. Men har pusset godt og brukt corsydol nå. Tannlege vakt der vi bor er stengt

Vipsen


Hei Vipsen

Dersom ei tann skifter farge mot det blågrå kan det tyde på at nerven i tannen er død, og at denne må rotfylles. Dette kan vere pga eit tidligere traume (altså slag mot tannen), evt pga tannreguleringskreftene er for sterke for tannen. Dersom tannen har hatt eit tidligere traumer er også tann meir sårbar for forandringer som oppstår under tannregulering. Dersom dykk har pusset godt etter inntak av snop skal ikkje tannen vere farget grunnet dette. Viss ikkje sønnen din har smerter haster ikkje dette i helga, men eg ville tatt kontakt med tannlege eller kjeveortoped på tirsdag for ein undersøkelse. 

Lykke til.

Mvh Tannlege Sindre Jørgensen.

 

fredag - 23 mars, 2018

Hei!

Hva er orthopantomografi? Er det vanlig at tannlegen tar dette når man skal fjerne tatt kirurgisk, eller gjøres det kun i spesielle tilfeller? Ser på kostnadsoverslaget at tannlegen har tenkt å ta denne når jeg skal fjerne visdomstann, men skjønner ikke hva som er hensikt med det, og det koster 450 kr.


Kristin

Kjære Kristin!

Orthopantomografi eller OPG er et panoramisk røntgen bilder som viser alle tenner med røtene og bihuler og kjevebein og meste av øvre del av ansiktet i et og samme bilde.
Dette bildet kan være en bra hjelpemiddel når man trekker spesielt visdomstenner. Grunnen til at man ikke bruker små røntgen bilder er at for å få alle strukturer rundt visdomstannen er det lettere med en OPG.
Når en tannlege trekker en visdomstann må han/hun forsikre seg at dette ikke medfører komplikasjoner for pasienten. Komplikasjoner som skade på nerver eller andre strukturer som bihuler. Tannen rotform er også av interesse for tannlegen. Med et slikt bilde kan man se alt og det er da lettere å prosedere med behandlingen.
Dessverre er et slikt bilde dryt og kostnaden kan variere hos forskjellige klinikker. 450 kroner er en rimelig pris for et slikt bildet. Det koster mer hos oss.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 23 mars, 2018

Hei!

Jeg har hørt at man ikke skal trene etter å ha operert ut tenner, siden økt puls/sirkulasjon gir økt sjanse for å blø fra såret. Men jeg lurer på om det er farlig å trene etter et slikt inngrep, om det kan gi noen uheldige komplikasjoner (bortsett fra at man blør litt ekstra underveis og etterpå)? Er det snakk om store mengder blod? Er det eventuelt noen grep man kan gjøre for å minske blødningen hvis man trener etterpå?

Ingvild

Kjære Ingvild!

Når man trekker en tann er det et åpent sår like stor som tannen. Dette såret må ha ro for å lukke seg. Blødning fra dette såret er ikke farlig men kan forsinke tilhelingen. Så lenge du er ung og frisk er det ikke farlig om du blør fra et slikt sår. Men hvis såret skal tilheles må det først få ro for at blodet koagolerer seg og legger seg på toppen og deretter vil prosessen med tilheling starte.
Er du absolutt nødt til å trene kan du allikevel gjøre det men da må du renge med at det tar noe lenger før såret lukker seg. Men jeg vet ikke om det er veldig behagelig å ha rennende blod i munnen mens man trener?

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 

fredag - 23 mars, 2018

Hei

Er det noen lover og regler som bidrar spesielt til vern av barn og unge innvandrere/ barn av innvandrerforeldre?

Omar

Kjære Omar!

Alle barn i Norge har samme rettigheter. Det er ingen særbehandling som gjelder for barn av innvandrer familier.
I alle fall ikke ved tannbehandling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart