Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Dekket tannbehandling pga ADHD og tannlegeskrekk?
fredag - 1 august, 2014

Hei. Jeg har gått på medisin mot ADHD fra år 2000 til 2008, og har fått store skader på tennene. Er utrolig mye plaget med tannpine, men pga tannlegeskrekk har jeg ikke fått gått til tannlege med problemet. Så jeg lurer på om slike medisiner som har påvirket tennene mine såpass mye gir meg rett til å få dekt tannlegeregning utenom egenandelen? Jeg fikk aldri den tannbehandlingen jeg hadde rett til å få da jeg gikk på disse medisinene, derfor har tennene mine bare blitt verre og verre.

I tillegg lurer jeg på hvilken alternativer jeg har for smertelindring hos tannlege utenom vanlig lokalbedøvelse, da jeg fort kan finne på å svime av i tannlegestolen? Jeg er forsåvidt også gravid.

Vanja

Kjære Vanja!

Når en pasient bruker medisiner som har kjente bivirkninger som munntørrhet eller oppkast, kan disse bivirkningene ha en dårlig effekt på tenner. I slike tilfeller er det viktig at pasienten blir undersøkt av en tannlege som kan konstatere effekten medisinen har hatt på tennene. Pasienter med munntørrhet og ellers skader på tenner, som erosjon, har krav på en del refusjon.

Hvis du har tannlegeskrekk kan du ta kontakt med din fastlege som kan henvise deg til en psykolog/psykiater for utredning av din tannlegeskrekk. Du kan også ringe til Senter for Odontofobi i Bergen på tlf. 55 58 64 62 for råd og veiledning.

Hvis dine tenner har fått skade som følge av din tannlegeskrekk kan det også være mulig å få dekket din tannbehandling gjennom trygden på grunn av dette. Det er tannlegen din som vurderer om du har rett til trygderefusjon eller ikke.

I tillegg til vanlig lokalbedøvelse finnes noe som heter sedasjon. Sedasjon er en avslappet tilstand preget av ro eller lett søvn, som fremkalles ved hjelp av beroligende medikamenter (sedativa). Når du er mindre anspent vil du oppleve mindre smerte, bedøvelsen vil ha bedre effekt, og ikke minst vil hele situasjonen føles langt mindre skremmende.

Ta gjerne kontakt med vår klinikk for veiledning. Du kan ringe oss på: 55 18 28 33.

Lykke til!

Vennlig hilsen Kawa


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart