× Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du skal ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det er korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

Spør tannlegen - besvarelser

4.5 out of 5 (based on 203 ratings)

søndag - 29 juli, 2018

Hei!

Jeg lurer på om ryggsykdommen shauerman står på tannlegelisten?? Er en sjelden rygg sykdom. Har mistet flere tenner pga medesiner og munn tørrhet, ble operert i 03 men er for liten plass til at de kan operere meg igjen, da blir det rullestol. Jeg har alltid hatt sterke tenner men etter jeg ble sjuk har jeg mistet flere tenner, har 2 jeksler og tygge med, mistet ene hjørnetannen og det er ikke pent. Jeg har fått en egenandel på ca 27000, helfo dekker 38000 totalt 65000 kr. Jeg har ikke mulighet til å betale den summen og hvis shauerman står på tannlegelisten blir det mye rimeligere for meg.

NVH Merethe Laastad.

Kjære Merethe!

Du kan lett finne tilstandene som er beskrevet som sjeldne medisinke tilstander på nettet. Denne sykdommen som du nevner står ikke blant dem hverken i A listen eller B listen.
Videre dersom du har brukt medisiner kan dette eventuelt ha gitt deg munntørrhet må da tilstanden bekreftes av tannlegen ved at de observerer deg over lengre tid (minst et år) eller de tar spyttprøve av deg.
Du har allerede fått noe refusjon fra HELFO og det kan være at du har fått dette basert på munntørrhet.
Dessverre er det ikke mulig å kreve mer refusjon av HELFO.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

søndag - 29 juli, 2018

Hei.

Jeg har fått påvist at jeg lider av spyttmangel / munntørrhet. Ellers bakterieplaget. Har betalt halv pris grunnet dette i flere år. Nå har min faste tannlege sluttet og jeg har fått en ny tannlege. Hun nye har jeg ikke mye godt og si om etter første møte. Mye ubehagelige ord om meg og min tilstand. Men spm mitt er: Er det ikke litt spesielt at jeg nå må gå på Corsodyl fram til jeg tydeligvis skal avlegge en spyttprøve til den nye tannlegen om 1 uke? Corsodyl er spyttfremkallende og lurer / forfiner en slik test?


Kjære Deg!

Tannleger er pålagt å ha en pasient til observasjon i minst et år før de kan stadfeste om pasienten har munntørrhet eller ikke. En tannlege må gjøre denne vurderingen på egen hånd og kan ikke bruke vurderingen fra en annen tannlege. Unntaket fra en slik observasjonstid er å ta en test som kan måle både kvalitet og kvantiteten på spytt hos pasienten.
Jeg har ikke hørt at corsodyl kan forbedre spyttproduksjonen, men om den gjør det da er det jo meningen å forbedre spyttproduksjonen hos enkelte pasient.
Hvis jeg får en pasient som lider av munntørrhet må jeg finne en vei å forbedre hennes/hans munntørrhet og hvis det hjelper med corsodyl så er det en legitimt behandling.

Når det gjelder munntørrhet er det ikke bare mengden av spytt som er viktig men også tilstanden på tennene med tanke på karies og sykdomsbildet i munnhulen. Dersom tannlegen ikke finner noe karies som er typisk for pasienter med munntørrhet kan tannlegen ikke tilby behandlingen under refusjonstakster fra HELFO.
HELFO er meget streng på slike regler og vil kreve pengene tilbake fra tannlegen i ettertid dersom de ikke finner noen grunnlag for en slik refusjon.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


 

søndag - 29 juli, 2018

Hei!

Kan en rotfylling gjøres på nytt? Jeg har fått smerter i en fortann som er rotfylt for noen år siden. Var på Tannlegevakt og fikk antibiotika og smertestillende, hadde et litt sort utydelig felt rundt ved roten på røntgen som kunne tyde på infeksjon. Han kunne ikke se hva grunnen var.

Kjære Deg

Ja det går an å gjøre en rotfylling på nytt. Men da må helst en rotfylling spesialist eller endodontist gjøre jobben.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

fredag - 20 juli, 2018

Hei.

Min datter har fått en misfarging på ene fortannen sin. Den skiller seg tydelig ut fra de andre tennene, ved at den er blitt mye mørkere. Nesten brun. Hun melder ikke om noen smerter. Hun er aktiv og deretter mye fall og knall. Min første tanke var at hun har slått tannen i et fall eller noe sånt? Vi er nå på ferie i utlandet. Og jeg lurer på om jeg skal oppsøke tannlege her, eller om det kan vente til vi kommer hjem.

Med vennlig hilsen en bekymret mamma.

Kjære Bekymret mamma!

Så lenge ungen din ikke har smerte kan du vente men denne tannen må sjekkes når dere er tilbake i Norge.
Mulig denne tannen er ikke vital og eventuelt må trekkes.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

 

Still ditt spørsmål

Spør tannlegen

Legelisten-anmeldelser

Den beste tannlegen jeg noen gang har vært hos!


Fantastisk dyktig tannlege!. Jeg har tannlegeskrekk til de grader..., ikke vært innom noen tannlege på mange, mange år. Fikk høre om Kawa grunnet betennelse i tannkjøttet og for en fantastisk tannlege, han er helt utrolig. Behagelig, forteller alltid i forkant hva han skal gjøre. Jobber kjapt.

Les mer...

Fantastisk!


Veldig flink og omsorgsfull tannlege. Forklarer og er effektiv. Beste tannlegen jeg har vært borti! Selv med utpreget tannlegeskrekk er det overkommelig. Lett å få time, kort ventetid :-)

Les mer...

Tannlegen i mitt liv


Jeg mener det, en bedre tannlegepraksis tror jeg neppe finnes. Kom til Kawa med knekt tann etter å gått med en midlertidig fylling etter rotfylling (ikke fullført, grunnet tannlegeskrekk). Etter det har det vært mange besøk, da jeg hadde ekstremt mange hull... Han jobber raskt og tar ALLTID hensyn til pasientens problem/ønsker. Nå har jeg null hull, og ved siste behandling lo jeg i tannlegestolen. At mannen er allergisk mot tannkrem, elsker sjokolade og har tannlegeskrekk gjør at han er alt annet enn en tradisjonell tannlege.

Les mer...

Google-anmeldelser

Patrizia Dagestad


Kawa er en fantastisk tannlege som virkelig fikk meg til å slappe av i stolen selv med ekstrem tannlege skrekk! Strålende fornøyd med hjelpen jeg har fått hos dem!

Les mer...

Elin Opsahl


Kawa Kavian er en fantastisk tannlege. Han forteller alltid hva han skal gjøre, jobber kjapt og effektivt. Anbefaler Prestestien tannlegepraksis på det sterkeste. Jeg har virkelig hatt tannlegeskrekk i maaaaange år, og har hatt mye vondt, men Kawa Kavian har virkelig tatt meg på alvor og tatt hensyn til dette (...)
Les mer...

Christian Stene


Beste tannlegen jeg noen gang har vært hos, Kawa tar seg virkelig god tid til sine pasienter og hører på de. Vil absolutt anbefale han til alle!

Les mer...

Facebook-anmeldelser

Linn Davidsen Weber


Verdens beste og flinkeste tannlege !! Anbefales på det sterkeste !! Var der i dag på akutt time, ble møtt av kjempe hyggelig personale og en super flink, grei og rolig tannlege som spør om en har det bra underveis og forteller hva han gjør. Hadde gjerne lagt inn 10 stjerner her hvis mulig.

Les mer...

Stian Jensen


Fantastisk opplevvelse selv for en med tannlege skrekk vil anbefale dette stedet på det varmeste

Les mer...

Anita Olsen Lunde


Jeg syntes de er veldig flink der, jeg har tannlegeskrekk men fant min tannlege der som jeg stoler 100% på som klarer å få meg til å slappe av selvom jeg fortsatt er redd. Er super fornøyd med tannlegen og alle som jobber der, anbefales på det sterkeste til alle

Les mer...