Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Komplikasjon under rotbehandling.
torsdag - 28 august, 2014

Idag var jeg hos tannlegen og begynte med rotfyllingen, i øvrekjeven. Det gikk bra lenge, helt til tannlegen skulle rense rotA.. Det var en smertefull opplevelse, jeg hylte og gråt av smerte! Det viser seg at det som han brukte til å rense rota, hadde estet igjennom og kom inn i bihullene.. Jeg måtte blåse ut med nesA, for å presse vesken ut igjen.. Tannlegen sa at det skjer svært skjeldent.. Dette var så vondt, det brant oppover hodet, press og prikking over øyne. Værste jeg har opplevd av smerte, heldigvis gikk det fort over, da han jobbet fort for å ta vekk væsken. Jeg skal komme tilbake om 3mnd, må visst vente til de hullene har grodd og så skal han prøve å rotfylle ferdig.. Men nå er jeg livredd for å oppleve noe slikt igjen:( Hvor vanlig er dette? Jeg ha jo Max uflaks når jeg gjelder tannbehandling. For noen år siden fikk jeg bell parese pga. Bedøvelsen traff en ansiktsnerve, jeg ble lammet i halveansiktet i 6mnd!! Måtte trene opp ansiktmusklene igjen. Og den gangen fikk jeg også beskjeden at slik skjer så sjeldent...svært uvanlig liksom..


Marianne


Kjære Marianne!


På vegne av min kollega som har vært uheldig må jeg beklage overfor deg. Begge de komplikasjonene som du har nevnt skjer meget sjelden. Jeg har heldigvis aldri opplevd noe slik i min praksis, men når jeg var student så jeg en pasient som fikk litt av det rensemiddelet i nesen. Tannlegen din har vært veldig flink og har klart å få væsken ut igjen.  
Når en tannlege gjør rotfylling må han/hun prøve å rense hele lengden av roten for å få et godt resultat. I praksis betyr at tannlegen jobber ca 0.5mm fra enden av roten på tannen. Litt av rensemiddelet kan sive ut gjennom apeks (enden av roten) og det kan være smertefult og en sjelden gang kan det havne i bihulene. Heldigvis har din tannlege vært kjapp og har fjernet væsken.

Når det gjelder lammelse i ansiktet er dette også meget sjelden. Injeksjonen kan direkte treffe en nerve og anestesien kan ha litt langtidseffekt på nerven og føre til midlertidig lammelse. Dette er noe som går over med tid.

Jeg tror tannlegen din vil passe på at du vil få en behagelig rotfylling neste gang og du trenger ikke å være bekymret.
Jeg ønsker deg god bedring og lykke til med rotfyllingen.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart