Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Kronearbeid i Norge
torsdag - 14 mai, 2015

Hei!

Jeg holder på å skal sette krone på noen tenner, hvordan er de midlertidige støpene som jeg har fått, de er ikke limt med noen hard lim fordi de skal av innen 14 dager..

Noen retter/drikker som gjør at de eventuelt vil løsne lettere? Hvordan vil kronene sitte (porselen) Vil de være limt så hardt at man kan "leve som normalt " ?

Hvordan gjør man det om man er plaget med at kronene faller av? De kronene som er støpt, vil de bli eventuelt brukt som form på nytt ved støping av nye kroner som faller av?

Hilsen Kronen

Kjære Kronen!

Kroner er i hovedsak to typer. Den ene typen er metall og den andre er porselen.
Metall kroner kan ikke limes fast på plass men de sementeres ved hjelp av en type sement som låser kronen på plass. Men porselen kroner kan limes fast på tannen.
Mat og drikke må ikke kunne løsne en krone fra en tann. Dersom en krone løsner er det fordi tannen har utviklet karies under kronen eller prepareringen av tannen har ikke vært optimalt.

Dersom en krone faller av må en tannlege vurdere om kronen kan resementeres eller må en ny krone bestilles.

Generelt kronearbeid i Norge har høy kvalitet og meget sjelden en krone faller av. Dersom du mister kronen innen kort tid har du rett på reklamasjon hos din tannlege.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kaviank


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart