Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Pasient med tannlegeskrekk og fyllinger som forvitrer
fredag - 17 juli, 2015

Hei.

Jeg har en lang historie og fortelle. Det hele startet med at jeg hadde medfødt hjertefeil som ikke ble gjort noe med før jeg var 6år.
Alltid hatt stygge tenner,selv barnetennene var fulle av hakk. Min tannlegeskrekk startet nok når jeg var 4år og måtte trekke en betent tann som satt kjepper i hjulene for en hjerteoperasjon. Den tanna ble trekt uten bedøvelse, og med 3 voksne personer som holdt meg fysisk fast.
Jeg gikk på "hestekur"antibiotika når mine tenner enda var i utvikling, samt hjertefeil som medførte lite oksygenrikt blod til tenner under utvikling. Jeg fikk mine første tannkroner på fortennene som 16åring pga svære hakk midt på tennene. I voksen alder har jeg unngått tannlegen for alt i verden og det vises.

Jeg flyttet hjem til hjembygda og har nå skjønt at jeg må ha tannbehandling. Jeg fant en tannlege som hjalp meg med tannlegeskrekken og får medosiner før behandling. Jeg har reparert tennene mine for rundt 100.000 kr siden nov-2013(fått noe dekt pga munntørrhet) Ble forøvrig feilbehandlet når jeg var på ferie og en krone ble trekt sammen med selve tannstubben tann 55(!!!!),og hullet ble tettet igjen med arsenikk(har dokumenter på dette),og ble nekrotisk i kjeven og måtte skjære vekk dødt vev.
Har fått nerveskade av dette som medfører mye kløing,stikking og tremor i kjeven.(tenkte jeg bare skulle nevne det) Nå har jeg reparert det som kan repareres, men sitter med "vond" smak i munnen. Siste fyllingene ble gjort på 2 jeksler samtidig,og når jobben var ferdig og hun skulle ta tanntråd imellom sier hun"oi, der var det et hakk", som når jeg tok tanntråd imellom så kom jeg nesten ned til tannkjøttet før en kant stoppet tanntråden og jeg må ta i litt før den når ned. Nå 12 uker etterpå får jeg inn tanntråden men ikke ut igjen. Jeg kjenner liksom at fyllingen har klappet sammen. Jeg dro tilbake for å sjekke med rtg ,men hun kan ikke finne noe galt. Nå 1,5 år etter sitter jeg med fylliger som enten knuses og blir til støv, eller at det detter små flak og biter av, kun en tann er blitt re-reparert. Er det ikke vanlig at fyllinger som ramler ut eller blir ødelagte uten grunn og noen etter få mnd at dem skal repareres? Sitter med brune flekker og hakk som blir fort stygge..Har ikke råd til å reparere samme tennene, samme problematikken flere ganger i året..Har jeg noen rettigheter eller må jeg finne meg ny tannlege? Nevnte barndommen for å forklare tannlegeskrekk, og om du har en formening om hjertefeilen("hull i hjertet" kan være medvirkende årsak til mine dårlige tenner? Nå er jeg snart tannløs nede. Jeg har brukt mye penger men føler jeg får ikke den hjelpen jeg trenger.

Med vennlig hilsen

Annonym.


Kjære Annonym!

Først må jeg forsikre deg om at arsnikk blir aldri brukt i tannnlegeri. Dersom du har fått nekrotisk vev kan dette oppstå av andre årsaker. Så lenge jeg har drevet med tannlegeri har jeg aldri hørt om noen produkter i tannlegeri som inneholder arsnikk i en eller annen form.

Du nevner at du har brukt mye antibiotika da du var barn. Dette kan forårsake skade på emaljen på tennene og de kan bli misfarget. For å rette på disse skadene har du rett til dekning fra HELFO. Dette må dokumenteres vha kliniske bilder og undersøkelse.

Videre forteller du at du har hatt tannlegeskrekk. Dersom du har hatt tannlegeskrekk og det kan bevises at du har unngått å gå til tannlege over lengre periode og har fått omfattende skade pga dette kan du få dekket din behandling gjennom HELFO. Men da må du henvende deg til en psykolog og han/hun må kunne bekrefte at du har hatt tannlegeskrekk. Din tannlege trenger en erklæring fra din psykolog og kan gjøre din behandling på refusjon.

Vedrørende dine fyllinger som har begynt å dette av kan jeg si at i utgangspunktet har pasienter rett til reklamasjon dersom fyllinger faller av kort tid etter behandlingen. Tannleger har forskjellige praksis når det gjelder reklamasjon men man kan trygt si at en fylling bør holde seg på plass i hvertfall i ett eller to år.

Ta kontakt med din tannlege og diskuter saken med ham/henne. De kan veilede deg.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart