Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Slått tann i fronten, har fått smerte senere
søndag - 3 august, 2014

Hei! For litt over en uke siden slå jeg tannen min da jeg skallet hodet i asfalten. Jeg fikk slått godt i en framtann. Blødde ikke og ikke er tannen løs. I dagene etterpå har det liksom vært litt nummenhet i tannen- ikke vært så veldig vond egentlig. I dag så jeg plutselig at det hadde blitt misfarging på tannen- og den har vært veldig vond og værket i hele dag... Kan det bety at det blir bedre "liv" i tanna nå? Eller hva er det som gjør at den har blitt så vond nå? Var til tannlegen att i dag og han kunne ikke se at noen nervebånd var avrevet, så han var optimistisk ! Men når jeg var der , var det ikke så mye værking som det ble utover dagen...

Anne

Kjære Anne!

Når du har slått den fronttannen har den fått rystelse nok til at det har påvirket blodtilførselen til tannen. Misfargingen kommer nok fra en indre blødning i tannen. En slik indre blødning kan skape betennelse i nerven og derfor har du smerte i tannen i ettertid. Hvis denne betennelsen ikke går tilbake og tannen fortsetter å ha smerte må du gjøre en rotbehandling, der tannlegen vil fjerne nerven. 

I alle fall trenger du en nærmere undersøkelse av tannen hos din tannlege. Din tannlege må finne ut om denne betennelsen er på vei tilbake eller ikke. Hvis betennelsen er på vei tilbake da er det ikke nødvendig med noe rotfylling. Men hvis denne betennelsen blir verre eller forblir som den er, da vil du trenge en rotfylling av tannen.

Behandlingen er meget enkel, og tannlegen din kan lett hjelpe deg. Lykke til.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian
Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart