Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Kjevesperre og hevelse etter behandling
torsdag - 23 april, 2015

Hei!

Jeg var hos tannlegen i går 20/4 fordi jeg nok en gang hadde fått betennelse i tannkjøttet ved visdomstannen... Jeg har en visdomstann der baksiden av den dekkes av litt tannkjøtt og får derfor lett betennelse. Jeg kom dit i håp av en penicillin kur da dette bruker løse problemet (enn så lenge til jeg får trekt den). Tannlegen tok siden bilde og ville se nærmere på tannen, men da dette gjorde vondt ble det satt bedøvelse og ett eller annet som skulle være bakteriedrepende ble lagt til området. Der og da kjente jeg en Isende følelse i området samt frost og kulde fra spyttsugeren... Da jeg kom hjem og bedøvelsen gikk ut hadde jeg voldsomme smerter i hele kjeven samt tannen... Brukte så ibux 600 mg for å døyve på noe av det, men det var voldsomme smerter. I dag har jeg derimot vondt for å åpne kjeven skikkelig og gjør jeg det gjør det veldig vondt... Muskelen som skal åpne den stritter i mot og det er en heller smertefull opplevelse.. Jeg har i tillegg hovnet opp og har vondt i området fra øret og ned til haken langs kjevebenet eller hva det nå heter... I området rundt lymfeknuten (under kjevebenet foran mot haken) er jeg skikkelig hoven og har vondt... Kan dette være reaksjon på bedøvelsen da den var satt nede i tannkjøttet på den siden da det er nært området ved kjevebenet som verker? Eventuelt kan noe bedøvelsesveske ha kommet inn i kjevemusklaturen og at det er grunnen til at jeg har så vondt i det området? For tannen min er ikke så vond lengre.. Det er bare alt det rundt! Jeg hadde ikke vondt noen av disse stedene før jeg var hos tannlegen. Det gjør vondt å svelge også på venstre siden, men alt på høyre føles normalt... Har aldri hatt det slik før når jeg har hatt betennelsen i tannen, og vil bare at ansiktet mitt skal få en hake på normal størrelse igjen, samt at smerten fra midten av halsen og opp til kjeven skal gi seg. Burde jeg være bekymret eller kan jeg regne med at det går over snart?


Panda


Kjære Panda!

Den hevelsen som du har fått kan både være tilknyttet en betennelse og/eller en infeksjon rundt visdomstannen. Dette vil gå over hvis du bruker antibiotika. Men tilslutt må du finne en permanent løsning ved å trekke visdomstannen.
Når det gjelder kjevesperren som du har fått etter bedøvelsen kan dette skyldes nålstikket. Nålen kan skape betennelse i muskelen og du får mindre elastisitet eller bevegelighet i muskelen i en kort periode. Du kan ta betennelsesdempende medisin som Ibux. Dette vil gå over i løpet av noen dager.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart