Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Hvorfor velge krone etter en rotfylling?
fredag - 4 september, 2015

Hei.

Er det vanlig at man må ha krone på en tann fordi den har fått en rotfylling. ? Er det ikkje godt nok med vanlig fylling?

Kathrine


Kjære Kathrine!

Ja det er vanlig å velge en krone når man har rotfylt en tann. Men de fleste pasienter velger å ha en fylling pga økonomien.
Grunnen til at en tannlege anbefaler å ha en krone på en rotfylt tann er at tannen blir veldig svekket etter en rotfylling.
For å rotfylle en tann må tannlegen fjerne den midtre delen av tannen og etter rotfyllingen er det bare ytre veggene som er igjen. Disse veggene kan ikke motstå tyggekraft og knekker ofte etter noen år. I tillegg vil en tann som er rotfylt miste litt av sin fleksibilitet. Vitale tenner er fuktige innvendig og er bedre rustet mot å knekke en rotfylte tenner. Rotfylte tenner har en tendens å bli skjøre og har større sjanse for å knekke.
Videre vil en krone bedre forsegle rotfyllingen enn en fylling. Dersom en rotfylling har en bra forsegling på toppen har rotfyllingen større sjanse å bli vellykket og ikke få en infeksjon i ettertid.
Det er derfor en tannlege anbefaler en krone etter en rotfylling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian

Du kan kommentere dette innlegget.

* navn
* mail (publiseres ikke)
*
* kode
* - påkrevde felter
 


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart