Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Nerveskade etter tanntrekking
tirsdag - 5 august, 2014

Hei, i september 2013 ble nest bakerste jeksel på venstre side (nede) fylt med meget stor fylling. Tannlegen mente at den egentlig skulle rotfylles, men gjorde det ikke allikevel. I februar i år fjernet jeg visdomstennene på begge sider (nede). Da tannlegen skulle sette bedøvelse på venstre side, traff han en nerve. Etter trekkingen har jeg slitt med ubehagsfølelser, prikking, murring, irritasjon osv. på venstre side (i kinnet, i tenner, på tungen). Jeg har trodd ubehaget kanskje var den store fyllingen, men nå har to tannleger sett på bildet av tannen. Begge er enige om at tannen ikke behøver å bli rotfylt ved dette stadiet. Kan jeg ha fått en nerveskade på grunn av tanntrekkingen? En av tannlegene holder teorien for sannsynlig. De råder meg til å avvente situasjonen noen måneder. Hvor lang tid vil det ta før den eventuelle nerveskaden går over? Hva er kjennetegnene på en slik skade ved tanntrekking? Kan jeg gjøre noe selv? På forhånd takk for svar.


AD


Kjære AD!


Ut fra den beskrivelsen som du gir meg høres det ut som det har skjedd en liten skade på nerven etter ekstraksjonen/trekkingen. Den skaden har mest sannsynlig skjedd pga bedøvelsen. Når en tannlege gir bedøvelse i underkjeven skjer det av og til at han treffer nerven direkte, og da vil bedøvelsen påvirke nerven eller nålen kan skade nerven fysisk. Noen bedøvelser er litt sterkere enn de andre, og dersom en tannlege treffer direkte på nerven kan dette forårsake en del symptomer hos pasienten. En slik skade på nerven tar litt tid før den tilheles.

Tannleger tar røntgenbilde før de trekker en tann. Jeg regner med at tannlegen din har tatt røntgen før han trakk dine visdomstenner. Videre vil jeg tro at din tannlege har forsikret seg om at visdomstennene hadde passe avstand fra nerven i underkjeven. Dersom det skjer en skade under selve trekkingen er det vanligvis nerven som blir avrevet når tannlegen drar tannen ut. Men dette fører til tap av følelse i underkjeven, noe du ikke har.

Jeg regner med at de to andre tannlegene ville finne ut om den andre tannen som du har nevnt, trenger en rotfylling eller ikke. Hvis de er av den oppfatning at tannen er sunn og ikke trenger en rotfylling da vil jeg akseptere deres vurdering.


Lykke til og god bedring

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart