Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 74 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Smerte i tenner ved spising av sjokolade
søndag - 3 august, 2014

Har over lengre tid kjent smerter i tennene når jeg spiser godterier og sjokolade. Kan fint sutte på kjærligheter og drikke brus uten å kjenne noe. Det er heller ingen smerter når jeg spiser vanlig mat, kun når jeg tygger på noe søtt. Smertene er intense og konsentrert ved hjørnetennene. Det går raskt over. Av og til kommer de etter første bit, andre ganger kan jeg spise en god del uten å kjenne noe. Forøvrig har jeg flere ganger spist f. eks kaker uten å merke noe. Har hatt det slik de siste to årene cirka, uten at smertene har forverret seg fra da. Kan vel også nevne at jeg snuser og merker tannkjøttet har trukket seg en del tilbake. Når jeg sier jeg har hatt det slik i to år er det kanskje ikke overraskende at jeg ikke er så glad i å dra til tannlegen. Finnes det kanskje noe svar som gjør at jeg slipper å ta turen omsider?

H.S


Kjære H.S!

Tenner har små porer på overflaten. Disse små porene har direkte forbindelse med nerven. Antall porer og størrelse på dem kan variere avhengig av hvor på tannen de ligger. Porene ved tannhalsen skaper oftere sensitivitet hos en pasient. Grunnen er at nerven er mye nærmere overflaten ved tannhalsen. Disse porene er væskefylte og forandringer i væskeforhold eller trykk kan skape reaksjon i nerven. Sjokolade kan ha effekt på væskeforhold i disse porene.
Hvis du bestiller en time hos din tannlege kan han/hun bruke noe på tannen for å stoppe sensitivitet i tannen. Du kan også bruke flourmunnskyll som kan hjelpe mot sensitivitet.

Lykke til

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart