Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Slått tenner ut i fronten
mandag - 4 august, 2014

jeg datt på sykkel for ca 5 uker siden og landet på haken, fikk slått ut 1 fortann i overkjeven og de 2 ved siden av var så løse at de måtte trekkes, på den ene sitter rota igjen og der er det snakk om stift og krone og så tannimplantat for de 2 andre. Det var kun de tenne som ble skadet, men det jeg plutselig har blitt så redd for er at det kan komme skader på de andre tennene i etterid pga dette? tannlegen har tatt masse undersøkelser og bilder og mener jeg ikke skal bekymre meg for det. Er redd for å få problemer med tenne resten av livet, har også lest mange skrekk historier og rotspissbetennelse der man får rotfylt og satt på kroner.

M.BKjære M.B!

Hvis tannlegen din har hatt en grundig undersøkelse av dine tenner og har anbefalt å ha en krone med stift på den roten da er det en bra behandling.

Tannlegen din vil først gjøre en rotfylling av denne roten og deretter tilpasser han en stift og sementerer den i kanalen. En krone kan komme på plass etterpå. En slik løsning har meget bra resultat og kan stå i flere år uten problem.

Du må huske at du har krav på trygderefusjon fordi du har vært involvert i en ulykke. Dette gjelder alle de tennene som har vært skadet i denne ulykken.

Dersom denne roten skaper problem i fremtiden, er det veldig lett å fjerne den og gi deg et implantat. Dersom tannlegen din har vurdert denne roten til å være bra nok for en krone da ville jeg stolt på ham/henne.

Lykke til

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart