Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Kjeveortopedi
onsdag - 29 oktober, 2014

Hei!

Kjeveortopeden min har satt på fjærer mellom over og underkjeven for å trekke underkjeven fram, for å rette bittet mitt mer. Jeg ønsker ikke å ha underkjeven min lengre fram, har snakket med mor om dette og hun er enig med meg. Da vi tok dette opp med Kjeveortoped ble han sur, og sa HAN bestemmer behandlingen, og at om jeg ville ha av fjærene -skulle han avbryte hele behandlingen. Jeg sa jeg ønsket å fortsette resten av behandlingen for å rette opp tennene mine mer, men han nekter.. Har han lov til dette? Mamma betaler jo mye i egenandel for min behandling.. Håper på raskt svar. Det er bare en Kjeveortoped her vi bor..

Hilsen Vanja


Kjære Vanja!Når en kjeveortoped skal rette på tenner har de en langsiktig plan hvor de må både rette på tenner og flytte på dem samtidig. Tenner i over og underkjeven må flyttes i samsvar med hverandre. En ortoped kan ikke bare rette på tenner uten å ta hensyn til posisjonen av tennene i motsatt kjeve.
Jeg er ganske sikker at din kjeveortoped har en plan hvor han må skyve underkjeven litt lenger frem for å kunne oppnå det ønskede resultatet.
Det er ikke i min posisjon å komme med noen anbefalinger når det gjelder regulering av dine tenner, fordi jeg har verken kompetansen til dette eller har sett diagnosen på dine tenner
.

Jeg anbefaler at du får en time hos din kjeveortoped og legger frem din bekymring for han og diskuterer saken med han. Jeg er sikker at han vil imøtekomme dine ønsker.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart