Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Implantat eller krone
onsdag - 17 september, 2014

Hei, jeg har en siste jeksel i underkjeven ( 46) hvor tannbenet nå er så langt nede at det er under delingspunktet til røttene. I tillegg er det betennelse rundt røttene. En tannlege mener denne har for dårlig prognose til å rotfylles og bli påsatt krone. En annen mener den kan reddes ved rotfylling, krone og så til slutt lage en tunnel mellom røttene slik at jeg kan rengjøre under tanna via denne. Tanna er ikke vond, men jeg kjenner at det er noe galt på gang og jeg blør lett når jeg pusser litt hardt. Hva mener dere om problemstillingen - både faglig som økonomisk. Jeg risikerer jo to større omkostninger, ved at jeg evt. allikevel må trekke og erstatte med implantat.

Jeg har diagnoser både hyposalvia og marginal perio og har allerede 6 implantater - til nå vellykket.

Jeg steller i dag tennene svært nøye og har sluttet å røyke for 2 1/2 år siden.

Vennlig hilsen Bente


Kjære Bente!

Du sier at du har diagnosen marginal periodontitt. Dette er tannkjøttsykdom. Jeg trenger å vite om du går til behandling for din tannkjøttsykdom eller ikke? og om du har fått kontroll over sykdommen?

Du nevner at du har sluttet å røyke og at du har bedre hygiene nå. Dette er bra men sykdommen kan fortsatt være der i latent form og god hygiene er nødvendig.
Dersom tann 46 har grei med bein-nivå og er stabil er det ingen grunn å trekke og erstatte den med en implantat. Når en pasient har diagnosen marginal periodontitt er dette en kontraindikasjon på å ha implantatbehandling.

Jeg kan ikke uttale meg om de implantatene som du har. Du sier at de er vellykkede, men en klinisk undersøkelse må til for å konstatere om en implantat er vellykket eller ikke. Du kan gjerne ha peri-implantitt uten å vite det selv. Fordi implantater vil ikke bli løse men de vil falle av dersom de har tannkjøttsykdom og dette kan skje uten forvarsel. Jeg lurer på hvor lenge siden du fikk dine implantater og evt. hvor i kjeven sitter de?

Dersom du mister en tann pga tannkjøttsykdom kan du få refusjon fra HELFO for den tapte tannen. Dette gjelder bare front tenner til og med tann nr. 5, men ikke jeksler. Erstatningen kan enten være en fast bro eller protese og ikke implantat.

Nå har jeg verken din sykehistorie eller har undersøkt deg. Hvis jeg skal jeg deg et riktig svar trenger jeg å undersøke deg klinisk.
Økonomisk er å ha en rotbehandling og en krone mye gunstigere en implantatbehandling. Dersom det er mulig å ha implantater er de gode løsninger i det lange løp.


Jeg håper det har vært til hjelp

Med hilsen

Tannlege Kawa Kavian






* navn
* mail (publiseres ikke)
*
* kode
* - påkrevde felter
 


Svar fra tannlegen





TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart