Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Intraoral røntgen og brekking
torsdag - 6 november, 2014

Hei

Jeg har et todelt problem. For det første sliter jeg med kronisk svimmelhet, og det er vanskelig for meg å komme meg til en tannlege. Jeg sliter blant annet med å kjøre/sitte på i bil, og jeg vil tro det er ganske ubehagelig å bore når jeg har det sånn. I mars skulle jeg fikse et hull hos tannlegen, men jeg opplevde en del smerter og ising til tross for bedøvelsen. Tannlegen sa at det var en del bakterier der, og hun la en midlertidig fylling for å få røttene til å trekke seg tilbake (tror jeg?). Så ble jeg kalt inn igjen etter fire måneder, men da var jeg blitt syk med svimmelhet. Jeg tror fyllingen falt ut for noen uker siden. Jeg klarte å komme meg til en lokal tannlege her hvor jeg bor for å få sett på det. Men det andre problemet mitt er at jeg sliter veldig med å få tatt røntgen hos tannlegen, og jeg møter relativt liten forståelse for dette. Jeg brekker meg lett, og har noen kjipe tannlegeopplevelser fra barndommen. Så han fikk ikke tatt bilde av meg, og jeg skal egentlig tilbake og prøve igjen. Jeg har fått en 5 mg Vival for å se om det kan hjelpe. Dere reklamerer med at dere tar panorama-røntgen. På tannleger jeg har snakket med hittil, har jeg forstått det sånn at dette ikke er et fullgodt alternativ til vanlig røntgen, og at jeg ikke kommer utenom dette. Hva mener dere? Jeg er veldig redd for at jeg må rotfylle tannen, jeg skjønner ikke hvordan jeg skal klare å komme meg gjennom en rotbehandling. Hvor lenge kan jeg gå rundt med en tann med et stort hull i? Jeg venter desperat på å bli bedre av svimmelheten, men det går veldig sakte. Tannlegen jeg var hos nå sist sa at det så egentlig bra ut, men han kunne ikke gjøre noe uten å ta røntgen. Jeg kunne egentlig tenke meg å ta en Postafen i tillegg til Vivalen hvis jeg klarer å komme meg av gårde til tannlege, sånn at jeg da kan tåle bevegelse litt bedre. Men vil jeg føle meg veldig dopet da?


Hilsen AKjære A!

Hvis du skal gjøre en rotfylling bør du ha intraoral røntgen. Det finnes noe som heter apeks-lokator, denne maskinen kan bestemme lengden på en rot uten å ta røntgen. Men før rotfyllingen avsluttes må tannlegen ta et bilde. Det går an å bruke en overflate anestesi som sprayes på munnslimhinnene, da vil det være lettere for pasienten å ha en film i munnen. Dersom det ikke lar seg gjøre kan man bruke en OPG maskin som har bitewing funksjon for å ta røntgen av jekselene men dette er ikke et bra alternativ heller. En rotfyllingen må være meget nøyaktig derfor må en tannlege helst bruke et intraoral bilde for å bestemme lengden på røtene.
Du kan bruke vival og se om den kan berolige deg og da kan tannlegen fulføre rotfyllingen uten problemer.


Ønsker deg lykke til med behandlingen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart