Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Tannkjøtt som har trukket seg opp og har forårsaket ising og sensitivitet.
fredag - 6 mars, 2015

Hei

For 5 år siden trakk tannkjøtt seg opp pga feil børsteteknikk og jeg gikk til tannlegen om råd da sa han at han kan fylle på med kompositfyllinger på de lange tannhalsene, men etter det ble det bare problemer, irritert tannkjøtt og det iser allikevel ! Jeg gjorde tannkjøttkorreksjon i tyskland men du vet når de fjernet kompositfyllinger visste de ikke ca hvor fyllingene plassert. Det hjalp ikke og jeg har fortsatt ising i tenner. Bruker fluor munnskyll og sensodine tannkrem men for min del ingen effekt det verrste er om vinteren! Kunne ikke tannlegen sende meg til oralkirurg for å korrigere tannkjøtt til normal høyde? Men det er allerede gale nå og lar seg ikke fikse lett. Hva gjør man i denne situasjonen for å fjerne ising og irritasjon i tannkjøtt ? Kan erstating kreves fra tannlegen som har komplisert livet mitt ?


Hilsen Saddy


Kjære Saddy!

Du nevner at du hadde lange tannhalser før du gikk til den tannlegen. Videre skriver du at du hadde feil børsteteknikk. Muligens har du hatt også tannkjøttsykdom. Vanligvis pasienter med tannkjøttsykdom opplever slik tilbaketrekking av tannkjøttet.
Ut fra den historien du forteller meg tyder det på at du har hatt sensitivitet i tannhalsene og derfor har tannlegen forsøkt å dekke til med kompositt for å stoppe isingen.

Når tannkjøttet har trukket seg tilbake er det vanskelig å få det ned igjen til den normale linjen. Men du nevner at du har vært i Tyskland hvor de har utført en liten kirurgi for å trekke tannkjøttet tilbake til sin normale plass.
Det er to problemer som står i veien for en slik mikrokirurgi. Det ene er at slike kirurgier har varierende vellykkethet og er litt avhengig av hvordan tannkjøttet har trukket seg og hvor beinet står i forhold til tannkjøttet.  Det andre er at hvis du har fyllinger er det vanskelig å få tannkjøttet å trekke seg over fyllingen. I slike tilfeller kan kirurgen bytte fyllingene til GIC fyllinger men fortsatt er det høyest usannsynlig at tannkjøttet kan trekke seg over dem heller.

Hvis din første tannlege har lagt fyllingene bare pga ising kan det hende at han har ikke boret mye i tannoverflaten og da kan man fjerne fyllingene og prøve å trekke ned tannkjøttet. Fordi tannkjøtt kan feste seg bedre på naturlig tannoverflate.

Alternativ kan du ha kroner på de tennene som du har ising i.

Hvis jeg skal avgjøre om din første tannlege har gjort noe galt må jeg se på din journal og røntgen bilder og undersøke deg klinisk. Men ut fra de opplysningene som du har skrevet mener jeg at din første tannlege har ikke gjort noe galt i å legge fyllinger, fordi du hadde ising i tennene og dette er en normal prosedyre som tannleger kan gjøre for å stanse ising i tenner. Videre har han ikke vært årsak bak de lange tannhalsene, som du nevner har du selv hatt feil børsteteknikk. Sådan er han ikke erstatningspliktig.

Jeg håper det løser seg for deg på best mulig måte.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart