Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Trekke en melketann for å gi plass til permanent tann
fredag - 6 februar, 2015

Hei,

spørsmålet gjelder min sønn på 7,5 år. Han har beklaget seg over smerte i underkjeven, og det ser ut til at en ny tann vokser frem på forsiden av de andre tennene. Den har så vidt brutt gjennom, og kommer frem svært langt ned, mye lavere enn kanten av tannkjøttet. Melketannen som denne antakeligvis skal erstatte er fortsatt på plass og er ikke løs enda (nedre venstre hjørnetann). Bør melketannen trekkes slik at den nye kanskje flytter på seg? Slik den kommer nå er den altfor langt ned. Har fått time hos skoletannlegen om tre uker, men det bør kanskje ses på snarest? På forhånd takk for svar!


Vivian


Kjære Vivian!

Du trenger ikke å være bekymret. Selv om tannens posisjon ser litt feil ut kan dette rette seg ved et senere tidspunkt. Vanligvis tenner i underkjeven kommer på insiden av melketenner. Melketenner vil falle av før eller siden og da vil tungen klare å presse den permanente tannen på plass automatisk. Du skal til skoletannlegen om 3 uker og det er bra. Det er ikke nødvendig å gå til tannlegen tidligere.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart