Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Knekt fil i roten etter rotfylling
torsdag - 20 august, 2015

Hei.

Trenger et synspunkt.

Tannlegen knakk en niti i min nest bakerste jeksel ved rotfylling. Mente det skulle gå fint. Har gått på 2 antibiotikakurer for å knekke betennelser. Prøvde å få den ut (i totalt 5 timer) uten hell. Biten sitter. Jeg har nikkelallergi. De har rotfylt oppå. Tanna var fin den første uka. Nå går det ikke så bra. Verker fælt, knakser ibux/paracet.

1) Er det vanlig at smerter begynner etter at det har gått fint litt? kan det være det bare er en betennelse som kan knekkes med penicilin? Hvor lenge bør jeg se det an smertene får jeg drar til tannlegen?

2) Hva kan hensikten være med en rotspissamputasjon? Kan de fjerne rota hvor biten sitter? Eller er det at det ikke er rensa der biten sitter som er problemet?

3) Hva med å bare trekke tanna? Er det sånn at tenner lener seg på hverandre og "trenger" hverandre? Vil det være noen andre "problemer" enn å ha problemer med å tygge? Har gått med store tannsmerter i ca 2 mnd. Nå er det nok. Livet settes på vent. Har fin tannlege å snakke med, men trenger noen tanker fra noen andre.

Takk Sissi


Kjære Sissi!

Dette er en komplikasjon som kan oppstå under en rotfylling. Det kan gi dårligere prognose men av og til kan rotfyllingen bli gjennomført og det kan allikevel gå bra.
Dessverre i ditt tilfelle høres ut som det har ikke gått bra.
Du har to alternativer. Det ene er å trekke tannen og det andre vil være å gjennomføre en rotspissamputasjon.
Når en oralkirurg utfører en rotspissamputasjon vil han fjerne den roten som inneholder den knekte filen. Dette vil løse problemet med infeksjon som har oppstått etter den frakturerte filen.
Du kan bruke pencillin men det vil ikke løse problemet. Antibiotika vil være en mildertidig løsning i ditt tilfellet.

Å trekke tannen kan være et alternativ her. Du må diskutere hvor nødvendig er denne tannen for deg med din tannlege.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart