Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Tannfrembrudd
fredag - 15 august, 2014

Jeg har et spørsmål på vegne av min datter, som jeg begynner å bli litt bekymret for. Hun fikk sine to første tenner (fortenner nede) da hun var ca 7 måneder. Derette kom fortennene oppe et par måneder senere. Deretter fikk hun tennene ved siden av fortennene oppe. Den til venstre for fortennene nede fikk hun også innen hun var ett år. Nå er hun 17 måneder og hun har ikke fått flere tenner. Er dette normalt? Jeg begynner å bli litt bekymret for dette, og lurer på om det evt. er noe jeg burde gjøre. Hun klør tilsynelatende i gommene, for hun suger mye på fingrene, men det er ingen tegn til flere tenner. Hun er for øvrig helt frisk ellers og spiser og sover bra. Vennlig hilsen Hege

Hege

Hei Hege

Det er svært vanlig med store variasjoner når det gjelder tannfrembrudd. Normalt bryter tennene frem symmetrisk men ikke alltid. Jeg ville hatt litt is i magen en stund til, det er uansett lite å gjøre så lenge barnet er så liten, at det klør på gommene er et tegn på at nye tenner er på vei. Uansett; Det er ikke unormalt for et 17 måneder gammelt barn å ha et slikt frembruddsbilde. 

Mvh Tannlege Odd-Egil Mosseng.


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart