Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Implantat
tirsdag - 9 september, 2014

Hei! Var uheldig og fikk slått ut 3 fortenner i sommer. Var hos kjevekirurg i går for å sette inn implantater, men når han åpnet tannkjøtte var kjeven mer skadet enn de trodde, han måtte skrape bort litt av kjeven for å "rette opp". Han mente da at jeg ikke var egnet for implantater pga det ikke kom til å bli noe bra løsning og mente heller at en tannbro var beste løsningen for meg! Ble veldig lei meg for da må jo 3 friske tenner slipes ned!! Blir da nervene i de tenne ødelagt? Og er det lettere å få hull i disse tennene under broen? Blir den satt opp under tannkjøtte så ikke bakterier kommer inn ovenfra? Og er det sånn at kjevebeinet kommer til å krympe der det mangler naturlige tenner så broen kan synke eller ramle ut? Og holder en bro lenge? Kan de nevnt byttes hvis den blir ødelagt om noen år? Er bare så redd for å få problemer med munn og tenner resten av livet pga dette! Hilsen veldig bekymret gutt!


Simen


Kjære Simen!Implantat er en bedre løsning enn bro. Men hvis det er umulig å gjøre implantat da er bro helt ok løsning. Hvis du absolutt vil ha implantater er det fortsatt mulig å gjøre det.

Dersom kjeven din er ikke klar for implantat nå, kan det gjøres en beintransplantasjon eller så kan kirurgen bruke en masse som blir til bein og kjeven din vil være klar om 6 måneder til et år. Da kan kirurgen sette implantater i kjeven din. I mellomtiden kan du gå med en protese.


Nå er det slik at jeg ikke har undersøkt deg og kan ikke uttale meg med sikkerhet, men regner med at det lar seg gjøre allikevel.

Når det gjelder bro er det som sagt helt ok løsning dersom det gjøres på rett måte. Å ta vare på friske tenner er alltid en prioritet men av og til må en tannlege bore i dem. Jeg er sikker på at det din tannlege eller oralkirurg anbefaler den beste behandlingen for dine tenner.


Dersom du ønsker å ha en ny vurdering kan du be om å bli henvist til en annen oralkirurg og si at du heller kan vente på få implantater senere.

Din tannlege kan lage en protese til deg som du kan gå med som midlertidig.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart