Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

torsdag - 19 april, 2018

Hei!

Har på mr av kjeve for 3 år siden fått påvist Anteriør skive dislokasjon, og har siden da brukt bittskinne om natta - uten å merke bedring. Jeg har nettopp oppdaga at alle tennene på høyre side er forskjøvet inn mot ganen og tennene oppe og nede møtes ikke når jeg tygger, biter sammen ol. Hvordan kan dette ordnes og vil jeg få dekt behandling av HELFO?

Linn

Kjære Linn!

Du får litt dekning for fremstilling av bittskinner når du har dette problemet. Men dersom du har behov for tannregulering vil dette ikke dekkes av HELFO. 
Av og til kan bittskinner ikke være til hjelp men dette er allikevel første tilbudet en pasient får når de henvender seg til et tannlegekontor.
Du må ta kontakt med din tannlege og finne ut om det er mulig å henvise deg til oral kirurg for behandling av din skive dislokasjon.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 19 april, 2018

Hei!

Hvilken type fluortannskyll og tannkrem anbefaler dere til voksne? Er det en type som er bedre enn andre når det kommer til ising i tennene?

Trine

Kjære Trine!

Anbefaler en ren fluorskyll 0,2 % til voksne, ikke en fluorskyll med mye andre virkestoffer. Disse får du på apoteket. 

Anbefaler ikke en spesiell type tannkrem, men tannkremen du bruker bør være med 1450 ppm fluor.

Nei, alle tannkremer som skal virke mot ising har en effekt hvor den "tetter igjen" små kanaler i tenenne, men blir vasket ut i løpet av dagen, og du må derfor bruke denne typen tannkrem morgen og kveld for å opprettholde effekten av denne. 

Med vennlig hilsen
Prestestien Tannlegepraksis

 

torsdag - 19 april, 2018

Hei!

Jeg fikk akkurat fylling av to tenner som er ved siden av hverandre. Når jeg skal bruke tanntråd kommer jeg ikke gjennom mellom de to tennene. Kjennes og virker som fyllingen har dekket "sprekken" mellom tennene. Er dette meningen eller må jeg få fikset dette?

Natalie

Kjære Natalie!

Nei, du må klare å gå mellom tennene og rense det med tanntråd. Dersom du ikke klarer dette må du gå tilbake og be om korreksjon av fyllingene eller fyllingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 19 april, 2018

Hei!

Jeg ønsker å stille et spørsmål på vegne av min mor på 77 år! Hun står på en mengde medisiner grunnet hjerteproblemer. Hun har pga dette fått veldig tørre slimhinner i munnen, og større risiko for hull. Kan hun ha krav på støtte til tannlegebehandling ?

Uvitende

Kjære Uvitende!

En tannlege kan lett utføre en spytt-test for å finne ut om hun har lav spyttsekresjon.
Videre kan tannlegen se på historikken og karies bildet hos din mor og kan trekke konklusjonen at din mor lider av munntørrhet. Dersom tannlegen sier seg engi at hun har munntørrhet og det er beviselig klinisk har moren din krav på behandling med støtte fra folketrygden.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart