Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

torsdag - 19 april, 2018

Hei.

Vært hos tannlegen mange ganger nå, vondt i en jeksel men ser ingen feil... mener det kan være en overbelastning på 12 års jeksel oppe og på den nede pga trekt ut en 6 års jeksel for 6 år siden. Kan 12 års jeksel fått en skade som ikke kan sees på bilde? Den er øm sår og det presser i den

Irene

Kjære Irene!

En skade på tann vil vanligvis gi umiddelbare symptomer. Når du har trukket en jeksel for 6 år siden er det lite sannsynlig at det er en sammenheng mellom tanntrekking og skade på 12 års jekselen.
Når det gjelder belastning kan en jeksel tåle ganske mye og vil ikke bli skadet av å tygge.
Denne 12 års jekselen kan ha betennelse av helt andre årsaker som for eksempel karies eller eksponerte tannhalser.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 19 april, 2018

hei!

Mulig å trekke en vond 12 års jeksel enn å rotfylle? Jeg er i tillegg en tanngnisser om natten. Så synes det er bortkastet å betale så mye penger på den innerste tannen.

Lurende

Kjære Lurende!

Du kan trekke en 12 års jeksel så lenge du har en god 6 års jeksel. Motoen i Norge er å bevare tenner så lenge som mulig men av og til kan en pasient velge å trekke en tann. Jeg kan bare si at hvis du kan bevare tannen er det et bedre alternativ men dersom du velger å trekke tannen er et en bra behandling, den også.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 19 april, 2018

Hei!

Jeg får klager hele tiden at jeg gnisser veldig mye tenner om natten, og i det siste så knekker tennene mine og er øm i kjeven! Hva kommer dette av? Er veldig flaut å ubehagelig

Iselin

Kjære Iselin!

Tanngnissing kan ha flere årsaker. Det kan være noe feil med bitt eller manglende tenner.
Pasienten kan ha mye stress i hverdagen og de kan derfor ubevisst gnisse tenner. Det kan være relatert til munntørrhet eller sykdommer som gjøre pasienten anspent.
Hva er årsaken hos deg er ikke lett for meg å si noe om.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

torsdag - 19 april, 2018

Hei.

Jeg slenger inn ett spørsmål til, til deg, som sagt har jeg vært hos tannlegen opptil flere ganger pga jeg selv mener det er noe galt med 12 års jekselen, men tannlegen ser ikke noe galt, kan det allikevel være en rotbetennelse/sprekk som ikke sees på bilde? jeg har i kveld tatt tanntråd både der visdomstannen engang stod og mellom alle de andre tennene, jeg begynte å blø på hver side av der 12 års jekselen står, men ikke på de andre tennene, nå dunker og verker det i 12 års jekselen og den er øm og vond å komme borti, det stråler også svakt opp til øret. Jeg har også renset mellom der før og det som kom da var rødbrunt og luktet litt råttent. Kan dette her tyde på en slags rotbetennelse? Hilsen hun med vond 12 års jeksel

Dame

Kjære Dame!

Ja det kan allikevel være noe galt med den 12 års jekselen selv om den viser ikke noe å røntgen. En grundig undersøkelse må gjøres av tannen for finne ut om tannen kan ha betennelse eller ikke.
Ta kontakt med din tannlege og be om en ny undersøkelse.

Med vennlig hilsen
Tannlege Kawa Kavian

 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart