Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Tannlege Bergen El-bil

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 70 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

onsdag - 10 januar, 2018

Hei!

For to uker siden slo jeg den ene fortanna mi så den ble vridd innover. Jeg fikk vridd den på plass og var på sjekk hos tannlegen dagen etter.
Han sa at alt så fint ut, men at den ville være vond lenge da den var slått løs fra de som holder den på plass i rotsekken eller hva det heter. En uke etter ble tanna rød/brun, sjekka på nytt hos tannlegen hvor han tok kuldetest uten noe særlig respons. Røntgen bildene viste fremdeles ingenting unormalt. Så etter en uke igjen, altså to uker etter skaden skjedde, fikk jeg en ekstrem ising i tanna, bare jeg åpnet munnen ser det var litt kaldt iset det. Tanna er fremdeles vond og øm. Kan jeg ha fått en betennelse inni der? Ville de ha sett det på røntgenbildene eller kan sånt skje kort tid etter jeg var hos tannlegen sist? Er tanna mi ...

 
Les mer...
onsdag - 10 januar, 2018

Hei!

Jeg har vondt i de midterste tennene i underkjeven, det kjennes ut som at det ikke er plass, og at de presses mot hverandre. Hva kan dette være? Har forøvrig en betennelse i visdomstannen bak nede, men den har ikke vokst ut enda.

Pernille

Kjære Pernille!

Man må gjøre en klinisk undersøkelse av deg for å finne årsaken bak din smerte. Ikke lett å si hva dette kan være.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...
tirsdag - 9 januar, 2018

Hei!

Den siste uka har jeg hatt en konstant smerte/ømhet mellom de midterste tennene i nedre skjeve. Det føles nesten som om det kiler. Er ikke direkte vondt, men utrolig plagsomt og irriteende. Har tidligere fått dette ved forskjølelse, men da har det bare vart noen dager. Nå har det altså gått en uke. Dette går veldig ut over søvn. Har god munnhygiene, men føles verre når jeg bruker tanntråd. Gjelder kun mellom de to aktuelle tennene. Hva kan dette være, og ikke minst, hvordan blir jeg kvitt det?!

Helene

Kjære Helene!

Dette kan være en liten betennelse i tannkjøttet. Du kan ta turen til din tannlege og de kan undersøke deg.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...
tirsdag - 9 januar, 2018

Hei!

Rotfylt 12 års jeksel for ca. 2 mnd siden. Smerter etter ca. 4 uker. Tannlegen fant ikke noe galt på røntgen og undersøkelse. Mente det kunne være fra tannen foran med gammel fylling. Denne har nå midlertidig rotfylling ( en uke siden ) og er ikke vond. Har vært gjennom en antibiotikakur på 7 dager + fått paralgin forte og ibux uten effekt. Hva kan være årsaken til at 12 års jekslene ikke blir smertefri? Skal evt henvises til kjeveortoped.

Tannfeen

Kjære Tannfeen!

Dette er litt vanskelig å svare på uten å se røntgenbilde. Men dersom nabotenner er uten hull eller skader, kan det vere at den rotfylte tannen har ein kanal ekstra som ikke er blitt rotfylt og derfor fortsatt gir smerter. 

Mvh Prestestien Tannlegepraksis

 
Les mer...


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Onsdager til 20.00 info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart