Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Misfornøyd med broa
onsdag - 18 februar, 2015

Hei!

Er misfornøyd med broen min i overkjeven min, etter tannlegen limte fast broen min så har ikke tannkjøttet mitt lagt seg over broa mi. Ble frustrert over dette og spurte tannlegen om tannkjøttet vil trekke seg ned over broa og hun sa ja med tiden så ja. Men tannkjøttet er helt trukket så langt opp att jeg har fått ett slags stort hullrom og tennene ser jo enorme ut når tannkjøttet ikke har trukket seg over tennene. Er ikke noe fint det ligger heller ikke noe tannkjøttet mellom tennene på broa, så er flaut å smile når jeg er normal på den ene siden og helt annerledes ut på den andre siden der broa er. Ser helt rart ut når tennene på broa ser ut som store hestetenner fordi jeg ikke har noe tannkjøtt over broa. Mange legger merke til det med tennene mine. Blir flau og frustrert. Det er over 2år siden tannlegen satt i broa med 3tenner. Hva kan jeg gjøre vil se normal ut? Kan jeg klage og få ny bro eller går det ann å få tannkjøttet til å trekke seg ned over broen?

Med vennlig hilsen
Frustrert brobærer


Kjære frustrert pasient!

Du skal kunne snakke med tannlegen din og finne ut en løsning. Det skal gå an å feste komposittfylling på undersiden av broen som kan noenlunde være akseptabel.

Problemet kan være at der du har mistet en tann har beinet trukket seg tilbake og derfor er det et stort gap mellom bro og tannkjøttet under. I slike tilfeller kan det være vanskelig å utforme en bro som kan være estetisk tilfredstillende. Jeg har ikke sett på broen klinisk og derfor kan ikke si noe spesifikk i forhold til din bro.

Når det gjelder tannkjøtt vil det ikke gro over broen som du ønsker. Tannkjøttet vil nok holde seg der det er og hvis du skal ha en behandling da må du enten ha en ny bro eller feste litt kompositt til broen for å fylle gapet.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart