Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Tannlege Bergen El-bil

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 67 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

mandag - 30 oktober, 2017

Jeg silte spørsmål om hvorfor tennene mine dunker for noen dager siden... akkurat det har gitt seg litt.. noen ganger biter jeg tennene hardt sammen - uten grunn.. og noen ganger våkner jeg av at jeg har presset fortenne forover av tennene i underkjeven.. Jeg har lenge slitt med angst og blir utrolig redd når sånne ting oppstår... så jeg lurer på om det er normalt at noen av tennene skal føles løse - når jeg selv bikker på dem.. spesielt den ene fortannen min føles litt løs..

Værsåsnill å svar - fra en bekymret jente

Kjære Beymret Jente!

Tenner sitter ikke fast i bein. De støttes av bindevev noe som gjør at de kan bevege seg litt. Dersom de utsettes for press kan de bevege seg men denne bevegelsen er ikke farlig. Det føles bare unaturlig å ha ...

 
Les mer...
fredag - 27 oktober, 2017

Hei

Babyen min på 10mnd får jern tilskud til han blir 12mnd..og lurer på kan jern gi misfarging i tenner? Sønnen min har 2 tenner og begge er grå og han skadet ikke seg..

M

Kjære M!

Det er ikke kjent at jerntilskudd skulle gi misfarging i tenner.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 
Les mer...
torsdag - 26 oktober, 2017

Hei

De to fortennene mine oppe har hatt en rar følelse av dunking... selv ser jeg ikke tegn til hull, men er livredd for at det skal være noe alvorlig...??

Milla

Kjære Milla

Du er ung og tennene dine er ganske sensitive i forhold til oral miljøet. Hvis du blant annet drikker veldig mye brus kan dette føre til dunking av dine tenner. Nå vet jeg ikke om du gjør det. Men dette var bare et eksempel på selv noe som å drikke brus ofte kan føre til en slik følelse hos en ung pasient.
Du kan alltid bestille en time hos en tannlege og de kan se nærmere på saken.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian 
Les mer...
torsdag - 26 oktober, 2017

Hei

Jeg er uføretrygdet etter kreftsykdom, har i flere år brukt skinne pga av at jeg biter tennene sammen for hardt under søvn, mulig pga seksuelt misbruk i barne + tenårene , har jeg da krav på dekning fra det offentlige når tennene løsner og må trekkes ? Har trukket en tann , men har tre til som er løse.

Siveline

Kjære Siveline

Gnissing av tenner vil ikke føre til løsning av dem. Vanligvis er det tannkjøttsykdom som løsner tenner.
Hvis du har gnisset tenner da må du ha sliteskader på tannfasetter. Dersom tenner trekkes pga tannslitasje kan du få dekket halv parten av behandlingen under folketrygden. Men da må tannlegen kunne dokumentere at du har store slitasjer på dine tenner.
Dersom du har hatt tannkjøttsykdom og har mistet ...

 
Les mer...


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Onsdager til 20.00 info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart