Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Pasient med psykiske problemer og tannlegeskrekk
søndag - 22 februar, 2015

Hei.

Jeg ble alvorlig seksuelt misbrukt i flere år som barn og tidlig ungdom. I forhold til dette utviklet jeg tannlegeskrekk i ca 12 års alderen. Har en en rekke ganger fra den tid søkt på å få tannbehandling og hjelp i narkose. Et fåtall ganger har jeg fått narkose med tann trekking opp igjennom årene. Jeg har en lang somatisk sykehistorie med en rekke operasjoner. Gpb med et vekttap på 70 kg. Er nå normal vektig. Galleblære operasjon. 2 fødsler og nå har jeg fibromyalgi og Me og mage tarm problem. Jeg har også en lang psykisk sykehistorie. Med gjentatte alvorlige depresjoner har pipolar 2 diagnose og angst og andre små problemer. Gjennomgår nå traumebehandling med emdr og har psykomotorisk fysioterapi ukentlig. Over til tennene. Pga overgrepene og deres innvirkning på min tannlege skrekk så hat jeg ikke hatt tannbehandling hos tannlegen siden tidlig ungdom. Jeg har heller ikke fått hjelp opp gjennom årene slik at jeg kunne ta vare på tennene mine. Pga spise forstyrrelser og gbp operasjon i 2009 har jeg måttet småspise hele dagen og noen ganger også på natten. Jeg har i dårlige perioder også tannbørste frykt. Tannstatus i dag er. 20 tenner igjen. 5 er knekt ned til roten. 1 fortann er det tannbyll på vart i ca 2 år. Jeg har fem 6 tenner uten karies. 4 jeksler men alle er det dype sorte hull i og ingen kan jeg spise med. Alle tennene som er i overkjeven er så ødelagte at de burde trekkes. De To siste jeksler nede er knekte og full av hull og må nok også trekkes Jeg klarer ikke spise. Har kroniske tann smerter og konstant betennelse og noen ganger så ille at jeg får høy crp og må få medisin. Jeg lurer på hva jeg eventuelt kan få hjelp til og hvordan og hva jeg eventuelt kan få dekt. Kan det på noen måte være mulig å få tenner å spise med og ikke minst sånn at jeg kan smile offentlig og snakke med folk utenom familien igjen? Jeg våger ikke drømme om å få tenner jeg kan være stolt av. Oppsummert kan jeg med sikkerhet si at de 6 tennene nede fremme kan reddes resten må trekkes. Må jeg få gebiss? Er det eneste løsningen?

Tannløs pasient


Kjære Tannløs pasient.

Jeg anbefaler at du får med deg en bekreftelse fra en psykolog angående din sykehistorie og tar dette med deg til den nærmeste tannklinikken der du bor. Du kan få hjelp gjennom HELFO.
Hvis du ønsker mer veiledning kan du ringe til oss vi kan veilede deg over telefonen. Ring oss på 55 18 28 33. Du kan fortsatt være anonym men si at du ønsker å snakke med tannlege Kavian.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart