Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Skal jeg trekke tannen og erstatte den med en visdomstann?
onsdag - 9 september, 2015

Hei!

Jeg har en jeksel bakerst i underkjeven som sannsynligvis må rotfylles. Imidlertid ligger siste gjenværende visdomstann bak jekselen og er delvis oppe (ligget slik et år og kommer ikke spontant opp pga plassmangel). De andre tre visdomstenner er trukket ila de siste årene. Spørsmålet er om jeg bør 1) rotfylle jekselen med den kostnaden det er og håpe på at denne holder + få trukket visdomstannen profylaktisk, eller 2) trekke jekselen og håpe på at visdomstannen kommer fint opp og erstatter jekselens rolle? Jeg vet ikke om en visdomstann er like sterk som en jeksel.


Hilde


Kjære Hilde!

Dersom du trekker den tannen som trenger en rotfylling og forventer at visdomstannen skal fylle dens plass vil dette med stor sannsynlighet ikke skje. For at du skal få visdomstannen til å fylle nabotannens plass må du gjøre en tannregulering med streng og trekke tannen frem. Ellers vil visdomstannen bare tippe frem og vil verken være funksjonell eller estetisk fint.
Hvis du ønsker å få visdomstannen til å overta plassen må du gå til en kjeveortoped og trekke syveren og dra frem visdomstannen.
En tannregulering vil antakelig koste mer enn en rotfylling på nabotannen.

Ta en diskusjon med din tannlege før du velger en behandling.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart