Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 74 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Trekke eller rotfylle?
tirsdag - 11 august, 2015

Hei!

Jeg begynte for ca 5 år siden å skulle rotfylle en tann. Midt i det hele så gikk tannlegen i pappaperm, og vikar på vikar kom og gikk. Det eneste han rakk å gjøre var å rense rotkanalene og legge på en fylling på toppen før den skulle rotfylles. Har ikke gjort noe mer enn det på 5 år. Var hos tannlegen i går og det viste seg at jeg har en betennelse i roten av den ene kanalen. Hun renset dem på nytt og la et bakteriedrepende middel på som skal virke en uke før hun skal rotfylle. Spørsmålet mitt: Har lest mye om bakterier osv i små hulrom i røttene. Og sammenhengen mellom rotfylling og resten av kroppen. Jeg har vært utmattet og ikke meg selv i er par-tre år, og lurer på om dette kan ha noe med det å gjøre. Siden jeg har gått med "åpne" kanaler i så lang tid, er det mere sjans for mere bakterier? Er det lurt å trekke den? Det er mitt ønske pga så mye plager, men tannlegen vil ikke.

Hilsen Minnie


Kjære Minnie!

En følelse av utmattelse kan ikke ha noe direkte sammenheng med noen form for dentale infeksjoner. Vanligvis vil bakterier som invaderer tenner forbli lokalt og vil ikke ha noen systemiske effekt på en pasient.
Bakterier som invaderer røtene på en tann kan komme under kontroll dersom en vellykket rotfylling gjennomføres.
Når det gjelder å trekke eller rotfylle er det litt avhengig av hvor viktig denne tannen er. Det er noe som du kan diskuterer med din tannlege.
I Norge prøver tannleger å bevare tenner så langt som mulig. Det er naturlig at din tannlege vil anbefale at du skal bevare denne tannen. Men en beslutning om bevare eller trekke må taes i samråd med deg. Dersom du vil trekke tannen må tannlegen følge ditt ønsket. Selvsagt kan han/hun fraråde deg men det er du som bestemmer hva vil du gjøre med dine tenner.

Jeg vil anbefale at du bevarer tannen og gjør en rotfylling dersom det er lett å gjøre behandlingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

* navn
* mail (publiseres ikke)
*
* kode
* - påkrevde felter
 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart