Prestestien Tannlegepraksis Logo

Tannlegevakt Bergen 06-24 alle dager

Ring automatisk ved å klikke her

Tannlege Bergen Behandlingsrom 1

Tannlege Bergen Behandlingsrom 2

Tannlege Bergen Resepsjon 1

Tannlege Bergen Resepsjon 2

Tannlege Bergen Venterom

Del på Facebook

Spør tannlegen

4.5 out of 5 (based on 214 ratings)

Husk at du alltid må til en undersøkelse for å få en riktig vurdering og et presist svar. Du må ta for gitt at et svar på internett kan være feil for deg, selv om det kan være korrekt generelt. Dette er ikke helsehjelp, men vennskapelig råd basert på innsender sin beskrivelse.

 

 

Rotfylt tann med smerte
torsdag - 6 november, 2014

Hei

Jeg er en jente på 19 år som har levd med forferdelig vond og slitsom kjeve i snart et år nå.. Både kjeven, øret og en 6-års jeksel på høyre side er det noe rart med... Jeg har vært hos legen, på MR og hos tannlegen med dette.. Og tannlegen min tok bilder og undersøkte tannen jeg har mest vondt i. Han snakka om at på bildene så så han et stort mørkt område ovenfor røttene, men han snakka med en annen tannlege å kom frem til at vi skulle rotfylle den tannen.. Noe som var en grusom behandling.. Tar aldri en rotfylling igjen! Nå et det ca 3 måneder siden vi ble ferdig med rotfyllingen og tanna er ikke bedre, heller verre! Alt med den tanna er veldig vanskelig å forklare fordi det er ikke selve tanna som er vond det er noe høyere opp som jeg ikke ser.. Det pulserer og klør, og hvis jeg kommer nær det med noe varmt/kaldt gjør det sinnsykt vondt.. Tannlegen min er veldig flink med meg som pasient men han er ikke erfaren, han har nettopp gått ut av skolen.. Nå har jeg vært hos han igjen og da snakker han om at det kan være dette mørke området ovenfor røttene som kan ha skylden? Høres noe av dette kjent ut? Og er det sånn at denne tanna må trekkes da? Han snakker om at det mørke området er ganske så stort.. Det er jo kjedelig å ha rotfylt en tann og betalt i både smerte og penger for så å bare trekke den.

Jenta

Kjære Jenta!

Først må jeg si at din tannlege gjør helt sikkert en bra jobb og du må først og fremst henvende deg til han. Hvis jeg skal diagnostisere ditt problem må jeg undersøke deg klinisk.
Den rotfylte tannen kan ha en ekstra kanal som er veldig liten og er vanskelig å finne. Jeg anbefaler at du blir henvist til en endodontist og blir undersøkt.
De symptomene som du beskriver er forenelig med infeksjon i tannen og derfor mistenker jeg at det kan være en ekstra kanal som er ikke rotfylt.
Jeksler kan være vanskelige å rotfylle og ofte må vi henvise pasienter til endodontist, vi også.

Med vennlig hilsen

Tannlege Kawa Kavian


Svar fra tannlegen

TLF. 55 18 28 33 /403 11 917

ÅPNINGSTIDER:
08.00-16.00
Annen tid kan avtales info

Akutt 08.00 - 24.00 info

klikk for kart

Vis kart